Samleinnlegg: diverse

Jeg henger litt etter på anmelderfronten og ser meg nødt til å skrive et samleinnlegg. Igjen.

14 – Peter Clines

Forlag: Audible Frontiers
ASIN: B0089Y8452
Spilletid: 12 timer, 35 minutter

Forlaget sier: There are some odd things about Nate’s new apartment. Of course, he has other things on his mind. He hates his job. He has no money in the bank. No girlfriend. No plans for the future. So while his new home isn’t perfect, it’s livable. The rent is low, the property managers are friendly, and the odd little mysteries don’t nag at him too much. At least, not until he meets Mandy, his neighbor across the hall, and notices something unusual about her apartment. And Xela’s apartment. And Tim’s. And Veek’s. Because every room in this old Los Angeles brownstone has a mystery or two. Mysteries that stretch back over a hundred years. Some of them are in plain sight. Some are behind locked doors. And all together these mysteries could mean the end of Nate and his friends. Or the end of everything…

Jeg sier: Et ganske så klassisk grøssermysterium. Hva skjuler seg bak døra med de store hengelåsene? Hvorfor er alle leilighetene i den nye blokka protagonisten Nate flytter inn i forskjellig på innsiden? Ja, er det ikke i det hele tatt ganske rart med måten han ble rekruttert til leiligheten? Så lav leie, det høres jo for godt ut til å være sant. Det er det også, for det viser seg at det som skjuler seg bak den mystiske døra er større enn noen kan forestille seg.

14 blir stadig sammenlignet med LOST. Det stemmer muligens. Jeg så bare de to første sesongene før jeg datt av. Det er kanskje litt av det som gjør at boka ikke blir noen ny favoritt. Det ble litt for mye av det gode utover i historien. Jeg likte den, men jeg elsket den ikke. Den er ikke spesielt minneverdig. Jeg likte nok oppbyggingen av mysteriet mer enn jeg likte løsningen. 14 har falt i smak hos mange. Liker du dessuten fortellinger der ekte historiske personer skrives inn som del av mysteriet, vil du nok sette pris på denne.

Just What Kind Of Mother Are You? – Paula Daly

Forlag: ISIS Publishing
ASIN: B00CSWJOE6
Spilletid: 9 timer, 44 minutter

Forlaget sier: What if your best friend’s child disappears? On your watch? What would you do? This is exactly what happens to Lisa Kallisto one freezing December in the English Lakes. Her whole world descends into the stuff of nightmares. Because, not only is 13-year-old Lucinda missing, and not only is it all Lisa’s fault, but she’s the second teenage girl to disappear within a fortnight. And the first one turned up stripped bare, after suffering from a terrifying ordeal. Wracked with guilt over her mistake, and after being publicly blamed by Lucinda’s family, Lisa sets out to right the wrong. But as she begins peeling away the layers surrounding Lucinda’s disappearance, Lisa learns that all is not as it first appears to be.

Jeg sier: Denne startet bra. Tematisk spiller den jo både på frykten for at ens eget barn forsvinner OG frykten for at noen andres barn forsvinner mens en selv har ansvar for det. Jeg lot meg derfor fenge fra begynnelsen av, og opplevde at forfatteren skildret alle disse følelsene veldig bra. Vi følger i hovedsak to personer – Lisa, som hadde ansvar for venninnens datter da hun forsvant, og politietterforskeren Joanne.

Problemet er bare at jeg opplevde at den skeiet helt ut mot slutten og ble ganske så «ekstrem» i løsningen. Det føltes litt som om forfatteren bestemte seg for å gjøre sitt aller ytterste når det kom til å sørge for at leseren ikke skal klare å gjette hvem det gjelder, og dermed har latt det ta litt over for troverdighet. Helt umulig er det naturligvis ikke med en sånn løsning, men den ble for mye for meg, og jeg synes ikke egentlig at den var så overraskende som jeg har inntrykk av at forfatteren håpet den skulle være. Jeg synes forfatteren kunne ha løst det hele på en langt mer jordnær og troverdig måte som hadde hatt mer slagkraft enn det jeg opplever at boka får med denne avslutningen. Sterk start, merkelig slutt.

Ein heilt vanlig fyr – Rune Belsvik

Forlag: Cappelen Damm
ISBN: 9788202416935
Sider: 77

Forlaget sier: Kona og eg sitt og ser Dagsrevyen.Brått støkk eg til. Telefonen begynnerå dura i lomma. Det er Bernt.- Hallo? seier eg.- Ja? svarar det.Bernt er lærar på ein annan skule.Vi er ein slags kameratar. Det er lenge,lenge sidan eg har snakka med han.EIN HEILT VANLIG FYR handlar om korleis det er å få tilbake ein gammal kamerat, og korleis det er å kanskje mista han igjen.

Jeg sier: Egentlig ganske tilfeldig at jeg plukket opp denne. Den er gitt ut med støtte fra Leser søker bok, og er dermed kort og lettlest med sin ganske store og luftige font og få sider. For meg var det en sånn bok jeg både leste og glemte fort. Ikke noen dårlig bok – den tar opp relevante temaer: ensomhet, gamle vennskap, det å gro litt fast i tilværelsen. Når Bernt tar kontakt, stiller protagonisten seg skeptisk til å måtte omrokkere på livet sitt. Gå ut i steden for å sitte hjemme med kona og se på Dagsrevyen? Hva skulle det være godt for? Men han gjør det nå allikevel. Det tar ikke så lang tid før han innser at det var et meget godt valg. Da er det et problem at Bernt begynner å trekke seg tilbake igjen. Men det betyr jo ikke at protagonisten må gå tilbake til slik det var før?

Ein heilt vanlig fyr er ein heilt grei bok. Jeg synes det er fabelaktig at det finnes organisasjoner som Leser søker bok, som gjør det lettere for folk med forskjellige lesevansker å finne bøker de også kan lese. Ein heilt vanlig fyr er nok en bok med potensiale til å treffe mange (jeg følte at jeg falt litt utenfor målgruppen selv). Selv om den er enkel i formen, er den ikke nødvendigvis enkel i tematikken, og jeg tror nok mange kan kjenne seg igjen i hovedpersonens situasjon.

Disse Øyeblikk – Herbjørg Wassmo

Forlag: Lydbokforlaget
ISBN: 9788242156525
Spilletid: 10 timer, 58 minutter

Forlaget sier: Sterk selvbiografisk beretning fra Herbjørg Wassmo.«Disse øyeblikk» er historien om et kvinneliv i vår nære norske fortid, om utdannelse og yrkesliv, om mann og barn, om kampen for å eie en flik av egen tid, om å være inntrykksvar og bråsint, åpen for verden og innestengt av egen steilhet. Det er en historie omgitt av det nordnorske landskapets raushet og harde tak. Og det er historien om den unge kvinnen som våget å bryte absolutte tabuer, og som ble en av Norges største og høyest elskede forfattere.

Jeg sier: Det er egentlig synd å ikke gi denne boka et eget innlegg. Jeg likte den svært godt. Dette var mitt første møte med Wassmo, men det skal ikke bli det siste. Jeg gikk inn i boka med en solid dose skepsis og tvilende til at dette skulle kunne være noe for meg. Fullstendig malplassert skepsis, skulle det vise seg, jeg ble dratt inn i den selvbiografiske historien med en kraft som gjorde at jeg flere måneder etter at jeg leste den fortsatt sitter og tenker på den.

Historien som fortelles er sterk i seg selv, det er ikke til å komme fra. Forfatteren har all grunn til å være sint, og det tror jeg nok hun har vært også i skriveprosessen. Hun har bevist (for andre, vel og merke) før at hun mestrer den selvbiografiske romanen, og her følger vi veldig tett på hennes eget liv. Det er sterkt, og det gjør inntrykk. Skrivestilen hennes er slående, jeg bet meg spesielt merke i alle samtalene protagonisten hadde med forskjellige litterære mestere, fra Virginia Woolf til Fjodor Dostojevskij. Måten disse «fjerne» personene ble så nære på, der de gjennom sine verker og protagonistens tolkninger av deres liv og arbeid flettet seg inn i hennes mentale prosesser og håndtering av situasjoner. Det var rett og slett vakkert.

Gjertrud Jynge, som leser boka, skal forøvrig ha skryt. Hun leser den svært godt, med innlevelse som passer teksten. Anbefaler virkelig lydbokutgaven.

Urd – Ruth Lillegraven

Forlag: Tiden
ISBN: 9788242156525
Sider: 117

Forlaget sier: Store tema og opprivande hendingar blir behandla med overskot og eleganse, humor og djup innsikt i denne diktsamlinga.Urd handlar om Seselja og Cecilie, to kvinner i kvar sin ende av det tjuande hundreåret. Boka fortel også historia om det vesle huset på garden i vest som knyter dei to skjebnane saman, om tida som renn gjennom landskapet og menneska, om barn som blir fødde og døden som vitjar.

Jeg sier: Urd burde også ha fått sitt eget innlegg. Jeg leste den under samlesingen, men jeg har altså ikke skrevet om den før nå. Hun vant historiens første norske bokbloggerpris i åpen klasse med denne diktsamlingen, så der fikk dere den, kritikere som ikke tror bokbloggere kan finne på å lese nynorske diktsamlinger. Uansett, det var en velfortjent seier.

Jeg leser ikke spesielt mye lyrikk. Eller, jo, egentlig leser jeg jo litt, men jeg skriver kanskje ikke så mye om det. Jeg, som den gjengse bokblogger, kvier meg litt for å mene noe om det. Mon tro om det er en frykt som sitter igjen fra opplevelser på skolebenken, der vi ble tvunget til å tolke noe, helst høyt, og kanskje til og med fikk tilbakemelding om at det var feil… Uansett litt rart å føle det sånn når jeg har tolket ganske mange dikt på universitetsnivå… Men altså, tilbake til Urd.

Vi følger to kvinneliv parallelt; to forskjellige generasjoner, og det mest passende ordet jeg kan komme på er at det er stemningsfullt. Det er noe med stemningen i denne diktsamlingen. Noe med den norske naturen og historien i huset som fletter seg inn i historien om kvinnene. Cecilie som lurer sånn på hvem Seselja egentlig var, der hun sitter i det gamle huset og nærmest puster historie. Jeg har definitivt tro på at denne kan funke som en inngang for folk som ikke tror de kan lese dikt. Denne har en start og en slutt, det er en fortelling i diktform. Det er noe håndfast, og det er vakkert. Anbefales.

Reklamer

0 Responses to “Samleinnlegg: diverse”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

  • 321,131 hits

Instagram

I bought a new book. 🙃 Norma by Sofi Oksanen. About: When Anita Naakka jumps in front of an oncoming train, her daughter, Norma, is left alone with the secret they have spent their lives hiding: Norma has supernatural hair, sensitive to the slightest changes in her mood–and the moods of those around her–moving of its own accord, corkscrewing when danger is near. And so it is her hair that alerts her, while she talks with a strange man at her mother’s funeral, that her mother may not have taken her own life. Setting out to reconstruct Anita’s final months–sifting through puzzling cell phone records, bank statements, video files–Norma begins to realize that her mother knew more about her hair’s powers than she let on: a sinister truth beyond Norma’s imagining. As Sofi Oksanen leads us ever more deeply into Norma’s world, weaving together past and present, she gives us a dark family drama that is a searing portrait of both the exploitation of women’s bodies and the extremes to which people will go for the sake of beauty. #norma #sofioksanen #books #book #bøker #litteratur #literature #lesehest #bokorm #bookworm #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram #newbook #bookhaul
New book! Binti by Nnedi Okorafor. Looking forward to reading this one. About the book: Her name is Binti, and she is the first of the Himba people ever to be offered a place at Oomza University, the finest institution of higher learning in the galaxy. But to accept the offer will mean giving up her place in her family to travel between the stars among strangers who do not share her ways or respect her customs. Knowledge comes at a cost, one that Binti is willing to pay, but her journey will not be easy. The world she seeks to enter has long warred with the Meduse, an alien race that has become the stuff of nightmares. Oomza University has wronged the Meduse, and Binti's stellar travel will bring her within their deadly reach. If Binti hopes to survive the legacy of a war not of her making, she will need both the gifts of her people and the wisdom enshrined within the University, itself - but first she has to make it there, alive. #newbook #bookhaul #binti #nnediokorafor #sciencefiction #scifi #litteratur #literature #bokorm #bookworm #lesehest #lesetips #nrklesetips #bookstagram #instabook #bookish #bookcoverlove #coverlove #book #bok #bøker #books
New book! Ser frem til å lese Nordlys: reisen til Jotundalen av Malin Falch. #newbook #bookhaul #book #bøker #tegneserie #nordlys #malinfalch #comicbook #grafiskroman #graphicnovel #litteratur #literature #bokorm #bookworm #lesehest #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram
I recently read Eleanor Oliphant is Completely Fine, and I'll happily recommend it to you. I'd say I liked the beginning better than the end, but overall a good read! #eleanoroliphantiscompletelyfine #eleanoroliphant #gailhoneyman #newbook #currentlyreading #bookhaul #books #book #bøker #litteratur #literature #lesehest #bokorm #bookworm #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram
I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work! #coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine
My friend wrote a book. About the anus, no less. I fjor fleipet jeg og @kavehrashidi om trenden med rimetitler på popvitenskapelige medisinske bøker. Jeg foreslo at han burde skrive Manus om anus. Han fikk med seg @dr.bergland på laget, og her er resultatet. 🙃😅 #manusomanus #kavehrashidi #jonaskingebergland #bøker #books #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #bookhaul #sakprosa #humor #popvitenskap #gyldendal
Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉 #bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee
Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo #sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature
I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓 I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊 #bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky
Hi guys! I’ve been quiet for a while, partially because I'm doing #NaNoWriMo again this year. Apparently didn't learn my lesson last year! 😂 If you don't know what that is, long story short: you write a 50000 word novel in a month, which means on average 1667 words every day. Sometimes when I tell people this, they frown and wonder what the point of that is. There’s no way you can write anything ready to send off to a publisher in a month. And yes, I agree. But that's not the point. For me, it's an excersise in not nitpicking and criticising everything I write. Simply because I don't have time. And it feels pretty good to just let my creativity loose like that! Don't get me wrong though. It's difficult. But I'm on schedule and hope to make it to the finish line in time. The book in the picture is by the founder of Nanowrimo, #chrisbaty. #noplotnoproblem #books #bøker #coffee #kaffe #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bookworm #bokorm #sakprosa #nonfiction #bookporn #coffeeporn #writing #skriving
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 76 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: