Hemmelig nisse: svar på spørsmål

Om du ikke skjønner hva denne posten dreier seg om, så er det helt ok. Ragnhild arrangerer hemmelig nisse (secret santa) i år, som innebærer at vi sender en pakke til den deltakeren vi får utdelt, også får vi en pakke av en annen hemmelighetsfull deltaker. For å hjelpe den personen som har fått tildelt meg, svarer jeg herved på noen spørsmål som Ragnhild har lagt ut.

Hvilke(n) sjanger(e) leser du helst?
Leser mye forskjellig. Liker spesielt fantasy og science fiction, samtidslitteratur, dystopier og sakprosa. Klassikere blir det også noen av. Og tegneserier/grafiske romaner.

Har du en favorittforfatter? Og har du/har du lest alt av ham/henne (altså: Er det noe poeng i å sende deg en bok av den forfatteren eller ikke)?
Jeg er ikke egentlig spesielt trofast til forfattere, men jeg tror muligens jeg har en tendens til å hamstre bøker innen visse temaer. Ser i allefall sånn ut når jeg kikker på boksamlingen min. De forfatterne jeg kommer på har jeg allerede det meste av bøkene til, så de er ikke verdt å nevne.

Leser du på andre språk enn norsk? Hvilke?
Leser like gjerne engelsk som norsk, enten det er snakk om skjønnlitteratur eller sakprosa.

Hører du på lydbøker? I hvilket format, i så fall?
Ja, jeg hører på lydbøker, enten de er på CD eller som digitale filer. Abonnerer på Audible.

Samler du på bøker av noen spesifikk forfatter eller av en spesiell type eller med et spesielt tema?
Samler og samler… Jeg er interessert i bøker om sykdoms-/epidemi-/medisinsk historie og kjemisk/biologisk krigføring. Både lange linjer og spesifikke hendelser. Øvrige katastrofer også for den saks skyld (for eksempel vulkanutbrudd, enten det er snakk om Pompeii eller Året uten sommer). Trenger i og for seg ikke være sakprosa heller, jeg leser katastroferomaner også. Ellers er jeg jo begeistret for dystopier, som du sikkert skjønner når du ser den dystopiske oversikten jeg har lagt ut her på bloggen. Og østasiatisk litteratur, av typen som helst er skrevet av en asiatisk forfatter på det asiatiske språket og deretter oversatt til engelsk/norsk.

Har du noen lister over hva du har lest og/eller hva du eier, i så fall hvor?
Alle bøkene jeg eier ligger tilgjengelig på både goodreads og bokelskere. Jeg har noen flere registert på bokelskere fordi der har jeg lagt til flere bøker av dem jeg arvet da faren min døde. De fleste må legges inn manuelt på goodreads, og så langt har jeg ikke kommet enda. Det lønner seg antageligvis for deg å sjekke både norsk og engelsk tittel – kanskje lettest å søke på forfatteren fremfor tittelen, og se om den dukker opp.

Hva er du ute etter når du leser? (Ut)dannelse, eventyr, romantikk, hjernetrim, nye erfaringer eller noe helt annet?
Vel, jeg er ytterst sjelden ute etter romantikk. Leser mye populærvitenskap, så jeg er vel stadig ute etter å lære. Ellers sier jeg aldri nei til et godt eventyr med helter og drager og sverd og magi og det hele. Klassikere er heller ikke å forakte, det gjør ingenting å fylle på med vedtatt kvalitet i ny og ne. 😉

Finnes det noen sjanger eller forfattere du IKKE vil lese?
Man skal aldri si aldri, men jeg leser minst av chick-lit og såkalte «dameromaner», serieromaner og til en viss grad krim. Den nye erotikk-bølgen som «kom» med Fifty Shades har heller ikke fristet noe særlig. Biografier leser jeg heller ikke veldig mye av. Ellers er du sikkert klar over at jeg er ateist og skeptiker og ikke videre imponert over «faktabøker» om engler, healing, krystaller og greier.

Hva har du lest (eller påbegynt) og tenkt «Aldri mer!» om?
Jeg begynte på Marcel Prousts storverk en gang, men den boka la jeg fra meg da jeg innså hvor mange sider han brukte på å skildre det å falle i søvn (det ble søvndyssende). Men igjen, man skal aldri si aldri. Jeg er ikke glad i å utelukke noe.

Finnes det noen forfatter eller sjanger du har tenkt å lese, men som du ikke har kommet deg til ennå?
Ja, er vel noen av dem. Alice Munro, for eksempel. Doris Lessing. Don Delillo. Philip Roth. Jack Kerouac. Ernest Hemingway. John Steinbeck. Her kan vel egentlig alt jeg ikke har lest finne på å havne. 😉

Er det noen bøker du leter etter og som du skulle bli særlig glad for å få?
Jeg har riktignok ikke lett VELDIG hardt etter disse, men: Flim-flam og An Encyclopedia of Claims, Frauds, and Hoaxes of the Occult and Supernatural av James Randi

Har du noen hobbyer utenom lesing?
Gaming, brodering (inkludert korssting) og baking. Tråder eller mønstre til broderier og forbruksvarer eller verktøy til hjemmebakst og kakepynting er helt fint. Det er spill også, men da lønner det seg å sjekke biblioteket mitt på Steam for å finne ut hva jeg allerede har.

Samler du på noe?
Vel… Bøker. Ellers samler jeg vel på tv-serier, filmer og spill også. Jeg tror jeg samler på fortellinger, jeg.

Hva er favorittfargen din?
Rødt. Og grønt. Jada, nå tenker du sikkert julefarger, men nei. Helst ikke sammen på den måten. Jeg er ikke noe julemenneske (men jeg synes det er gøy å gi bort gaver).

Har du noen favoritt-tv-serier eller favorittfilm?
Noen tv-serier: The Big Bang Theory, Star Trek, Doctor Who, The IT Crowd, Fringe, Firefly, Dexter… Når det gjelder filmer, ser jeg gjerne litt rarsøte, asiatiske filmer a la I’m A Cyborg, Castaway on the Moon, Turtles Are Surprisingly Fast Swimmers og My Sassy Girl. Ellers liker jeg Big Fish, Amelie, Everything Is Illuminated, Lars and the Real Girl osv. Jeg liker vel litt sære greier, da.

Foretrekker du te eller kaffe? Eventuelt hva slags?
Jeg drikker begge deler, men det går nok mest i te når jeg koser meg hjemme. Jeg er ikke veldig glad i vanilje eller alt for søte drikker generelt, da heller jeg mer mot syrlige eller bitre saker.

Hva slags snop liker du best?
Svak for sjokolade. Og karameller. Og sukkertøy, gjerne syrlige.

Hva er din marerittjulegave?
Hmmmmm… Har jeg en marerittjulegave? En ekte pelskåpe? Det bør du unngå å skvise nedi smartpost-esken.

Hva er din drømmejulegave?
Fred på jord? Egentlig alt som tilsier at giveren har tenkt litt på hva de skulle gi akkurat meg. At giveren for eksempel vet at jeg er litt geeky. Eller at jeg elsker fugler (særlig ugler, kråkefamilien og pingviner). Og rever. Eller at jeg liker 40/50-tallet, både når det gjelder klærne og sminken – filmene og musikken. Jeg skrev bacheloroppgaven min (i historie) om hvordan de norske husmødrenes hverdag ble påvirket av inntoget av elektrisitet og nye, fancy hvitevarer. Pinup-damer er fine, og Marilyn Monroe er absolutt fabelaktig (men svært mange av bøkene om henne er bare tull). Jeg vet ikke om dette hjelper i det hele tatt…

Er du allergisk mot noe, eller er du for eksempel veganer (viktig punkt!)?
Ingen allergier, men er pescetarianer (enkelt forklart: en vegetarianer som også spiser fisk). Så om du hadde tenkt å stappe esken full av bacon, så er det kanskje ikke verdens beste idé.

Satser på at dette hjalp. Litt.

Reklamer

2 Responses to “Hemmelig nisse: svar på spørsmål”


  1. 1 mirthful74 november 20, 2013, kl. 11:39

    Hehe. Nissen din bør da få NOE ut av dette, i alle fall 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

  • 316,078 hits

Instagram

I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work!

#coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine My friend wrote a book. About the anus, no less.

I fjor fleipet jeg og @kavehrashidi om trenden med rimetitler på popvitenskapelige medisinske bøker. Jeg foreslo at han burde skrive Manus om anus. Han fikk med seg @dr.bergland på laget, og her er resultatet. 🙃😅 #manusomanus #kavehrashidi #jonaskingebergland #bøker #books #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #bookhaul #sakprosa #humor #popvitenskap #gyldendal Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉

#bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo 
#sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓

I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊

#bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky Hi guys! I’ve been quiet for a while, partially because I'm doing #NaNoWriMo again this year. Apparently didn't learn my lesson last year! 😂

If you don't know what that is, long story short: you write a 50000 word novel in a month, which means on average 1667 words every day. Sometimes when I tell people this, they frown and wonder what the point of that is. There’s no way you can write anything ready to send off to a publisher in a month. And yes, I agree. But that's not the point. For me, it's an excersise in not nitpicking and criticising everything I write. Simply because I don't have time. And it feels pretty good to just let my creativity loose like that!

Don't get me wrong though. It's difficult. But I'm on schedule and hope to make it to the finish line in time.

The book in the picture is by the founder of Nanowrimo, #chrisbaty. 
#noplotnoproblem #books #bøker #coffee #kaffe #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bookworm #bokorm #sakprosa #nonfiction #bookporn #coffeeporn #writing #skriving When I'm in a bit of a reading slump, I find it helps to read YA, a type of literature I otherwise don’t read that much anymore.  Currently reading The Sun Is Also a Star by Nicola Yoon.

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #thesunisalsoastar #nicolayoon I’ve never actually read The Catcher in the Rye by J.D. Salinger. Now is a good a time as any. From what I understand, people either love or hate the protagonist. Have you read it? What do you think?

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #nrklesetips #boktips #thecatcherintherye #bookhaul  #redderenirugen #jdsalinger #klassiker #classic #lesehest #bokorm #bookworm #bookporn I’ve never been a huge fan of Stephen King, but I’ve ended up reading quite a few of his books... At the moment I'm slowly working my way through the massive brick that is "It". #book #books #bøker #litteratur #literature #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #stephenking #it #pennywise #horror #skrekk The Bell Jar by Sylvia Plath is one  of my favourite novels, and it was about time I got my hands on a collection of her poetry.

#bøker #book #books #litteratur #literature #poetry #poem #sylviaplath #dikt #everymanslibrary #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #newbook
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 77 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: