En smakebit på søndag: [geim]

En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Nå leser jeg [geim] av Anders de la Motte, og det er den mest slitsomme boka jeg har lest så langt i år. Hadde jeg ikke vært nysgjerrig på temaet, hadde jeg nok lagt den fra meg etter første side, men det var temaet, da… Spørs allikevel på om dette er ei bok jeg kommer til å fullføre, fordi det føles litt som å lese en skolestil fra en ungdomsskole/videregående-elev som prøver å tøffe seg ved å få hovedpersonen til å banne mest mulig – og å blande flest mulige engelske ord inn i annenhver setning… Slitsomt. Men vaskeseddelen sier altså følgende: Småkriminelle Henrik «HP» Pettersen finner en smarttelefon på T-banen, og på displayet står det: «Vil du spille et spill?» Telefonen ser ut til å vite det meste om livet hans, og HP blir dratt med i et virkelighetsspill med risikofylte utfordringer. Livvakten Rebecca Normén mottar anonyme brev og telefonoppringninger, og hun får følelsen av at noen leker med henne. Virkelighetsspillet øker i spenning, og HP og Rebeccas liv nærmer seg hverandre.

Smakebiten kommer fra side 82:

«Bare litt til, bare litt til, jeg er nesten der,» klynket hun stønnende. Men det ga han faen i. Han var nemlig Kongen av knull, Prinsen av puling, the Ayatollah of fuckenrolla! Men enda viktigere: han var også mister clip of the week, first Runner-up og number onehundredandtwenty fucking eight! Spillets kuleste kis.

(Du tenker kanskje at jeg har valgt et spesielt ille utdrag med vilje for å illustrere poenget mitt, men dette er faktisk bare rimelig tilfeldig valgt fra siden jeg er på akkurat nå).

Reklamer

33 Responses to “En smakebit på søndag: [geim]”


 1. 1 Elida juli 14, 2013, kl. 11:38

  Denne leste eg for to år sidan, men det var ingen høydare. HP var ikkje min type, og banneord og engelske uttrykk om kvarandre er ikkje noko for meg. Syns det vitner om dårleg språk frå forfatterens side.

 2. 3 Anja Magnussen Schüller juli 14, 2013, kl. 11:43

  Dette er en bok som nok har en litt mer mannlig målgruppe. Har lest den, var ikke noe for meg, men allikevel tror jeg nok dette er en bok som endel kan like. Synes forfatteren har tatt typen person som HP på kornet egentlig.

  • 4 Julie juli 14, 2013, kl. 11:48

   Jeg leser stadig bøker med mannlig målgruppe, og synes det finnes betydelig bedre alternativer der ute. 😛 Språkføringen rundt akkurat HP er en ting, men forfatteren er svak på resten også (det er jo for eksempel også en kvinnelig hovedperson som er ganske annerledes enn HP). For å bruke et eksempel fra side 34:

   «Dessuten må hun antageligvis anses å være ganske attraktiv,» tilføyde han litt skyldbevisst for seg selv, fullt klar over at kommentaren var lite profesjonell. Vel å merke hvis man, i motsetning til ham, var tiltrukket av den høye atletiske typen, tilføyde han, som for å unnskylde sitt lille yrkesmessige feiltrinn.

   Her «tilføyde» psykologen to ganger på rad, og måten tankene beskrives føles litt klisjéfylt – språket generelt føles litt fattig.

 3. 5 Gia juli 14, 2013, kl. 11:46

  Tror inte den här boken är något för mig men tack för smakbiten 🙂

 4. 7 Åslaug juli 14, 2013, kl. 11:48

  Greit å få innblikk i hva den handler om. Ikke noe for meg, ser jeg. Uansett- ha en fin søndag!

 5. 9 Tine juli 14, 2013, kl. 12:54

  Tror «gammel-dame-genet» mitt slo til, for mens jeg leste rynket nesen min seg, og jeg vet hva det betyr. Ikke at jeg er så veldig prippen, men litt modent bør det være. Takk for smakebiten, åkke som 🙂

  • 10 Julie juli 14, 2013, kl. 16:05

   Det gjør for min del ikke så mye at det bannes og svertes, men det går fint an å gjøre språket litt rikere og mer interessant enn det jeg opplever her. 🙂

 6. 11 Monika juli 14, 2013, kl. 13:26

  Jag har hört det där om språket tidigare, men har inte läst de här böckerna. Än. De står allihop i hyllan och väntar.

 7. 13 Beathe Solberg juli 14, 2013, kl. 13:27

  Hmmm…jeg har denne boken liggende etter at jeg vant den i en giveaway,det har aldri blitt til at jeg har plukket den opp og nå spørs det jo,men kanskje den er noe for en av tenåringene mine? uansett tusen takk for smakebiten:)

 8. 15 Melusine juli 14, 2013, kl. 15:22

  Selve historien virker spennende, men når språket er såpass fattig og klisjéfylt kan det fort bli irriterende å lese. Ha en fortsatt fin søndag 🙂

 9. 17 SigridfraEnget juli 14, 2013, kl. 16:00

  Lurer på om dette kan være noe å anbefale gutter på ungdomsskolen eller videregående…? Jeg er neppe i målgruppa. 😉 Takk for smakebiten, uansett.

 10. 19 Helena, MsHisingen juli 14, 2013, kl. 16:14

  Oj, jag gillade den boken, och tyckte att språket passade HP som hand i handske 🙂

 11. 21 Lottens Bokblogg juli 14, 2013, kl. 17:29

  Hm, den där boken har jag på «vill-läsa-listan» men nu blev jag avskräckt för sånt språk orkar jag sällan en hel bok…

 12. 23 bokdamen juli 14, 2013, kl. 22:27

  Blir lite tvesam till om jag kommer att läsa den här boken som finns på min läslista…

 13. 25 Anita Ness juli 14, 2013, kl. 23:19

  Tja, nei..ikke noe for meg, tenker jeg..Men takk for artig smakebit! (Ayatollah av Fuckenrolla..; lol)

 14. 27 Pia juli 14, 2013, kl. 23:45

  Hihi, morsom s makebit 🙂 Ellers ser jeg skolestilpreget, norsklæreren i meg klarer seg fint uten det når jeg ikke er på jobb 😉 Kommer definitivt ikke til å lese den! Takk for at du viste meg det, for ellers hadde nok jeg også blitt fristet av temaet!
  Enjoy!

  • 28 Julie juli 14, 2013, kl. 23:50

   Hehe, det kan jeg tenke meg. 🙂 Nå skal det sies at ikke alle har noe problem med språket, for en av hovedpersonene kler liksom tonen… Men for min del er det språklige generelt ingen høydare.

 15. 29 Caroline - Bland böcker juli 15, 2013, kl. 17:05

  Tack för smakebiten! Jag ska absolut läsa den här boken, den har länge stått med på min läs-lista.

 16. 30 Isabella juli 17, 2013, kl. 23:20

  Høres spennende ut! Synd den har så tullete språk. Takk for smakebit! Kos deg videre!

  • 31 Julie juli 23, 2013, kl. 00:14

   Språket passer i og for seg til den ene karakteren, men jeg får litt følelsen av å snakke med en person jeg ikke orker å høre på over tid. 😛

 17. 32 Marielle juli 18, 2013, kl. 14:47

  Jeg har ingenting i mot sånt språk,så kanskje jeg skal lese den.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 316,078 hits

Instagram

I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work!

#coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine My friend wrote a book. About the anus, no less.

I fjor fleipet jeg og @kavehrashidi om trenden med rimetitler på popvitenskapelige medisinske bøker. Jeg foreslo at han burde skrive Manus om anus. Han fikk med seg @dr.bergland på laget, og her er resultatet. 🙃😅 #manusomanus #kavehrashidi #jonaskingebergland #bøker #books #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #bookhaul #sakprosa #humor #popvitenskap #gyldendal Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉

#bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo 
#sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓

I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊

#bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky Hi guys! I’ve been quiet for a while, partially because I'm doing #NaNoWriMo again this year. Apparently didn't learn my lesson last year! 😂

If you don't know what that is, long story short: you write a 50000 word novel in a month, which means on average 1667 words every day. Sometimes when I tell people this, they frown and wonder what the point of that is. There’s no way you can write anything ready to send off to a publisher in a month. And yes, I agree. But that's not the point. For me, it's an excersise in not nitpicking and criticising everything I write. Simply because I don't have time. And it feels pretty good to just let my creativity loose like that!

Don't get me wrong though. It's difficult. But I'm on schedule and hope to make it to the finish line in time.

The book in the picture is by the founder of Nanowrimo, #chrisbaty. 
#noplotnoproblem #books #bøker #coffee #kaffe #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bookworm #bokorm #sakprosa #nonfiction #bookporn #coffeeporn #writing #skriving When I'm in a bit of a reading slump, I find it helps to read YA, a type of literature I otherwise don’t read that much anymore. Currently reading The Sun Is Also a Star by Nicola Yoon.

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #thesunisalsoastar #nicolayoon I’ve never actually read The Catcher in the Rye by J.D. Salinger. Now is a good a time as any. From what I understand, people either love or hate the protagonist. Have you read it? What do you think?

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #nrklesetips #boktips #thecatcherintherye #bookhaul #redderenirugen #jdsalinger #klassiker #classic #lesehest #bokorm #bookworm #bookporn I’ve never been a huge fan of Stephen King, but I’ve ended up reading quite a few of his books... At the moment I'm slowly working my way through the massive brick that is "It". #book #books #bøker #litteratur #literature #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #stephenking #it #pennywise #horror #skrekk The Bell Jar by Sylvia Plath is one of my favourite novels, and it was about time I got my hands on a collection of her poetry.

#bøker #book #books #litteratur #literature #poetry #poem #sylviaplath #dikt #everymanslibrary #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #newbook
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 77 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: