En smakebit på søndag: Reached

En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Jeg holder på med den siste boka i Matched-trilogien av Ally Condie, Reached. Vaskeseddelen sier følgende: The final thrilling part of the «New York Times» bestselling trilogy, «Reached» is the sequel to «Matched» and «Crossed» by Ally Condie. After leaving the Society and desperately searching for each other – and the Rising – Cassia and Ky have found what they were looking for, but at the cost of losing each other yet again. But nothing is as predicted, and all too soon the veil lifts and things shift once again…In the gripping conclusion to the bestselling «Matched» trilogy Cassia, Ky, and Xander return to the Society to save the one thing they have been denied for so long: the power to choose.

Jeg var ikke heeelt fornøyd med Crossed, og har ikke bestemt meg helt for hva jeg føler for denne enda, men det begynner å ta seg opp. Smakebiten skal dere få fra side 234:

We reach the ship and Indie scrambles up. I follow, and stand for just a moment in surprise at all the lights in the cockpit that Indie must manage. Our eyes meet and we both smile. Then I hurry and climb down into the hold. Indie shuts the door and I’m alone.

Reklamer

22 Responses to “En smakebit på søndag: Reached”


 1. 1 Anja Magnussen Schüller mars 17, 2013, kl. 04:54

  Jeg har kun lest den første boken, men har ikke turt å lese fortsettelsen fordi jeg er litt skeptisk til om jeg liker den. Jeg likte verdenen forfatteren hadde bygget opp, men kjente jeg var likegyldig til kjærlighetshistorien. Det jeg er redd for at det er sistnevnte som får fokus i bok nummer 2, og da på en måte jeg vet jeg kommer til å mislike :/ Jeg leser sikkert boka etterhvert, men ikke helt ennå.

  • 2 Julie mars 17, 2013, kl. 10:25

   Der satt du fingeren på det jeg sliter litt med å like med denne serien også. Verdenen er spennende, men kjærlighet og drama står litt vel sentralt i bøkene.

 2. 3 Monika mars 17, 2013, kl. 07:16

  De här böckerna har jag hört mycket om, men har inte läst. Jag har inte riktigt bestämt mig för om det är något för mig eller ej. Tack för smakebiten.

 3. 5 Beathe Solberg mars 17, 2013, kl. 09:36

  Jeg har den første boken i serien men har ikke lest den ennå, tusen takk for smakebiten og jeg er spent på om denne serien er noe for meg. Ha en fin dag!

 4. 7 Sara Pepparkaka mars 17, 2013, kl. 09:39

  Det finns många dystopier just nu. Tack för smakbiten!

 5. 9 anette mars 17, 2013, kl. 09:42

  Jeg har lest bok nummer en i denne serien, men følte ikke at den traff meg helt, så det er nok ikke så sannsynlig at jeg leser de andre bøkene. Er spent på omtalen din av denne boken, kanskje jeg ombestemmer meg og leser dem allikevel!? 🙂

  • 10 Julie mars 17, 2013, kl. 10:27

   Om du ikke hadde sansen for den første boka, tror jeg nok ikke det er noen vits i å fortsette. Fremdriften er i samme takt som før: interessant setting, vakkert språk og (litt vel) store følelser.

 6. 11 Berit mars 17, 2013, kl. 10:44

  He-he… Jeg har ikke lest noen av disse bøkene, og det forundrer meg at de har blitt så populære! Veldig mange av dem som har skrevet om dem, konkluderer med at det er endel som er bra, men at det ikke rekker helt opp.. Forsidebildene på serien er jo ganske fengende, men det alene kan vel ikke forklare populariteten?
  Takk for smakebiten ;o)

  • 12 Julie mars 17, 2013, kl. 12:13

   Omslagene er nydelige! Serien har vel blitt populær litt på grunn av trender (dystopier er i vinden) og litt på grunn av markedsføring og jungeltelegrafen. Det er ikke det at bøkene er dårlige. Tvert i mot fører Ally Condie et svært vakkert språk. Det er bare det at det bikker over i det små-svulstige fra tid til annen. 😛 Fokuset havner på kjærlighetsdrama og store følelser litt for ofte for min del.

 7. 13 Lottens Bokblogg mars 17, 2013, kl. 11:41

  Tack för smakbiten. Det är knepigt med serier/trilogier när den första boken är den bästa.

  • 14 Julie mars 17, 2013, kl. 12:11

   Ja. Egentlig synes jeg det er synd at så mange av disse dystopiske YA-seriene må være nettopp serier. Mange hadde klart seg som enkeltstående bøker. Føles i blant som om det trekkes ut.

 8. 15 Lena mars 17, 2013, kl. 11:55

  Jag läser nästan inga böcker i denna genre. Något som jag funderar på att börja med. Tack för smabiten.

 9. 17 astridterese mars 17, 2013, kl. 14:47

  Den første boken står fremdeles på leselisten min. Jeg er ikke så superglad i dystopier men liker noen av dem. Denne serien har jeg hørt så mye bra om at jeg virkelig har lyst til å lese den, men det er ikke alltid jeg får tid til alt jeg hadde tenkt meg 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 10. 19 Silje-Så rart mars 17, 2013, kl. 19:25

  Jeg er veldig spent på denne siden jeg hadde det som deg at jeg likte godt den første boken, men var litt skuffet over den andre. Jeg synes det er litt mye fokus på romantikk generelt i mange ungdomsserier både dystopier og fantasy, men syntes det funket i denne siden det tross alt var en stor del av konseptet. I den andre boken ble det litt mange ord og lite handling. Har lest de to første på norsk så venter i spenning på denne som jeg tror kommer i løpet av våren. Gleder meg til din omtale!

 11. 20 Mari - Flukten fra virkeligheten -en bokblogg mars 17, 2013, kl. 22:38

  Jeg har ingen problemer med at denne serien er mer romantikk enn en dystopi. Det har kanskje vært forfatterens hensikt hele tiden, mens stemplet dystopi hjelper godt på salget. Lite oppbygget dystopisk samfunn? Søt/intetsigende kjørlighetshistorie? Jeg får ta historien for det den er tenker jeg, på bakgrunn av det kan jeg så diskutere om den er god eller dårlig.

  Jeg lytter forresten til Eve om dagen, men nå vurderer å legge den fra meg rett og slett fordi jeg misliker fremstillingen av tenåringsgutter i historien. Greit nok at de er indoktrinert med at det motsatte kjønn kun er ute etter en ting, men ærligtalt så kunne forfatteren spart seg for å male et bilde av at denne informasjonen nærmest ser ut til å stemme i dette samfunnet. En enste grei gutt så langt i historien. Jeg har et minne om at du var litt av samme oppfatning.

 12. 22 Melusine mars 18, 2013, kl. 17:56

  Det kan være greit å lese ferdig en serie, selv om en av bøkene ikke lever helt opp til forventningene 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 323,431 hits

Instagram

I recently picked up a beautiful book on wildflowers found in Norway. 🍃🌼🌸🌺🌷🌿 #villeblomsterinorge #litteratur #literature #book #newbook #bøker #bookhaul #flora #flowers #blomster #planter #greenthumb #grønnefingre #wildflower #villblomst #jonfeilberg #jensovergaardchristensen #aschehoug #bookish #instabook #bookstagram #nonfiction #lesetips #boktips
I bought a new book. 🙃 Norma by Sofi Oksanen. About: When Anita Naakka jumps in front of an oncoming train, her daughter, Norma, is left alone with the secret they have spent their lives hiding: Norma has supernatural hair, sensitive to the slightest changes in her mood–and the moods of those around her–moving of its own accord, corkscrewing when danger is near. And so it is her hair that alerts her, while she talks with a strange man at her mother’s funeral, that her mother may not have taken her own life. Setting out to reconstruct Anita’s final months–sifting through puzzling cell phone records, bank statements, video files–Norma begins to realize that her mother knew more about her hair’s powers than she let on: a sinister truth beyond Norma’s imagining. As Sofi Oksanen leads us ever more deeply into Norma’s world, weaving together past and present, she gives us a dark family drama that is a searing portrait of both the exploitation of women’s bodies and the extremes to which people will go for the sake of beauty. #norma #sofioksanen #books #book #bøker #litteratur #literature #lesehest #bokorm #bookworm #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram #newbook #bookhaul
New book! Binti by Nnedi Okorafor. Looking forward to reading this one. About the book: Her name is Binti, and she is the first of the Himba people ever to be offered a place at Oomza University, the finest institution of higher learning in the galaxy. But to accept the offer will mean giving up her place in her family to travel between the stars among strangers who do not share her ways or respect her customs. Knowledge comes at a cost, one that Binti is willing to pay, but her journey will not be easy. The world she seeks to enter has long warred with the Meduse, an alien race that has become the stuff of nightmares. Oomza University has wronged the Meduse, and Binti's stellar travel will bring her within their deadly reach. If Binti hopes to survive the legacy of a war not of her making, she will need both the gifts of her people and the wisdom enshrined within the University, itself - but first she has to make it there, alive. #newbook #bookhaul #binti #nnediokorafor #sciencefiction #scifi #litteratur #literature #bokorm #bookworm #lesehest #lesetips #nrklesetips #bookstagram #instabook #bookish #bookcoverlove #coverlove #book #bok #bøker #books
New book! Ser frem til å lese Nordlys: reisen til Jotundalen av Malin Falch. #newbook #bookhaul #book #bøker #tegneserie #nordlys #malinfalch #comicbook #grafiskroman #graphicnovel #litteratur #literature #bokorm #bookworm #lesehest #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram
I recently read Eleanor Oliphant is Completely Fine, and I'll happily recommend it to you. I'd say I liked the beginning better than the end, but overall a good read! #eleanoroliphantiscompletelyfine #eleanoroliphant #gailhoneyman #newbook #currentlyreading #bookhaul #books #book #bøker #litteratur #literature #lesehest #bokorm #bookworm #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram
I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work! #coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine
My friend wrote a book. About the anus, no less. I fjor fleipet jeg og @kavehrashidi om trenden med rimetitler på popvitenskapelige medisinske bøker. Jeg foreslo at han burde skrive Manus om anus. Han fikk med seg @dr.bergland på laget, og her er resultatet. 🙃😅 #manusomanus #kavehrashidi #jonaskingebergland #bøker #books #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #bookhaul #sakprosa #humor #popvitenskap #gyldendal
Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉 #bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee
Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo #sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature
I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓 I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊 #bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 76 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: