Why Are You Atheists So Angry? – Greta Christina

Sjanger: Sakprosa
Originaltittel: Why are you atheists so angry?
Denne utgaven utgitt: 2012
Format: Lydbok
Lest av: Greta Christina
Forlag: Audible, Inc
ASIN: B008R1BDXW
Spilletid: 5 timer
Kilde: Kjøpt selv

****
Forlaget om boka:
Why are atheists angry? Is it because they’re selfish, joyless, lacking in meaning, and alienated from God? Or is it because they have legitimate reasons to be angry – and are ready to do something about it? Armed with passionate outrage, absurdist humor, and calm intelligence, popular blogger Greta Christina makes a powerful case for outspoken atheist activism, and explains the empathy and justice that drive it. This accessible, personal, down-to-earth book speaks not only to atheists, but also to believers who want to understand the so-called new atheism. Why Are You Atheists So Angry? drops a bombshell on the destructive force of religious faith – and gives a voice to millions of angry atheists.
****

Her tar bloggeren Greta Christina tak i spørsmålet ikke-troende stadig får i fanget: Hvorfor er ateister så sinte? Premisset er at spørsmålet ofte har bakgrunn i mange troendes syn på at det er selve faktum at ikke-troende ikke tror som gjør dem (oss) sint – at mangelen på gud fører til sinne. Greta Christina bruker med denne boka 5 timer (eventuelt drøye 180 sider om du har papirboka) på å forklare at ateister er sinte med god grunn, og at det ikke har noen verdens ting å gjøre med at de (vi) er egoistiske, gledesløse og uten moral.

Det er en viss risiko for at denne boka tramper troende på tærne. Hun, som jeg, skiller mellom troende og ikke-troende – og ikke mellom de forskjellige religionene. Det er altså ikke en vendetta mot en eller et par religioner som er verre enn andre. Dette dreier seg om religion generelt. Og poenget hennes kan vanskelig gjøres uten at det fornærmer folk som har en religion, uavhengig av hvilken religion det er snakk om, grad av religiøsitet og hvor moderat og respektfull man er. Så om denne omtalen fornærmer, så… er det bare sånn det er. Jeg er nemlig helt enig med forfatteren.

Boka er delt i flere kapitler, der det første rett og slett er ei liste over 99 reelle ting som gjør ateister forbanna. Nå skryter riktignok ikke forfatteren på seg å snakke for all verdens ateister, men jeg vil tro at de fleste ikke-troende – og mange troende – vil være enig i at disse tingene gir all mulig grunn til å bli sint. Diskriminering mot ateister er for eksempel ytterst utbredt i land som USA (for å velge et eksempel fra vesten – om vi utvider til hele verden finner vi forfølgelse og regelrette henrettelser av ateister [og mennesker fra minoritetsreligioner]). Over halvparten av amerikanere ville ikke stemt på en ateist ved presidentvalg, til tross for at de er enig med kandidaten forøvrig. I tillegg skjer det visstnok stadig at foreldre ikke får beholde omsorgen for barnet sitt på bakgrunn av at de er ateister. Ikke før på 1960-tallet fikk ateister lovbestemt rett til å sitte i jury, vitne i rettssaker og andre lignende ting i alle stater i Amerika. Amerikanske ikke-troende soldater rapporterer at de har blitt truet og latterliggjort av religiøse soldater og overordnede fordi de er ateister. Ateistiske grupper og samlinger blir stadig tvunget oppløst, mens kristne organisasjoner får frie tøyler på militærbasene.

Andre ting å bli forbanna over er at religiøse ledere (fra mange forskjellige religioner) forteller kvinner at det er guds vilje at de er mannen underlegen, og at deres oppgave er å gjøre som mannen sier og føde barn – og at det er ok at de blir mishandlet dersom de ikke følger disse «rådene.» Og hvorfor er det egentlig ok at foreldre og andre voksne truer barn med levende beskrivelser at evig tortur i flammer i helvete? Når barnemishandling ellers slås så hardt ned på, hvorfor er det ingen som løfter en finger når barn blir så traumatiserte og livredde at de ikke engang tør å stille spørsmål ved religionen de vokser opp med? Ja, mens vi er inne på det, så er det all grunn til å bli sint av det faktum at det å i det hele tatt stille spørsmål ved religionen man (ofte) er født inn i er å regne som en synd i seg selv.

Man har all grunn til å bli sint av at barn og ungdom opplæres til å hate og frykte sin egen kropp og seksualitet, at det læres bort i mange skoler at den eneste godkjente prevensjonen er å ikke ha sex i det hele tatt, og at for eksempel den katolske kirke (og naturligvis paven selv) ikke er for prevensjon. Det er til å bli fly forbanna av at homofili (og egentlig alle andre legninger som ikke er heterofilt helt etter [den religiøse] normen) blir sett på som unaturlig og syndig, og at religiøse av en eller annen spinnvill grunn mener at de har en rett til å legge seg opp i andres privatliv. Hva skjedde med å respektere følgende tatt rett ut av det nye testamentet (Matteus 7)?: «Døm ikke, for at dere ikke skal bli dømt! / For med den dom som dere dømmer, skal dere selv dømmes, og med det mål dere måler, skal dere selv bli tilmålt. […]» Gjelder det bare når andre ikke er annerledes enn en selv?

Og det faktum at skummelt mange amerikanske skoler lærer bort kreasjonisme som en teori på lik linje med evolusjonsteorien er til å miste motet av. Det trengs knapt nevnes at man (bør) se signalrødt av at forskjellige religiøse samfunn stadig beskytter og skjuler overgripere innad i egne rekker, og at nevnte overgripere overbeviser ofrene sine (altfor ofte barn) om at det er guds vilje.

Man bør reagere på grunn av 9/11; ikke bare fordi angrepet ble utført av religiøse ekstremister, men fordi i tiden etterpå ble muslimer – eller folk som kunne minne om en muslim – utsatt for hat, trusler og vold. All terrorisme begått i en eller annen guds navn gir grunn til å bli sint, enten det er direkte eller indirekte. Det samme gjelder det at i ettertiden av en tragedie dukker det nesten alltid opp en eller flere religiøse og sier at slike angrep, eller naturkatastrofer, eller en hvilken som helst annen tragedie er en eller annen guds straff for et eller annet «ugudelig» eller ateistisk, som abort, homofili, prevensjon, skilsmisse, you name it.

Jeg blir så sint og så trist hver gang Westboro Baptist Church åpner kjeften at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg.

Jeg blir meget oppgitt av argumentet om at mennesker trenger religion, fordi det er der vi  henter moralen fra. Etter den logikken, burde ateister ha vært frådende massemordere og voldtektsmenn hele gjengen. «Merkelig nok» begås uendelig mange umoralske og kriminelle handlinger nettopp i ulike religioners navn. Jeg synes dessuten at utsagn som «noen mennesker trenger religion; noe å tro på. La dem holde på,» er provoserende nedlatende, enten det kommer fra troende eller ikke-troende. Som om de er en gruppe mennesker som ikke klarer seg på egen hånd. Som om de har spesielle (og patetiske, avhengig av hvordan utsagnet presenteres) behov vi andre ikke har. Makan.

Jeg kunne egentlig ha listet opp alle de 99 grunnene hun nevner, og antageligvis 99 grunner til, men det ville blitt en litt i overkant lang anmeldelse. Sinnet stammer ikke fra egoisme, ikke fra mangel på moral, og i allefall ikke fra mangel på medfølelse. Tvert i mot. Ateister blir sinte fordi så sinnsykt mye urett blir begått i ulike religioners navn. Og da er den naturlige reaksjonen til mange troende som følger: «Ja, jeg er jo enig i det, men alle de grunnene gjelder jo fundamentalistene og ekstremistene. Jeg er bare personlig troende. Jeg er for ekteskap mellom to av samme kjønn, og har ikke noe i mot andre religioner. Jeg gjør ikke noe galt, plager ingen, er moderat, moderne og progressiv.» Til det svarer forfatteren at «jo, dette gjelder faktisk deg også.»

Og det er der jeg tror hun pirker på at ømt punkt hos mange religiøse. Jeg kjenner personlig ingen dypt troende mennesker, men jeg vet om mange som på en eller annen måte mener at det finnes noe mer, enten det er i tradisjonell og for eksempel kristen betydning, eller en eller annen new age tro, a la engler. Greta Christina mener at dette også gjelder disse menneskene nettopp fordi de gir legitimitet til det mindretallet som gjør forferdelige og umoralske ting. Dessuten er det noe så voldsomt irriterende med det faktum at religion unndrar seg vitenskapelig metode og kravet om sannhet. Jeg vet knapt hva jeg skal si til det, særlig når denne tankegangen er så full av hull innad innen religion at det er umulig. Det faktum at det er ok at det ikke kan bevises sant, gir automatisk like mye legitimitet til julenissen som det gjør til gud, uansett hva du kaller ham/hun/det/den. Jeg kan faktisk ikke fatte og begripe hvorfor det forventes at barn skal vokse fra julenissen og tannfeen, men beholde gud. Det er jo fullstendig ulogisk. Hvordan kan en kristen, en jøde, en muslim eller en fra en hvilken som helst annen religion le av en som tror på julenissen, på huldra, på det flygende spaghettimonsteret, på troll, på engler, på drager eller på selveste Odin, når deres egen religion ikke kan bevises mer enn noen av disse? Hvordan vet de at deres religion er riktig når det ikke er noen krav til sannhet?

Og med tanke på at de aller fleste holder seg til samme religion som familien sin – eller i det minste samme religion som majoriteten i samfunnet eller til og med landet de kommer fra – er det ikke jævlig flaks at de ble født inn i akkurat den riktige religionen, når det finnes og har fantes tusenvis av guder?

Logikken enkelte religiøse fører i møte med spørsmålet om hvor viktig etterprøvbar sannhet er, gir meg denne følelsen.

Greta Christina klarer å legge frem argumentene sine på en avbalansert måte, og gjør en solid fremstilling av sine synspunkter. Som sagt tidligere – hun påpeker at dette er hvorfor hun personlig er sint, men jeg tror at man trygt kan si at hun treffer blink på vegne av veldig mange. Hun tar effektivt (etter min mening i allefall) livet av myten om at ateister i bunn og grunn bare er fundamentalister som er ute etter å tvinge sin tro på andre, hovedsakelig gjennom å understreke det de fleste ateister vil være enig i: Det er ikke religionsfriheten som er problemet, det er det faktum at folk har et behov for å bruke den. De aller fleste ateister er fullstendig i mot å tvinge folk til å være troløse. Målet er å få folk til å velge det selv, ellers har man ikke oppnådd noen ting. Avslutningsvis snakker hun litt om hvordan man best kan fremme ateisme. Hun gir diverse råd, som for eksempel å begynne å blogge, å delta i lokale ateistforeninger (eller starte en selv om det ikke finnes), eller å rett og slett bare fortelle de i umiddelbar nærhet hvorfor man er ateist. Det viktigste i følge forfatteren er at man kommer ut av skapet. At man tør å si at man er ateist, og at man ikke lar seg tie ihjel. Moral: Det er helt ok å være ateist, og vi har all grunn til å være fly forbanna.

Jeg anbefaler den videre til både troende og ikke-troende, og håper at selv de troende som blir fornærmet av denne omtalen også gir den en sjanse.

kortsagt-atheists

Forfatteren snakker om boka:

Om forfatteren:
Greta Christina (f. 31. des 1961) er en veletablert amerikansk ateist, blogger, forfatter og foredragsholder. Utover å publisere jevnlig på sin egen blogg, er tekstene hennes å finne flere andre steder, blant annet i antologien Everything You Know About God Is Wrong og magasinet Skeptical Inquirer. Hun skriver dessuten stadig om sex, og har blant annet skrevet den erotiske novellen Bending. Christina har slitt med depresjoner gjennom store deler av livet, og fikk kreft i 2012. Hun er åpent biseksuell og gift med en kvinne (men dette gikk ikke knirkefritt, og hun forteller om det i Why are you atheists so angry?). De har tre katter.
Greta Christinas blog | Wikipedia | goodreads

12 Responses to “Why Are You Atheists So Angry? – Greta Christina”


 1. 1 Mai Lene februar 12, 2013, kl. 21:40

  Veldig interessant omtale. Eg skal innrømme at som kristen følte eg meg litt «treft» av omtalen, men ytringsfridom er lov i Noreg 🙂
  Eg må nok seie meg ueinige med både deg og forfattaren. Ein ting er at ateistar skal ha lov til å tru – eller ikkje tru – utan at nokon stoppar dei, men nokre av påstandane er eg ikkje heilt einige i. Til dømes det med livet etter døden og helvete, dei fleste kristne i dag, i alle fall i Noreg, blir ikkje trua med helvete. Tvert i mot, me blir oppfordra til å ha eit mål om å kome til himmelen og tru på at Jesus er frelsaren. Ja, me kan ha nokre «kontroversielle» om til dømes homofili, abort og andre moralske spørsmål. Personleg trur eg at homofili er gale i følgje bibelen, men eg kan ikkje gå ut og seie to av same kjønn ikkje kan bu saman, for eg trur òg at skilsmisse er gale til ein viss grad, men eg kan ikkje snu ryggen til dei på gata som er skilte, for det vil vere det same som å dømme, noko som eg er i mot. Eg er for prevensjon, det må eg seie, for det går ikkje an å stoppe Hiv/AIDS utan prevensjon, og det går heller ikkje an å nekte alle å ha sex før ekteskapet og be dei tenke seg nøye om på førehand. Det går ikkje!
  Du nevnar òg så vidt (trur eg) at vår oppfatning av skaparverket ikkje stemmer med vitenskapen, og her må eg seie meg einig. Mange kristne trur ikkje på Darwin-teorien, i den tru at den er ein teori som skal motbevise Gud snarare enn at den beviser ei naturleg utvikling. Dei meiner òg at det motbeviser at me er skapt i Guds bilete. Nei, det er ikkje korrekt. All vitenskap tyder på at det har skjedd ei utvikling frå apekatt til menneske og at dinosaurar har vandra rundt på jorda, og olja hadde ikkje vore til viss verda berre var 5000 år. Eg trur at Gud står bak og sette alt i stand, for verda er ikkje berre 5000 år. Likevel er all naturfag og slikt som eg får inn eit bevis for meg på Guds eksistens. Når du les om små deltajar på cellenivå er det vanskeleg å tru at ingen står bak. Likevel, eg respekterer at det finst ateistar, agnostikarar, humanetikarar og andre religionar (og andre kristne!) som ikkjer deler mitt syn på dette. Akkurat som med alle andre finst det forskjellige individ innanfor ein religion, og derfor bør ein ikkje setje oss i bås (noko du heller ikkje har gjort). Og slik som eg har høyrt mange seie: det trengs ei stor tru for å vere ateist, og det beundrar eg, for det er vanskeleg å tru på noko så godt som Gud utan å tvile 🙂

  Uansett, innlegget ditt var veldig bra, tenkte berre å legge igjen ein liten kommentar, og det var ikkje meint som kritikk, for alle må vere den dei er, og det respekterer eg. Likevel trur eg ikkje eg skal lese boka. Ha ei fin veke vidare 🙂

  • 2 Julie februar 12, 2013, kl. 22:15

   Takk for lang og fin kommentar, det er bare fint at du legger igjen synspunktene dine! 🙂

   Tenkte jeg skulle spesifisere at det er kreasjonisme som gren jeg sikter til når jeg nevner dette med evolusjonsteori vs skapelse. Altså bl.a. troen på at jorda bare er noen tusen år gammel, som du også trekker frem. Om man, som du (om jeg forstår deg rett), tror på evolusjonsteorien, men ikke er enig i at det kan ha oppstått uten en intelligent skaper helt i begynnelsen, så blir det noe annet enn kreasjonisme i den formen den gjerne kommer til syne i f.eks. amerikanske skoler (selv om jeg selv ikke ser behovet for en intelligent skaper). Jeg synes det er direkte skummelt at så mange mennesker nekter å ta innover seg de overveldende bevisene for at jorda er eldre enn noen tusen år. 😛

   Synd at du ikke vil lese boka!

 2. 3 Cecilie februar 13, 2013, kl. 10:41

  Kjempefin anmeldelse! Jeg er helt enig med deg i absolutt alt du skriver, så trenger ikke gjenta det her 🙂 Skal prøve å få tak i denne (jeg har ikke fått lest Dawkins ennå, huff, så det er mulig det må prioriteres!)

  • 4 Julie februar 14, 2013, kl. 13:20

   Hvis det er noen trøst, har jeg fortsatt til gode å lese «The God Delusion», jeg også! Det er jo så mange bøker som burde prioriteres, hehe. 🙂

 3. 5 ForfatterfrueKaren februar 13, 2013, kl. 14:39

  Hør, hør!

  Hilsen organisasjonsrådgiveren i Human-Etisk Forbund (som selvsagt skal få lest denne boka) 😉

 4. 7 Nina C. februar 13, 2013, kl. 22:47

  Takk for en bra og fin omtale!:) Skal notere meg tittelen og sjekke den ut:)
  SV;Den er veldig spennende:) Ble ferdig med den idag(altså «Virus» av Paul McEuen) og det er en som typ bok som er vanskelig å legge fra seg når man har begynt=)

 5. 9 Melusine februar 16, 2013, kl. 18:31

  Jeg var ikke klar over at vi ateister var så sinte – jeg har følt meg tilfreds ved det enkle faktum at Gud er død. Den utbredte diskrimineringen av ikke-troende har jeg derimot fått med meg, og det er mye som gir meg grunn til å være sint ser jeg!

  Meget godt skrevet, Julie 🙂

 6. 11 mirthful74 mars 3, 2013, kl. 19:54

  Denne må jeg lese, siden jeg er enig med deg – og tilsynelatende med forfatteren. Jeg har heller ikke helt fått med meg at jeg er spesielt sint, men det er muligens sånn at jeg burde være det 🙂

  Angående Wesboro Baptist Church (som virkelig gjør meg eitrende forbanna når jeg tenker på dem, noe jeg egentlig prøver å unngå) liker jeg plakaten som sirkulerer blant annet på Facebook: «Live your life in such a way that the Westboro Baptist Church will picket your funeral.» Grei rettesnor å leve etter, eller?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 368 521 hits

Instagram

I don't usually re-read books, even the ones I liked a lot. But there is one exception, and that is the Harry Potter series. Whether I read my increasingly worn copies, or listen to the wonderfully narrated audiobooks (or a combination of both), it just takes me right home. Reading Harry Potter feels like meeting my old friends again, in our old spot. No other books have ever given me that same feeling, at least not to that extent. And I know exactly when the heartbreak is coming, and I cry every time anyways. Also, welcome to the jungle. This table used to be empty. Now it's just overrun by nature. Among the plants visible in this picture, you can see a Monstera Variegata cutting, Calathea Lancifolia, Alocasia Cucullata and Monstera Adansonii. #harrypotter #harrypotterandthedeathlyhallows #jkrowling #book #books #literature #litteratur #bokorm #bookworm #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #currentlyreading #bookporn #plantporn #monsteravariegata #monsteraadansonii #calathealancifolia #alocasiacucullata
October is obviously a great month for spooky reads. Who doesn't like cuddling up in a blanket with a cuppa and a good book while it rains outside?! All in all, I haven't actually read that many horror stories (don't know why), but I decided to give The Haunting of Ashburn House by Darcy Coates a go. And I liked it well enough, quite an easy read! I like haunted house stories, and discovered that Coates has written quite a lot of them. I liked the atmosphere in this one the most, especially in the beginning. Thought the ending was a bit cheesy, but not enough to stop me from buying a few more Coates books. #thehauntingofashburnhouse #darcycoates #horror #spooktober #haunting #ghoststory #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #lesetips #bokorm #bookworm #ebok #ebook #ereader #book #bøker #kindle #halloween
All Systems Red by Martha Wells is the first book about Murderbot, which immediately became one of my new favourite characters! ❤ Murderbot is a security robot that is supposed to do what the company says. "Problem" is that it hacked itself and is no longer under their control. And it could have committed spectacular mass murder. Except it didn't. It downloaded thousands of hours of soap operas instead, and all it really want is to be left alone so it can watch that. Loved this read, will continue on the series! #allsystemsred #murderbot #themurderbotdiaries #marthawells #spaceoperaseptember2019 #sciencefiction #scifi #ebook #bookstagram #instabook #bookish #booksofinstagram #bookworm #bookporn #bokorm #lesehest #lesetips #bookstagrammers #ereader #kindle #ebok
During #spaceoperaseptember2019 one of the challenges was to read a book published before I was born. So I picked this one, The Ship Who Sang by Anne McCaffrey, first published in the 60s. And while I didn't get overly immersed in the actual storylines, I've found myself thinking about the core ideas she starts out with a lot. Basically parents of children with disabilities get a choice: you either euthanise the child (!), or you hand them over to the state so that they can turn your child into a shell person, that is, to install their brain in a ship (!). Provided they are smart enough. And when the child has grown up, they have to keep working for the state until the cost of training has been paid off (!). To me, that seems like an idea worth going into and exploring, there's so much potential when writing a society like that. But the author mostly just... doesn't. And that was disappointing. Barely remember the story, definitely remember the core premise presented in the beginning. #theshipwhosang #annemccaffrey #ebook #ereader #kindle #book #books #literature #litteratur #bokorm #bookworm #lesehest #bookstagram #bookish #instabook #ilovebooks #spaceopera #scifi #sciencefiction #bookstagrammers #bookporn
This is another book I read for #spaceoperaseptember2019: 'The Long Way to a Small, Angry Planet' by Becky Chambers. I tried starting several other books as we were getting closer to the end, but none of them stuck. So I went with this one, I just knew I could trust Becky Chambers after having read 'To Be Taught, if Fortunate' earlier. And this book did not disappoint, I love Chambers' universe. The characters. The atmosphere. Everything. 🥰 I ordered the next two books in the Wayfarer series before I had even finished this one. Highly recommended! #thelongwaytoasmallangryplanet #beckychambers #wayfarerseries #wayfarer #ssf180 #spaceopera #scifi #sciencefiction #bookstagrammers #bookporn #teaporn #book #books #literature #litteratur #bokorm #bookish #instabook #bookstagram #booknerd #bookcoverlove #coverlove #bookworm #boktips #lesetips
I read 'Do You Dream of Terra-Two?' by Temi Oh last month, for #spaceoperaseptember2019. Unfortunately not quite my cup of tea, I struggled to get immersed because I didn't believe the way the space program was run at all. However, this is certainly a book I've wanted to read, because I discovered that I had bought both the paperback and the hardcover edition without noticing... this is why you check your collection on goodreads before you buy new books, people... 🤔 #doyoudreamofterratwo #temioh #books #bøker #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #sciencefiction #scifi #newbook #ssf180 #bookporn #coffeeporn #bookworm #lesehest #spaceopera #bookstagrammers
I am participating in SFF180's Space Opera September, and I chose Becky Chambers' To Be Taught if Fortunate as my first book. The quest I am on is to read at least 4 books. The challenges are: 1: read a space opera novella (which is what I'm reading now) 2A: read two space operas by women 2B: read a space opera by a diverse author and/or with a diverse main character 3: read a space opera from before you were born 4: read a space opera with 500 pages or more. There are unlocks for each challenge, and the path you follow is decided by whether you pick 2A or 2B. Look up SFF180's YouTube channel for more information, and search for "SSF180 presenters Space Opera September 2019" on goodreads to find the group. Among other things, you will find a huge list of women and non-binary space opera authors there. #spaceoperaseptember2019 #sff180 #readathon #readingchallenge #soseptember2019 #sos2019 #tobetaughtiffortunate #beckychambers #scifi #sciencefiction #spaceopera #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #currentlyreading
(I'll do this one in Norwegian). Leste nylig Linnéa Myhres nyeste bok, Meg meg meg. Likte den! Synes @linniiie får til den skildringen av... Hva skal jeg si... unnvikende retningsløshet og angst veldig bra. Protagonisten er med den eldre kjæresten sin til LA mens han jobber, uten å egentlig ha noe spesielt å ta seg til. Så hun klamrer seg fast til det samme ankeret hun klamret seg fast i da hun var yngre, nemlig Britney Spears. Anbefales videre! #megmegmeg #linnéamyhre #linneamyhre #book #bøker #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #ebok #ebook #bookporn #bookshelf #kindle #ereader #bookstagrammers #reading #bookreview #britneyspears
The Gift of Fear by Gavin de Becker is one of those books that has kept popping up everywhere for years. Last time that happened was when I watched the movie Unsane. And now I've finally read it (it's been in my library for years). I thought it was quite interesting, there are a lot of harrowing statistics and anecdotes. I'm still not sure if I'm able to separate genuine fear, which according to de Becker is a good thing, from general worry and anxiety, which is not very helpful. But still! I'd recommend this one, as have many, many people before me. #thegiftoffear #gavindebecker #ebook #book #books #classic #nonfiction #sakprosa #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #lesetips #bokorm #bookworm #lesehest #welovebooks
I recently read "Bad Blood" by John Carreyrou. The story of Theranos and Elizabeth Holmes is so weird - and it's shocking that something like this could and did happen. If you're not familiar with this case, I'd recommend the HBO documentary "The inventor", as well as this book. Holmes will be on trial in 2020. #badblood #theranos #elizabethholmes #johncarreyrou #books #bøker #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #ebook #bookporn #bookshelf #newbook #bookhaul #documentsary #nonfiction #sakprosa
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 75 andre følgere

Bloggurat

%d bloggere like this: