I dag skulle jeg ha hatt en smakebit, men…

… jeg er litt mellom bøker om dagen. Eller, det vil si… Jeg er i gang med bok to om Abarat fortsatt, men så har jeg så mye annet å drive med, at jeg ikke finner roen på meg.

Men jeg vil gjerne si at bokbloggtreffet var fantastisk hyggelig i går. Tusen takk til Silje, Gro, Rose-Marie, Line, Lise og Elin for et meget godt gjennomført arrangement. Det var kjempefint å få snakke med mange av dere, men det ble ikke nok tid til å snakke med alle jeg gjerne skulle ha hatt noen ord med. Det får vi spare til neste gang – for jeg regner med at dette er noe vi alle kommer til å kaste oss på neste år. 😉

Fikk da rasket med meg noen gratis bøker. 😉 Tre av dem fikk jeg av Bokelskerinnen (tusen takk for det!), resten lå der og ropte på meg.

Temperaturen som ble etterlyst i paneldebatten har steget på bloggene i ettertid. Jeg skal ikke skrive så mye om hva jeg tenker om saken her, for det har jeg gjort i flere kommentarfelt, men jeg anbefaler dere varmt å bevege dere til følgende blogger, der debatten har rast i større eller mindre grad: Først kan dere kanskje lese det gode innlegget Line skrev før treffet, som illustrerer stridseplet godt. Beveg deg deretter videre, gjerne til Flukten fra Virkeligheten, Bokmerker, Bokstavelig talt, Bokelskerinnen, Beathes bokhylle, Vestlandets leirgjøk og Rose-Marie. Det kommer stadig reaksjoner, og Knirk har en godt oppdatert oversikt over de som har skrevet om temaet. Det viser seg jo at selv om det kanskje ikke blir tøffe debatter i kommentarfeltene på en vanlig dag, så har de aller fleste av oss mange tanker om dette temaet – og sikkert andre også. Det er spennende å lese!

15 Responses to “I dag skulle jeg ha hatt en smakebit, men…”


 1. 1 labben september 16, 2012, kl. 23:14

  Det er fint å kunne vise andre sine bokhauger til samboeren min mens jeg sitter her å koser meg med å se gjennom min egen. Han er vel fremdeles like oppgitt, men jeg kan i det minste vise at jeg ikke er den eneste.

  Jeg må innrømme at debattene ikke engasjerer meg like mye som andre. Jeg føler vi stort sett er enige om at vi må tåle kritikk, men at enkelte av oss føler for å påpeke at kritikk ikke trenger å bety det samme som å «gå i strupen» på folk. Hvis noen stiller meg et kritisk spørsmål i kommentarfeltet til et av innleggene mine vil det gjøre at jeg begynner å tenke og da kan vi få en debatt. Skriver noen at innlegget mitt er elendig derimot, da blir det ikke mye debatt. Det er neppe noen som IKKE ønsker diskusjoner, men det er jo ikke verre enn å begynne å diskutere. Det er også forskjell på å kritisere bokbloggere og å kritisere enkeltinnlegg. Jeg tenker at det siste er mest fruktbart. Det blir da lettere å være konkret.

  For å si det slik: de store debattene vi har hatt i helgen og tidligere kommer ikke til å endre min måte å blogge på i det hele tatt. Mer konkrete diskusjoner, ofte i mindre format, som Maris innlegg om bruk av baksidetekst i omtaler kan derimot gi meg en del å tenke på. Jeg heller vel litt mot de som mener vi kanskje tar oss selv litt vel seriøst… men så skriver jeg lite om norske forfattere og ny litteratur, så det kan være jeg ikke føler meg som en del av den større debatten om bloggeres rolle i den norske litteraturverden.

  Uansett, det var veldig hyggelig å treffe deg. Håper det blir like stas til neste år og at enda flere da kan være med på arrangement på kvelden også.

  • 2 Julie september 17, 2012, kl. 09:17

   Enig i det du skriver. Jeg snakker litt om akkurat det i kommentarfeltet til Mari. Synes debatten har kommet i gang gjennom en litt uheldig retorikk, deriblant med konsekvent bruk av setningen «Det finnes [veldig] mange dårlige norske bokblogger.» Da er det neimen ikke rart at mange bloggere kan føle seg truffet – særlig når «veldig mange» er så dårlige. Jeg opplever det som helt naturlig at mange bloggere da blir defensive, for når «så mange» er dårlige, høres det jo ut som om det finnes en mal på en god (og dermed dårlig) blogg. Det er uheldig, synes jeg.

   Jeg synes dog at alle har godt av å være bevisst på rollen vår, for vi brukes aktivt som ledd av markedsføring, og vi bør absolutt kunne stå for det vi skriver, samt være bevisst på vår egen integritet og troverdighet. Så det å strebe etter å bli så bra som man får blitt er jo absolutt et mål i seg selv. Det er bare det at med denne debatten høres det ut som standarden skal settes fra utsiden og ikke utifra eget ambisjonsnivå (et ord som Elisabeth på Bokstavelig talt trakk frem).

   Så jeg forstår godt at mange har blitt litt lei seg i det siste. Alt har liksom blitt blodig alvor, og konkrete eksempler på «dårlig» blogging har blitt trukket frem. Det er ganske voldsomt i et miljø som ellers har vært ganske snilt. 😛

   • 3 labben september 17, 2012, kl. 11:57

    Jeg tror mitt største problem med denne debatten er at jeg ikke har fått med meg den negative trenden som alle snakker om. Hvis det har kommet til så utrolig mange dårlige bokblogger i det siste så har ikke jeg funnet dem. At nivået på bokbloggene jeg leser er forskjellig er det ingen tvil om, men jeg kunne sagt noe positivt om absolutt alle bloggene jeg leser. Hvis ikke hadde jeg bare latt være å lese dem. Jeg tror nok de dårligste bloggene vil forsvinne av seg selv etter en stund, for de fleste seriøse bloggere er vel ikke særlig interessert i å lese dem, ei heller de fleste seriøse lesere.

    Det er mulig jeg er naiv, men jeg har aldri fått inntrykk av at bloggerne jeg følger fast har noe problem med å være ærlig i sine bokomtaler. Noen begrunner dog meningene sine bedre enn andre, men det kan jo fort endre seg hvis vi begynner å stille kritiske spørsmål og reflektere mer over innholdet i spesifikke blogginnlegg. Men da må faktisk begynne å gjøre det, ikke bare diskutere om vi skal begynne å gjøre det. Så lenge vi er saklig og noenlunde høflige tror jeg ikke det vil være noe problem å være mer ærlige i tilbakemeldingene våre til andre bloggere.

    Jeg synes nesten det er absurd at vi diskuterer hvorvidt det skal være lov å diskutere. I kveld skal jeg og to andre publisere innlegg om boken Swimming Home. Jeg inviterer hvem som vil til å starte en diskusjon i kommentarfeltet mitt, enten det handler om kvaliteten på innlegget mitt, eller uenighet om kvaliteten på boken. Så lenge man er konstruktiv tror jeg ikke mange vil bli såret av kritiske spørsmål eller kommentarer. Noen vil det alltid være, men ikke mange… Just do it! (men det er ikke nødvendig å være slem).

   • 4 Julie september 17, 2012, kl. 17:26

    Nei, jeg har ikke sett denne bølgen av dårlige blogger, jeg heller. Ble ikke klar over at noen mener den eksisterer før debatten begynte å rase, og da var det ganske mange som følte seg tråkket på. Det er kanskje lett å glemme at dårlige blogger ikke får lesere. De er dermed ikke noe problem veldig lenge. 😉 Også er det vanskelig å sette merkelappen «god» og «dårlig» på blogger, nettopp fordi det er så vanvittig mange forskjellig stiler. Hva utgjør en dårlig blogg? Er det enten/eller? Neppe.

 2. 5 ywea september 16, 2012, kl. 23:54

  ser du har redy player one i den fine bokhaugen din. den er så sinnsyk kul!! gled deg 🙂

 3. 7 Mari - Flukten fra virkeligheten. september 17, 2012, kl. 00:49

  Tusen takk for linken, Julie, og tusen takk for i går! 🙂

  Haha, må le litt av gjenkjennelsensfaktoren i innlegget ditt, labben. Kanskje jeg burde vise frem litt bilder fra andre bokbloggeres bokhyller osv. til min samboer også 😉

 4. 10 Bokelskerinnen september 17, 2012, kl. 14:21

  Takk for link 🙂 Det var hyggelig å hilse på deg. Jeg skal ikke skrive så mye om debatten, for jeg skrev nok av meg i går og føler at jeg har sagt det jeg hadde på hjertet etter panelet.

  Spennende bokbunke. Ildfuglen tok jeg også med meg. Hvis jeg forsvinner, ser du meg da har jeg veldig lyst til å lese. Og jeg gleder meg til å lese alle omtalene av «Z» etter hvert fra dem som tok med seg den – synes den var så utrolig bra.

  • 11 Julie september 17, 2012, kl. 15:59

   Ja, jeg har store forventninger til Z. Har hatt den på lesebrettet en stund, men nå som jeg har den fysisk på norsk, blir den nok lest ganske snart. Gleder meg!

 5. 12 siljesols september 17, 2012, kl. 15:57

  Det var hyggelig å hilse på deg Julie, selv om jeg faktisk ikke tror vi noengang hilste. Jeg skjønte utfra bildet hvem du var, men det er ikke sikkert du gjorde det samme. Det var altså Silje fra Så rart som var med på benken etter paneldebatten.

 6. 14 Nina C. september 17, 2012, kl. 22:41

  Neste år får jeg slenge meg på bokbloggertreffet. Masse fine bøker du fikk rasket med deg:) Kombinasjon liten lommebok og sykdom har gjort at jeg ikke fikk med meg årets bokfestival. Men får ta igjen det tapte neste år somsagt:) Skal sjekke hva denne debatten handler om, sett det er en del bokblogger som har nevnt dette men jeg har ikke helt fått satt meg inn i sakens kjerne.

  • 15 Julie september 19, 2012, kl. 12:40

   Ja, det var synd du ikke var der i år! Ble ikke mye bokfestival på meg heller, men slepte meg til treffet. Og det var verdt det, hehe. Vi ses sikkert neste gang. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 316,471 hits

Instagram

I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work!

#coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine My friend wrote a book. About the anus, no less.

I fjor fleipet jeg og @kavehrashidi om trenden med rimetitler på popvitenskapelige medisinske bøker. Jeg foreslo at han burde skrive Manus om anus. Han fikk med seg @dr.bergland på laget, og her er resultatet. 🙃😅 #manusomanus #kavehrashidi #jonaskingebergland #bøker #books #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #bookhaul #sakprosa #humor #popvitenskap #gyldendal Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉

#bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo 
#sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓

I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊

#bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky Hi guys! I’ve been quiet for a while, partially because I'm doing #NaNoWriMo again this year. Apparently didn't learn my lesson last year! 😂

If you don't know what that is, long story short: you write a 50000 word novel in a month, which means on average 1667 words every day. Sometimes when I tell people this, they frown and wonder what the point of that is. There’s no way you can write anything ready to send off to a publisher in a month. And yes, I agree. But that's not the point. For me, it's an excersise in not nitpicking and criticising everything I write. Simply because I don't have time. And it feels pretty good to just let my creativity loose like that!

Don't get me wrong though. It's difficult. But I'm on schedule and hope to make it to the finish line in time.

The book in the picture is by the founder of Nanowrimo, #chrisbaty. 
#noplotnoproblem #books #bøker #coffee #kaffe #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bookworm #bokorm #sakprosa #nonfiction #bookporn #coffeeporn #writing #skriving When I'm in a bit of a reading slump, I find it helps to read YA, a type of literature I otherwise don’t read that much anymore. Currently reading The Sun Is Also a Star by Nicola Yoon.

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #thesunisalsoastar #nicolayoon I’ve never actually read The Catcher in the Rye by J.D. Salinger. Now is a good a time as any. From what I understand, people either love or hate the protagonist. Have you read it? What do you think?

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #nrklesetips #boktips #thecatcherintherye #bookhaul #redderenirugen #jdsalinger #klassiker #classic #lesehest #bokorm #bookworm #bookporn I’ve never been a huge fan of Stephen King, but I’ve ended up reading quite a few of his books... At the moment I'm slowly working my way through the massive brick that is "It". #book #books #bøker #litteratur #literature #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #stephenking #it #pennywise #horror #skrekk The Bell Jar by Sylvia Plath is one of my favourite novels, and it was about time I got my hands on a collection of her poetry.

#bøker #book #books #litteratur #literature #poetry #poem #sylviaplath #dikt #everymanslibrary #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #newbook
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 77 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: