Topp ti på tirsdag #1: Bøker alle andre enn jeg har lest

Topp ti på tirsdag er et konsept jeg har lånt fra den engelskspråklige bokbloggen The Broke and the Bookish. Dette er en spalte de har hatt gående lenge, og jeg ser at de allerede har tatt opp noen temaer jeg kunne tenke meg å skrive om – så jeg plukker fritt fra lista. Dette betyr at det antageligvis er et annet tema du finner på originalbloggen – og vi skal ikke se bort ifra at jeg finner på mine egne temaer også.

Den aller første 10 på topp-lista hos meg skal handle om bøker alle andre enn jeg har lest.  «Alle andre» er selvfølgelig ikke helt sant, men enkelte bøker er så populære og så heftig diskutert at jeg føler meg som den eneste i verden som ikke har lest den.

1. Min Kamp-bøkene av Karl-Ove Knausgård: Da bok 1 ble sluppet høsten 2009 (?), og diskusjonene begynte å dominere absolutt alt av forum, aviser, spalter og blogger, følte jeg meg bokstavelig talt som den eneste i verden (i allefall Norge) som ikke har lest han. Hvorfor har jeg ikke lest han? Fordi det høres sååå kjedelig ut. 6 bøker om en mann som inntil nå er helt ukjent for meg, og som tilsynelatende ikke har levd et sååå ekstraordinært liv? Nei takk, jeg klarer meg faktisk uten – men det føler jeg meg alene om.

2. Barnepiken av Kathryn Stockett: Først hørte jeg om den i diverse internasjonale medier. Så dukket den opp her i for eksempel Bokbloggturneen til Cappelen Damm. Så dukket den opp i pocket-format, og «alle» leste den. Nå kommer den på kino. Jeg har fortsatt ikke lest den.

3. Twilight-sagaen av Stephenie Meyer: Jeg leste Harry Potter, jeg. Fra den første ble gitt ut på norsk, og helt til serien var ferdig. En eller annen gang mot slutten av HP ble bok 1 i Twilight-sagaen gitt ut. Jeg begynte så vidt å høre om den litt rundt omkring, men rynket på nesa av ryktene om at vampyrene ikke er slemme beist. Disse er forelskede og følsomme (men fortsatt mandige badboys) – og de GLITRER?! Og ikke nok med det – heltinnen virker så hjelpeløs… Siden jeg fra før av er litt allergisk mot kjærlighetsromaner, spesielt de som inneholder trekantdramaer og like ting, styrer jeg unna.

4. Millenium-trilogien til Stieg Larsson: Den nå avdøde svenske forfatteren Stieg Larsson har høstet stor suksess over hele verden for disse bøkene. Ikke bare har de blitt filmatisert i Sverige, men amerikanerne har også funnet ut at de må filmatisere den. Lovord om bøkene snubler jeg over overalt, og jeg har gjentatte ganger fått de anbefalt – men krim er ikke heeelt min gate. Til mitt forsvar har jeg sett den første (svenske) filmen. Tror jeg i allefall.

5. Saras Nøkkel av Tatjana de Rosnay – Jeg har sett den frontet overalt der det selges bøker, og jeg har lest mang en omtale her i bokbloggverden – men jeg har ikke latt meg friste til å lese den. Den er sikkert fin og alt det der, men njaaaei.

6. Alt av Cecilia Samartin: Ja, alt. I to år på rad var køen på bokfestivalen for å få se og kanskje få boka signert av forfatter Cecilia Samartin endeløs. Jeg har ikke lest en eneste bok av dama, selv om de gangene jeg stikker hodet innom bokhandlere er det enten et bord eller en hel hylle full av henne – og de selger og selger… og selger. Til alle andre enn meg.

7. Sagaen om Isfolket-bøkene av Margit Sandmo: «Alle» leste denne enorme serien da de var 14-15, og «alle» slukte den hel. «Alle» gir denne serien æren for å introdusere dem til voksenbøker, æren for å vekke leselyst, eller æren for å gi dem en av de beste leseopplevelsene. «Alle» sier også at de er litt redd for å lese dem igjen nå, for magien kan ha forsvunnet litt med årene. Jeg leste Ringenes Herre på den tiden jeg, og hadde ikke engang hørt om Sagaen om Isfolket. Men etter alle lovordene å dømme, var (eller kanskje er?) dette en fantastisk serie.

8. Øya av Victoria Hislop: Tja, hva skal jeg si. Denne har dukket opp gang på gang hvor enn jeg snur meg, både i form av samtaler og mens jeg bloggsnoker. Men jeg orker ikke lese den allikevel.

9. Drageløperen og Tusen strålende soler av Khaled Hosseini: Samme med disse som med nr 8. «Alle» har lest i allefall en av dem, og «alle» synes den er så fin og rørende. Jeg har sett filmatiseringen av Drageløperen, tror jeg, og den var sikkert fin, tror jeg, men jeg har allikevel ikke vært særlig interessert i å lese boka.

10. Hitchhiker’s Guide to the Galaxy-serien av Douglas Adams: Det er egentlig litt juks å ta med denne, for jeg har lest de to første. Men jeg mangler fortsatt de tre siste, og gudene vet hvorfor jeg ikke har lest dem enda. De er fantastisk morsomme, de er ikke særlig lange og alle har lest dem.

Jaja. Si gjerne ifra om jeg lese noen av disse, for jeg har ingen planer om å lese dem – med unntak av Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Advertisements

21 Responses to “Topp ti på tirsdag #1: Bøker alle andre enn jeg har lest”


 1. 1 Mari - Flukten fra virkeligheten oktober 4, 2011, kl. 14:49

  Jeg har lest flere av bøkene på listen din, men slettes ikke alle. Knausgård, jeg klør bare av å lese navnet, jeg er allergisk(ja, det er ubegrunnet siden jeg ikke har lest noe av ham men AAAAtsjoo allikevel).

  Siden jeg har blogget i dag så hopper jeg over denne gangen, men kanskje neste tirsdag? 🙂

  • 2 Julie oktober 4, 2011, kl. 15:08

   Det går så fint så! Jeg har sett at flere bloggere her følger listene etterhvert som de blir lagt ut på the Broke and the Bookish, så jeg skriver listene mest for egen del – siden jeg henger etter. Men det er spennende om andre lager sine egne!

 2. 3 ellikken oktober 4, 2011, kl. 14:52

  Jeg får spasmer av Knausgård jeg også. Jeg nekter. Jeg blir utbrent bare ved tanken, faktisk.

  – Men Tusen strålende soler mååååååååååå du lese. Du måååååå! 🙂

 3. 5 mostraum oktober 4, 2011, kl. 14:54

  Eg las Sagaen om Isfolket som tenåring, men vil ikkje takke den for noko som helst. Ikkje er det god litteratur heller.
  Drageløperen, Millenium-serien og Hitchhiker har eg også lest og alle var verd det. Milleniumserien er ikkje akkurat vanleg krim, så det kan hende du likar den likevel.
  Resten av bøkene på lista di har eg ikkje lest, og dei einaste som eg vurderer å muligens bruke litt tid på er Tusen Strålende Soler og Barnepiken. Knausgård, Hislop og Meyer skal iallfall få vere i fred for meg. Heilt einig, Min Kamp høyrest berre så gudsjammerleg kjedeleg ut, iallfall for ei som var lei av Tomas Espedal sin familie på s.90 i den relativt korte Imot Kunsten

  • 6 Julie oktober 4, 2011, kl. 15:07

   Jøss! Det tror jeg er første gangen jeg har hørt noen si at Sagaen om Isfolket IKKE var givende. De fleste er enig i at det ikke er stor litteratur da, har jeg merket meg. Men «alle» ser ut til å ha elsket den allikevel. 😛

 4. 7 Heidi oktober 4, 2011, kl. 15:19

  Jeg har lest tieren din, men ellers står vi likt. ‘Barnepiken’ hadde jeg tenkt å lese fordi jeg er litt svak for bøker om problematikken den tar opp, men da jeg skjønte det var en «hvit kvinne redder sort kvinne som ikke egentlig trengs reddes»-historie, la jeg den tanken bort.

  • 8 Julie oktober 4, 2011, kl. 15:27

   Bokbloggen til NRK lager nasjonal lesesirkel og der er boka for oktober ‘Barnepiken’ – så det er kanskje en god grunn til å lese den..? Men ja, jeg er enig, problematikken er et godt tema – vinklingen i denne boka er noe annet. 😛

 5. 9 Nina C. oktober 4, 2011, kl. 15:46

  hehe,morsomme og annerledes liste:) mange fine bokopplevelser du går glipp av.. 😛 tihi! jeg er jo twilight geek, så jeg er ikke helt objektiv. hehe^^
  Drageløperen har jeg i bokhylla,men har ikke lest den ennå. Saras nøkkel og haikernes guide til galaksen har jeg lest:)

  Har også hørt mye om isfolket.men har ikke få somlet meg til å finne ut noe særlig om serien eller noe.

  • 10 Julie oktober 4, 2011, kl. 16:19

   Du er slett ikke alene i å være Twilight-geek. Der er det mange som er enig med deg. Men jeg tror ikke det kommer til å funke for meg. Det trodde jeg ikke første gang jeg hørte om det – og jo mer jeg hører om og leser om bøkene, jo mer sikker er jeg i min sak. 😛

 6. 11 Lisa oktober 4, 2011, kl. 15:56

  Hold deg så langt unna Knausgård som du bare kan. Det er sååå kjedelig, og du kommer til å hate det..! Har lest nummer 1, men den er til gjengjeld noe av det kjedeligste jeg har lest.

 7. 13 ithil oktober 4, 2011, kl. 16:24

  Jeg utstår ikke krim, men kom meg gjennom Millennium-bøkene bare for Lisbeth Salanders skyld. Hun er mitt litterære crush, resten av innholdet i bøkene ga jeg blaffen i ;p Kommer nok ikke til å lese disse bøkene igjen, feminist-blodtrykket mitt har ikke godt av å lese så mye om dumme sjåvinster.
  «Øya» leste jeg fordi den handler om en lepra-koloni. Av en eller annen grunn synes jeg temaet «lepra» er ufattelig interessant, og jeg kunne sikkert holde et miniforedrag om det 😉

 8. 14 Anita oktober 4, 2011, kl. 22:11

  Den bloggen har jeg nettopp oppdaget, og den er veldig bra! Kommer til å følge med der, mange nye boktips vet du…

  Og jeg har ikke orket å lese Knausgård jeg heller…

 9. 16 Eileen D oktober 5, 2011, kl. 10:39

  Hehe, av en eller annen grunn tror jeg virkelig ikke du har gått glipp av det helt store – jeg har heller ikke lest det meste av det som står på lista di. Twilight-serien fikk jeg med meg, og det var ikke verdt det.

  Derimot er Haikerens guide til galaksen fantastisk, og Millenium-serien er faktisk ikke verst, selv for meg som i grunn ikke er spesielt begeistret for krim 🙂

  • 17 Julie oktober 5, 2011, kl. 12:31

   Jeg mistenker at du har rett når det gjelder Twilight. :p

   Jeg tror at den mest forklarende grunnen til at jeg ikke har lest Hitchhiker’s-serien ferdig er fordi den er litt skummel å lese i offentligheten. Man spruter jo ut i latter rett som det er…

 10. 18 Silje oktober 5, 2011, kl. 13:24

  Av de jeg har lest på listen din likte jeg best Drageløperen. Hørte den på lydbok og kan anbefale den. Ellers har jeg lest Min kamp 1 som var godt skrevet, men som du sier relativt kjedelig, Twilight er nok ikke noe for deg utfra det du skriver, og så har jeg lest Drømmehjerte av Samartin som var ok. Til slutt så er Millennium-triologien god og spennende og Salander en favoritt, men jeg har blitt litt negativ til den etter alt oppstyret. Jeg synes nemlig det finnes mye annen god krim også:-)

  • 19 Julie oktober 5, 2011, kl. 13:41

   Jeg skal være enig i at Salander er en spennende litterær figur, og om jeg en dag skulle prøve meg på trilogien, er det på grunn av henne. 🙂

 11. 20 Caza oktober 7, 2011, kl. 17:00

  Haha. Med unntak av Hitchikers og twilight-sagaen har jeg ikke lest noen av dem…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 284,272 hits

Instagram

Currently reading: A House at the Bottom of a Lake, by Josh Malerman. 
#books #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #bookporn #joshmalerman #coffee #kaffe #cappuccino #coffeeporn #ahouseatthebottomofalake #currentlyreading I still have not seen Fantastic Beasts and Where to Find Them (I know 😵), but I will soon!

#fantasticbeasts #newtscamander #fabeldyr #jkrowling #book #bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur bookporn #literature #tea #te #teaporn @shanedawson is one of those people that manages to make me laugh on a crappy day. His gallows humour and self-depreciation appeals to me. 😋😅 I've laughed until I've cried at some of his content. In a good way.

#books #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #bookworm #leseglede #bokorm #bookstagram #bookish #instabook #bookcoverlove #coverlove #shanedawson #itgetsworse Ugh. Spiders. 😐

#bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #thehatching #ezekielboone #horror #spiders #edderkopp I tend to gravitate towards Asian literature by default, and recently picked up this anthology of "visions of the future from China". #InvisiblePlanets is edited and translated by #KenLiu. 
#books #bøker #book #bok #litteratur #literature #bookporn #bookworm #leseglede #bokorm #lesehest #lesetips #nrklesetips #bookstagram #bookish #instabook #anthology #sciencefiction #scifi #china #coffee #kaffe #noveller #kina #novellesamling We Found a Hat by Jon Klassen is the last book in the hat trilogy. It's a stylistically simple series for children, and where in the previous two books a bear and a fish have to deal with hat-problems, this time two turtles find one. They decide to put it back where they found it, because there's just one hat, and two turtles. But one of the turtles can't quite stop thinking about the hat... Where the previous two sports some dark humour, this one is surprisingly sweet. I like the simple and clean art work - this one is just as enjoyable as the previous books! 🙂

Den er nylig utgitt på norsk, og jeg har fått mitt eksemplar av forlaget.

#leseeksemplar #bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #bookworm #leseglede #jonklassen #hattrilogy #mangschou #wefoundahat #vifantenhatt New book! Obviously had to get Neil Gaiman's new book, #NorseMythology as soon as possible. 🤓

#book #bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #bookworm #leseglede #bokorm #neilgaiman #myth #newbook #bookhaul Two new books, both by Yuri Herrera: Signs Preceding the End of the World, and The Transmigration of Bodies. Love the covers!

#book #bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #yuriherrera #fiction #skjønnlitteratur #lisadillman #mexico #coverlove #bookhaul #newbook #bookcoverlove In celebration of the new Sherlock season fiiiiiiinally being released a few days ago, here is a picture of one of my most beautifully bound books. It is part of the Barnes & Noble Collectible Editions series. Bit too big and heavy to comfortably carry around with you, unfortunately.

#books #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #bookporn #sherlock #sherlockholmes #barnesandnoble #collectible #arthurconandoyle #sherlocked Aaaand here is the result of this year's NaNoWriMo. I finally printed it a few days ago, but I've yet to actually read through it. Primarily because I remember all the little issues with the plot. There's no time to fix stuff like that as the madness is happening...
I've sort of promised my #writingbuddy @kavehrashidi, who wrote his own novel at the same time, that he gets to read it. So I figured I'd do something about some of the issues... It's just such an effort. 😅
But yeah, it's quite the achievement to manage to put together something that resembles a novel in one month! 🎉🎖 #NaNoWriMo #novel #roman #book #bøker #books #bok #scifi #sciencefiction #tea #te #papers #words #ord #writing #editing #redigering #bookstagram #bookish #instabook #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 77 andre følgere

Bloggurat

%d bloggers like this: