Resultatet av å gå litt bananas på bokfestivalen…

Når det er Bokfestival, er det også mulig å gjøre noen skikkelig kupp. Jeg har klart å bruke litt penger i år også. 😉

Utenfor Norli i Universitetsgata hadde de satt opp et stort telt fullt av bøker til nedsatt pris. Der var det på fredag og lørdag mange, flotte innbundne bøker til maks 80 kr, minst 20 kr. Og så, på festivalens siste dag i går, halverte de også de prisene. Jeg fikk med meg 9 innbundne bøker til totalt 260 kr:

80 romaner for deg som har det travelt – Henrik Lange
Schibsted, 2007
ISBN:9788251625999
Sider: 165

Boken sammenfatter 80 romaner, hver roman gjenfortalt på tre tegneserieruter. Trilogien Ringenes herre, Bibelen, Halvbroren, Vindens skygge, American psycho og Sult er blant romanene som blir gjenfortalt.
På en enestående måte lykkes det tegneserieskaperen Henrik Lange med å komprimere 80 av de største verkene i litteraturhistorien – hver enkelt roman presentert på en side – med høyst fire tegneserieruter hver. Dermed blir dette tegneseriestriper for travle romanlesere.


Når rødt er sort – Qui Xiaolong
Press, 2006
ISBN: 9788275472401
Sider: 260

Når kriminalførstebetjent Chen går med på å gjøre en oversetterjobb for en forretningsmann med tilknytninger til triaden, får han tildelt en bærbar pc, en sekretær og medisinsk hjelp for mora si. Tilsynelatende skal han ikke komme med noen motytelser for dette. Når en middelaldrende lærer blir funnet død, finner imidlertid Chen svarene i fortida. Den drepte er en tidligere rødegardist, og Chen må tilbake til tida rundt kulturrevolusjonen for å få hjelp til å løse saka. Dette er den tredje romanen om kriminalførstebetjent Chen fra Shanghai-politiet.

Den mørke materien-trilogien – Philip Pullman
Aschehoug, 2009
ISBN: 9788203249617
Sider: 842

Den mørke materien er trilogien om Lyra Sølvtunges desperate kamp mot kreftene som er i ferd med å sønderrive hele universet.


Løp hare løp – Harald Rosenløw Eeg
Aschehoug, 2008
ISBN: 9788203194214
Sider: 313

Det er i den gryende jappetida i 1980årene. Bror går siste år på ungdomsskolen. Moren hans er Tønsbergs peneste, aerobicsinstruktør og tidligere stupedronning. Faren er friidrettstrener og bindselger på Saba og kjøper hus i nytt boligfelt. Bror trener friidrett og er dypt forelsket i løperesset Marita, som løper barbeint lik Zola Budd. Bror har alt, men i løpet av ett år mister han alt. Moren blir kreftsyk, faren begynner å spille for å skaffe mer penger til morens behandling, og en dag forsvinner Marita. Bror prøver å finne ut hva som har skjedd, og på vei mot å løse gåten mister han sakte moren og begynner å avsløre faren. Når sannheten kommer for en dag, vil han ikke ha den.


Piratenes historie – Robert Hermansson
Vega forlag, 2008
ISBN: 9788282110303
Sider: 199

Pirater har herjet så lenge mennesker har fraktet varer på havet. I Piratenes historie – fra antikken til i dag møter vi dem i Middelhavet, utenfor norske- og svenskekysten, i det karibiske hav og ikke minst i det indiske hav og Stillehavet. Vi møter kjente pirater som de blodtørstige brødrene Barbarossa, Sir Francis Drake, Svartskjegg og kaptein Kidd, og mindre kjente som norske Mogens Heinessøn og kvinnene Mary Reed og Anne Boony. Vi følger dem over verdenshavene i over 3000 år på jakt etter verdifull last. Helt frem til våre dager er pirater en trussel mot sjøfarten mange steder i verden. Laster kapres, besetninger myrdes og hele fartøy forsvinner. Dette er historien om havets røvere, sjøfartens evige trussel.


Glennkill – Leonie Swann
Aschehoug, 2007
ISBN: 9788203209529
Sider: 348

Da gjeteren George Glenn blir funnet død med en spade stikkende opp av kroppen, iverksetter Miss Maple, den klokeste sauen i flokken, en etterforskning. Det viser seg at det er mange som har motiv for å ta livet av George, både mennesker og dyr.


Sofies verden – Jostein Gaarder
Aschehoug, 2006
ISBN: 9788203248382
Sider: 512

Sofies verden er både en filosofihistorie og romanen om Sofie og Hilde. Men filosofiens historie og historien om Sofie henger nøye sammen. For å oppklare en rekke mysterier i Sofies verden trenger vi de europeiske tenkernes innsikt.

Mellom vingespissene: Bilder fra fuglenes liv – Brutus Ostling, Magnus Ullman
Press, 2005
ISBN: 9788275472111
Sider: 205

Boken er en skildring av fuglenes liv i tekst og bilder. Den tar for seg deres levemåte, utseende og kroppsbygning, deres leting etter mat, samt hekking, trekk, miljø og utbredelse. Boken har artsfortegnelse.

Jeg er fornøyd med alle de titlene til 260 kr totalt (kjøpte to av fugleboka, en til mamma)! De neste tre var til 3 for 2-tilbud hos Ark, og de siste tre ble kjøpt til full pris:

Plague – Michael Grant
Egmont, 2011
ISBN: 9781405256575
Sider: 526

A blood-pumping, white-knuckle sci-fi thriller of epic proportions. The FAYZ goes from bad to worse . . . The darkness has been foiled once again and the resurrected Drake has been contained. But the streets of Perdido Beach are far from safe, with a growing army of mutants fighting against the humans for power in the town. In a small room of a house near the edge of town Little Pete lies ill on a bed. In his fevered dreams he continues his battle with the hidden evil that seeks to use his power to bring about anarchy and destruction.

Room – Emma Donoghue
Picador, 2010
ISBN: 9780330519021
Sider: 401

Jack is now five and, like any little boy, excited at the prospect of presents and cake. But although Jack is a normal child in many ways, his upbringing is far from ordinary: Jack’s entire life has been spent in a room that measures just 12 square feet; as far as he’s concerned, Room is the entire world. He shares this world with his mother, with Plant, and TV and his friends the cartoon characters – but Jack knows that nothing else he sees on the screen is real. Old Nick, on the other hand, is all too real, but only visits at night – when Jack is meant to be asleep in Wardrobe. And only Old Nick has the code to Door, which is otherwise locked…

Robopocalypse – Daniel H. Wilson
Doubleday, 2011
ISBN: 9780385535090
Sider: 347

Roughly twenty years from now, our technological marvels unite and turn against us. A childlike but massively powerful artificial intelligence known as Archos comes online…and kills the man who created it. This first act of betrayal leads Archos to gain control over the global network of machines and technology that regulates everything from transportation to utilities, defense, and communications. In the early months, sporadic glitches are noticed by a handful of unconnected humans – from a senator and single mother disconcerted by her daughter’s «smart» toys, to a lonely Japanese bachelor, to an isolated U.S. soldier – but most are unaware of the growing rebellion until it is far too late. Then, in the span of minutes, at a moment known later in history as Zero Hour, every mechanical device in our world rebels, setting off the Robot War that both decimates and – for the first time in history – unites humankind.

Høsten – Jan Henrik Nielsen
Cappelen Damm, 2011
ISBN: 9788202363390
Sider: 265

Søstrene Nanna og Fride har i flere år levd i en bunker med faren, etter at en mystisk sykdom har rammet det meste av livet på jorden. En dag angripes faren av sykdommen, og jentene må forlate bunkeren og dra til byen de bodde i før, i håp om å finne medisin.Høsten er først og fremst en bok om livet og kjærligheten, tross det dystre bakgrunnsteppet. En sterk og varm fortelling om mot og håp.

Fete år – Chan Koonchung
Oktober, 2011
ISBN: 9788249507962
Sider: 291

Kina i en nær fremtid: En måned er forsvunnet på mystisk vis – både i folks minne, i aviser og tidsskrifter er alle spor borte. Og folk er i så godt humør! Hovedpersonen i Fete år er Chen, en ganske populær forfatter som er tilbake i Beijing etter mange år i Hongkong og Taiwan. Han treffer på sin gamle flamme Xi, som han skjønner er ute av lage. Selv synes han Kina er et godt land å leve i. Men da Xi forsvinner, blir han urolig, for hans gamle forelskelse er vekket til live, og han forsøker å oppspore henne. Chens jakt på Xi – som han finner og mister igjen – fører ham bak samfunnets glade fasade. Han møter et par andre som er dypt fortvilet, og den lille gruppen tyr til en dramatisk kidnapping av en sentral politisk leder for å presse frem sannheten om hva som egentlig skjer i Kina.

Snøbarnet – Eowyn Ivey
Pantagruel, 2011
ISBN: 9788279004776
Sider: 375

Jack og Mabel har én stor sorg i livet – de har aldri klart å få barn. Savnet har skapt et tomrom i ekteskapet og hverdagen sammen bærer preg av en distanse. I et forsøk på å begynne et helt nytt liv, flytter de fra Amerikas østkyst til Alaska for å rydde ny jord og vriste en gård ut av ødemarken. Arbeidet er hardt og den lange, mørke vinteren tar på. Men et nytt, gåtefullt bekjentskap blir etter hvert et lyspunkt i deres tilværelse: en liten jente dukker til stadighet opp i skogkanten nær gården. Hun er en sky skapning som alltid har følge med en rev. Med uendelig tålmodighet vinner de to hennes vennskap. Hvem er hun? Er jenta virkelig eller en eventyrskikkelse? Eller – slik de jordnære naboene mener – bare en hallusinasjon, skapt av de to ensomme menneskenes mørketidsdepresjon? For når våren kommer, blir hun borte …

Det er vel lov å gå litt bananas under en bokfestival?! Fant følgende knapp hos Bokelskerinnen, og den passer godt:

Reklamer

13 Responses to “Resultatet av å gå litt bananas på bokfestivalen…”


 1. 1 Mari - Flukten fra virkeligheten september 19, 2011, kl. 13:36

  Så mange godbiter du har fått tak i, Julie. Jeg er nesten litt glad for at jeg ikke hadde mulighet til å dra i år, da er jeg redd for at bøkene hadde tatt over huset 😉

 2. 3 ellikken september 19, 2011, kl. 14:13

  Hastet innom Nordli-teltet i går morges, og fikk kjøpt tre bøker til 70 kroner. Skammerlig få bøker, I know, men jeg er i det minste fornøyd med det håndfaste resultatet: Paul Auster, Virginia Woolf og Sebastian Fawkes.

  • 4 Julie september 19, 2011, kl. 16:11

   Slett ikke dårlig! Teltet var stappfullt, og folk hadde kurvene fulle – sikkert 20 bøker per person på mange av dem. Køen var alt for lang. Absolutt et populært utsalgssted i går. 😛

 3. 5 Bokelskerinnen september 19, 2011, kl. 14:29

  Jeg innser at jeg er veldig glad jeg ikke dro inn på søndag og tittet innom Norli – teltet, det kunne fort blitt endel bøker skjønner jeg,vanskelig å motstå billige priser. «Glennkill» høres helt absurd ut.

 4. 8 Nina C. september 19, 2011, kl. 16:20

  hehe,her var det jammen meg en del bøker du fikk med deg. Mange interessante titler:)

 5. 10 leserommet september 19, 2011, kl. 21:40

  Her var det mange godbiter 🙂 Kos deg !

 6. 11 Vib september 20, 2011, kl. 12:10

  Grattis med bøker! Jeg rakk aldri dra innom Norli-teltet, men det var kanskje like greit i og med at jeg tok helt av under Bakgårdssalget til Forlaget Oktober m.fl. tidligere i høst.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Reklamer

Besøk siden 12. mars '10

 • 312,149 hits

Instagram

Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉

#bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo 
#sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓

I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊

#bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky Hi guys! I’ve been quiet for a while, partially because I'm doing #NaNoWriMo again this year. Apparently didn't learn my lesson last year! 😂

If you don't know what that is, long story short: you write a 50000 word novel in a month, which means on average 1667 words every day. Sometimes when I tell people this, they frown and wonder what the point of that is. There’s no way you can write anything ready to send off to a publisher in a month. And yes, I agree. But that's not the point. For me, it's an excersise in not nitpicking and criticising everything I write. Simply because I don't have time. And it feels pretty good to just let my creativity loose like that!

Don't get me wrong though. It's difficult. But I'm on schedule and hope to make it to the finish line in time.

The book in the picture is by the founder of Nanowrimo, #chrisbaty. 
#noplotnoproblem #books #bøker #coffee #kaffe #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bookworm #bokorm #sakprosa #nonfiction #bookporn #coffeeporn #writing #skriving When I'm in a bit of a reading slump, I find it helps to read YA, a type of literature I otherwise don’t read that much anymore. Currently reading The Sun Is Also a Star by Nicola Yoon.

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #thesunisalsoastar #nicolayoon I’ve never actually read The Catcher in the Rye by J.D. Salinger. Now is a good a time as any. From what I understand, people either love or hate the protagonist. Have you read it? What do you think?

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #nrklesetips #boktips #thecatcherintherye #bookhaul #redderenirugen #jdsalinger #klassiker #classic #lesehest #bokorm #bookworm #bookporn I’ve never been a huge fan of Stephen King, but I’ve ended up reading quite a few of his books... At the moment I'm slowly working my way through the massive brick that is "It". #book #books #bøker #litteratur #literature #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #stephenking #it #pennywise #horror #skrekk The Bell Jar by Sylvia Plath is one of my favourite novels, and it was about time I got my hands on a collection of her poetry.

#bøker #book #books #litteratur #literature #poetry #poem #sylviaplath #dikt #everymanslibrary #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #newbook New book: Dikt & forbannet løgn. This is a collection of Norwegian poetry - allegedly the best Norwegian poems.

#books #bøker #litteratur #literature #poetry #poem #anthology #antologi #newbook #nybok #bok #lesetips #diktogforbannetløgn #dikt #spartacus #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul Picked up Everything, Everything by Nicola Yoon a couple of hours ago, and am already half way through. I quite like it so far!

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #everythingeverything #nicolayoon #newbook #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #sommer
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 77 andre følgere

Bloggurat

%d bloggere like this: