Et livstegn på Valentine’s Day

Det skorter litt på inspirasjonen i disse dager for meg. Jeg driver med flere forskjellige bøker for tiden, og kommer liksom ikke i mål med noen. Sånn er det når man begynner på flere mursteiner samtidig. 😉 Bunken ser altså ca slik ut, og jeg blir fryktelig glad om du klarer å gjette hva teksten på favorittkruset mitt (med grønn te i) spiller på:

De to mursteinene Brave Story og Forbrytelse og Straff holder stand – men jeg beveger meg fremover i begge to. Akkurat nå kommer jeg meg gjennom Den syvende dagen ganske greit, denne kommer jeg til å anmelde innen de neste par dagene. Videre må jeg gjennom Brontës Wuthering Heights i forbindelse med pensum, men jeg har anskaffet den på lydbok og regner med at jeg bytter over til det ganske snart. I tillegg, som dere ser i sidelinja, holder jeg på med Across the Universe og The Ultimate Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Sistnevnte leser jeg sakte med vilje, som jeg har nevnt før, fordi jeg vil at den skal vare så lenge som mulig.

Men lesingen går altså smått fremover, og jeg blir stadig distrahert av andre ting. Som for eksempel pensum. Det nærmer seg tiden der kvalifiseringsoppgaver skal leveres inn, og jeg må pløye gjennom mer eller mindre interessante fagbøker. Dessuten bestemte PC-en min for å krangle litt, med en ødelagt kjøleenhet til prosessoren. Den har dermed stått så godt som stille de siste dagene, men i dag fikk jeg på plass både ny vifte og kjølepasta, så da er det jo ingen sak. Om jeg hadde blogget om PC-greier, hadde jeg nok skrevet et festlig innlegg om hvordan zinksalve (ja, sånn som man smører på babyrumper) funker fint som midlertidig substitutt. Meeeen siden dette er en bokblogg blir den antageligvis litt skadelidende i disse dager, selv om jeg selvsagt kommer til å skrive der det passer seg. For alt jeg vet kommer inspirasjonen og leselysten rennende over meg så fort jeg legger ut dette innlegget (det har skjedd flere ganger før: så fort jeg tror noe mangler, finner jeg det igjen).

Ønsker alle leserne mine en fin valentine’s day, uavhengig av hva du har gjort. Mange har antageligvis ikke gjort noen ting – men jeg sprer litt kjærlighet allikevel. Dere er mine favorittmennesker her ute i den store verdensveven, alltid hyggelig å se at folk leser bloggen min – enda hyggeligere er det når dere legger igjen en kommentar også. Selv om dere er heeelt uenig i hva det nå enn var jeg skrev. Så: Takk til dere flotte leserne som klikker dere inn på bloggen min dag etter dag selv om jeg er taus som en østers. 🙂

Reklamer

11 Responses to “Et livstegn på Valentine’s Day”


 1. 1 venstregærning februar 15, 2011, kl. 00:22

  Lesingen går mildt sagt trått for min del også. Håper det tar seg opp etter at jeg blir ferdig med boka jeg holder på med nå. Det er så kjedelig når inspirasjonen uteblir.

  Og kruset, det er fra «Portal», er det ikke?

 2. 3 labben februar 15, 2011, kl. 01:04

  Ja, det er ikke enkelt å lese flere mursteiner samtidig. Jeg pleier som regel å holde på med en murstein samtidig som jeg leser bøker med et mer normalt sidetall (men så har ikke jeg skjønnlitterære mursteiner på pensum heller). De to siste bøkene jeg leste var ikke langt unna mursteiner, «The Clan of the Cave Bear» med sine 500 sider (med svært liten og tettskrevet skrift) og «The Swan Thieves» med sine 600 sider (med større skrift, mindre tettskrevet). Kanskje to av de letteste (nesten)mursteinene jeg noensinne har lest. Sistnevnte var ekstremt lettlest, førstnevnte var ekstremt god. Da går det fort unna. Man vet liksom aldri med mursteiner. Jeg har brukt alt fra en dag til 6 måneder på bøker på over 600 sider. Nå går jeg og lurer på hva mitt neste langvarende mursteinsprosjekt skal bli. Noen ideer?

  Forbrytelse og straff er betydelig tyngre å lese enn de jeg nettopp leste. Men den er heldigvis ikke for tung =) Gleder meg til å høre hva du syns om den. Jeg likte den godt da jeg endelig fikk tid til den og hadde tålmodighet til den. Anmeldelsen din av Wuthering Heights blir også spennende å lese, i og med at bokbloggerne mener så masse forskjellig om den.

  • 4 Julie februar 15, 2011, kl. 10:52

   Det er meget lettere å lese mursteiner på lesebrett, av praktiske årsaker. Jeg klarer ikke lese verken Forbrytelse og Straff eller Brave Story på senga fordi de er vanskelig å holde i de stillingene jeg helst vil lese i. Jeg synes Forbrytelse og Straff er god så langt, men den er definitivt en utfordring, og den krever et spesielt humør for å få det til. Jeg har allerede glemt endel detaljer som har kommet frem, for å si det sånn. 😛

   Wuthering Heights har også bare glidd litt ut av minnet mitt, så jeg prøver meg på lydbok på den, tror jeg. Har vekslet mellom papir og lydbok på Dostojevskij også – lydbok når jeg ikke orker å holde papirboka. 😛

   Når det gjelder mursteinsprosjekter så har jeg rett og slett ikke særlig mange gode forslag. Jeg leter etter en fantasyserie jeg har tålmodighet til å fortsette med selv, og har bla kjøpt et par bøker i Wheel of Time-serien, samt den første i den serien til George RR Martin. Men jeg kan ikke gå god for noen av dem. Jeg liker godt Brave Story, da. Men det er en enkeltstående bok.

 3. 5 Elisabeth februar 15, 2011, kl. 09:18

  Lykke til med mursteinene dine. Må innrømme Forbrytelse og Straff for min del er påbegynt og avbrutt flere ganger. En gang skal jeg ha roen til å lese hele.

  Og husk, the cake is a lie 😉

  • 6 Julie februar 15, 2011, kl. 10:48

   Jeg begynte på Forbrytelse og Straff før jul, da fikk jeg lest ti sider før den havnet på vent. Nå jobber jeg med saken igjen, men jeg har ikke kommet lenger enn halvveis. Huffameien.

   Og det er så sant som du sier, det med kaken. 😀

 4. 7 Anita februar 15, 2011, kl. 11:44

  Synes det er litt vanskelig å konsentrere seg om relativt tynne bøker for tida også jeg…

 5. 9 Haruhi februar 15, 2011, kl. 16:32

  Æsj, jeg har et hat/elsk forhold til mursteiner. Tør nesten ikke å starte på noen lenger. Det har sikkert noe med saken å gjøre at jeg aldri leser flere bøker på en gang, så sitter jeg der med en forholdsvis tung murstein – som et stykk Dostojevskij, så sitter jeg der, og får ikke leste noe annet på en kvart evighet.

  • 10 Julie februar 15, 2011, kl. 16:39

   Ja, jeg vegrer meg litt for mursteiner også. Derfor var det litt dumt av meg å begynne på to av dem nå. Høhø. Men jeg kommer meg vel i mål til slutt. 😉

 6. 11 Haruhi februar 16, 2011, kl. 10:46

  Ja, man kommer jo som regel i mål til slutt, og ofte er det verdt det å – selv om det er litt hardt å komme igang. 😛


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 316,229 hits

Instagram

I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work!

#coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine My friend wrote a book. About the anus, no less.

I fjor fleipet jeg og @kavehrashidi om trenden med rimetitler på popvitenskapelige medisinske bøker. Jeg foreslo at han burde skrive Manus om anus. Han fikk med seg @dr.bergland på laget, og her er resultatet. 🙃😅 #manusomanus #kavehrashidi #jonaskingebergland #bøker #books #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #bookhaul #sakprosa #humor #popvitenskap #gyldendal Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉

#bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo 
#sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓

I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊

#bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky Hi guys! I’ve been quiet for a while, partially because I'm doing #NaNoWriMo again this year. Apparently didn't learn my lesson last year! 😂

If you don't know what that is, long story short: you write a 50000 word novel in a month, which means on average 1667 words every day. Sometimes when I tell people this, they frown and wonder what the point of that is. There’s no way you can write anything ready to send off to a publisher in a month. And yes, I agree. But that's not the point. For me, it's an excersise in not nitpicking and criticising everything I write. Simply because I don't have time. And it feels pretty good to just let my creativity loose like that!

Don't get me wrong though. It's difficult. But I'm on schedule and hope to make it to the finish line in time.

The book in the picture is by the founder of Nanowrimo, #chrisbaty. 
#noplotnoproblem #books #bøker #coffee #kaffe #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bookworm #bokorm #sakprosa #nonfiction #bookporn #coffeeporn #writing #skriving When I'm in a bit of a reading slump, I find it helps to read YA, a type of literature I otherwise don’t read that much anymore. Currently reading The Sun Is Also a Star by Nicola Yoon.

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #thesunisalsoastar #nicolayoon I’ve never actually read The Catcher in the Rye by J.D. Salinger. Now is a good a time as any. From what I understand, people either love or hate the protagonist. Have you read it? What do you think?

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #nrklesetips #boktips #thecatcherintherye #bookhaul #redderenirugen #jdsalinger #klassiker #classic #lesehest #bokorm #bookworm #bookporn I’ve never been a huge fan of Stephen King, but I’ve ended up reading quite a few of his books... At the moment I'm slowly working my way through the massive brick that is "It". #book #books #bøker #litteratur #literature #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #stephenking #it #pennywise #horror #skrekk The Bell Jar by Sylvia Plath is one of my favourite novels, and it was about time I got my hands on a collection of her poetry.

#bøker #book #books #litteratur #literature #poetry #poem #sylviaplath #dikt #everymanslibrary #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #newbook
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 77 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: