Mitt første møte med lesebrett

UPS-mannen leverte en mystisk, svart pakke (som jeg visste innholdet av - men hyggelig allikevel)

Så var den endelig her da. Kindle’n kjæresten bestilte til meg i slutten av november i det håp om at den skulle komme frem til julaften. Det gjorde den ikke, den var utsolgt og skulle ikke dukke opp før den 20. januar. Så det var med forvirring at telefonen min vekket meg i dag tidlig og jeg søvndrukken kunne høre at UPS hadde en pakke til meg. Men det gjør meg altså ingenting, og det er faktisk en av tre nye dingser jeg startet 2011 med. Til jul fikk jeg for første gang en digital fotoramme (uten at jeg visste at jeg ønsket meg det), og for pengene jeg fikk til jul betalte jeg halvparten av min nye telefon, en HTC Desire HD. Den gamle, trofaste ikke-smarttelefonen min har vært mer eller mindre ødelagt i omtrent seks måneder, så dette var jo på tide.

... Og der var den.

Og nå som jeg akkurat har lært meg touch screen på telefonen, skal jeg altså lære meg å håndtere en Kindle. Jeg merket at jeg var tilbøyelig til å ville klå på skjermen, men det er vel en vanesak som alt annet. 😉

Men så langt har det altså ikke vært noe problem å lære meg denne dingsen. Det følger med en kort og grei, trykket brukermanual som hjelper deg gjennom de første skrittene, og når du har kommet så langt som til å skru på og manuvrere deg rundt på den nye dingsen, finner du også en fyldig brukermanual som tar deg gjennom alt sammen.

Veldig enkelt og greit å  komme inn i, og det å sette opp ny konto og legge inn betalingsmetode er like lett. Skummelt lett, kanskje, med 1-click betaling – og voila! Boken er levert og din til odel og eie. Du kan like gjerne sitte å titte i bokhandelen til Amazon på lesebrettet som du kan gjøre på PC-en – leveringen er like enkel og grei uansett.

Det første jeg fikk se av dette fenomenet med bilder på skjermen når du skrur den av, var dette søte fuglebildet. Etter den tid har jeg sett både Virginia Woolf og Jules Verne. Fiffig konsept!

Så langt har jeg altså utelukkende positive erfaringer med denne hendige duppeditten, og jeg gleder meg til å lære mer. Fikk $25 i gavekort av min kjære også, og de pengene forsvant jo fort. Har anskaffet noen titler som etterhvert blir relevante i forhold til lesemålene jeg har satt meg for 2011. Og smakebit-funksjonen er så klart så flott som den høres ut. Det å kunne lese litt av boka før man faktisk betaler for den er jo et konsept jeg savner i mange nettbutikker. Det er også litt kjipt å stå i en fysisk bokhandel å prøvelese alt mulig. Eller, det er sikkert mange av dere uenig i, men det passer ikke for meg (som uansett i 98% av tilfellene handler på nettet).

Nå skal jeg prøve å lære meg alle mulige ting man kan finne på med en Kindle, og om noen der ute har noen gode tips, så vil jeg gjerne høre de!

Advertisements

22 Responses to “Mitt første møte med lesebrett”


 1. 1 labben januar 12, 2011, kl. 15:10

  Gratulerer med ny Kindle =) Du blir fort vant til å bruke den. Hvilke bøker har du kjøpt så langt?

  Jeg tror faktisk min Kindle (som er en tidligere utgave enn den du har) har oppdatert seg selv etter at den nye Kindlen kom. Plutselig en dag oppdaget jeg funksjoner som jeg ikke hadde tidligere og som jeg faktisk hadde savnet (f.eks. å kunne opprette forskjellige mapper som jeg kan plassere bøkene i). Det er genialt at vi som har tidligere versjoner kan ta del i noen av forbedringene som kommer med nyere versjoner =)

  • 2 Julie januar 12, 2011, kl. 16:21

   Jeg bladde meg nedover fra topplista i forskjellige kategorier og endte opp med «The Passage» av Justin Cronin, «The Ultimate Hitchhiker’s Guide to the Galaxy» av Douglas Adams, «A Game of Thrones» av George R.R. Martin, «The Crown Conspiracy» av Michael J. Sullivan og «City of Rogues» av Ty Johnston. 🙂

   Det er jo kjempefint om de oppdaterer generelt noen nye features på de eldre modellene også. 🙂

   • 3 labben januar 12, 2011, kl. 17:06

    A Game of Thrones gleder jeg meg til å lese. Men jeg har en annen murstein jeg har holdt på med i ett halvt år nå, og jeg har lyst å lese den ferdig før jeg begynner på en ny murstein. Men tv-serien basert på boken (eller bøkene) begynner 17. april, så jeg må lese den før det =)

    Jeg gleder meg til dine anmeldelser av Hitchhiker’s. Du er kjempeheldig som har til gode å lese dem. Jeg har fremdeles den siste igjen, og venter og venter med å lese den fordi jeg ikke vil at det skal være over. Men samtidig har jeg veldig lyst til å lese den, så vi får se hvor lenge jeg orker å vente.

    De to siste har jeg ikke hørt om, men det får jeg jo når du legger ut anmeldelser. Er ikke bokblogging fint? hehe..

   • 4 Julie januar 12, 2011, kl. 18:39

    Jeg tror ikke jeg setter noen tidsfrist på den mursteinen der, det tror jeg ikke jeg klarer uansett. 😛 Tar den i et tempo jeg klarer. 😉

    Jeg hadde heller ikke hørt om de to siste, så det ble litt spontanshopping der. Er jo sånn man finner potensielt geniale (eller elendige) ting. 😛

 2. 5 Oda januar 12, 2011, kl. 16:20

  Grattis med den!
  Jeg venter også på en Kindel for tiden – den jeg har hatt har streiket litt nå og da, så jeg ringte Amazon, og de sa at de skulle sende meg en ny en. Og i tillegg fikk jeg et gratis cover med lys – tjoho – amazon er gode på kundeservice!

  Jeg liker at man kan legge inn litt musikk – ikke for å bruke den som en musikkspiller – for det er ganske basic funksjoner (du kan skru på, og justere volumet, men ikke f.eks gå til neste sang…) – men er greit å kunne ha litt på ørene hvis man f.eks sitter på et velidg bråkete sted. Litt egenvalgt bakgrunnsstøy er ofte å foretrekke da =)

  • 6 Julie januar 12, 2011, kl. 16:36

   Så bra at du hadde gode erfaringer med kundeservicen! 🙂 Da er det jo ikke noe problem om noe går galt. Er også helt enig når det gjelder bakgrunnsstøyen, den velger jeg også helst selv.

 3. 7 kasiopeiia januar 12, 2011, kl. 23:47

  Ååh, jeg klarer ikke helt bestemme meg hva jeg synes om dette. Det er fristende, men samtidig så er jeg så glad i den gode gamle papirboka!

  • 8 Julie januar 13, 2011, kl. 11:36

   Ja takk, begge deler! 🙂 Papirboka er helt klart den estetisk vakreste av de to, men jeg synes ikke de trenger å utelukke hverandre. Det er strengt tatt innholdet som teller, som man sier. 😉 Lesebrett er for eksempel hendig når man er ute og reiser, eller når man vil lese på senga. Den er jo så liten og lett i seg selv.

 4. 9 steena januar 13, 2011, kl. 08:30

  Vurderte også å kjøpe meg Kindle lesebrett, men endte opp med et Cybook Orizon. dette av den ene grunnen at jeg foretrekker å lese bøkene på norsk (ev. svensk/dansk), og da utelukket Kindle seg selv. jeg er kjempefornøyt med lesebrettet mitt, og ønsker deg lykke til med ditt 🙂

 5. 11 Lena januar 13, 2011, kl. 08:53

  Hehehe, jeg vil også hele tiden klå på skjermen. Mannen min ser om og om igjen: Det er ikke touch-screen, det er ikke touch-screen;)

  • 12 Julie januar 13, 2011, kl. 11:34

   Hehe! Ja… Det er litt sånn at den ser ut som at det går an å trykke på den. 😛 Men det har for meg mye sammenheng med at jeg nettopp har lært meg telefon med touch screen, så det er vel vane får vi tro. 😛

 6. 13 steena januar 13, 2011, kl. 16:56

  Hehehe…der er jeg heldig, for jeg KAN trykke på min 😉

 7. 15 Christine januar 15, 2011, kl. 15:33

  Jeg blir bare mer og mer glad i Kindle, særlig i kombinasjon med bokblogging! Jeg bruker ‘clipping’-funksjonen når jeg leser, markerer bare naturlig de tekstpassasjene jeg synes er flotte eller betegnende for boka, eller skikkelig dårlige for den saks skyld. Og når jeg senere skal sette meg ned og omtale den, så har jeg alle disse tekstutdragene å bruke, enten direkte eller bare for å gi meg tilbake stemningen jeg hadde mens jeg leste. Jeg tenkte ikke over at funksjonen kunne brukes på den måten en gang, men det er helt genialt for meg 🙂

  • 16 Julie januar 15, 2011, kl. 15:40

   Akkurat sånn tenker jeg også når jeg leser på lesebrettet. Jeg bruker den i grunn på samme måte som jeg bruker postit-lapper i papirbøker. Det er ryddigere på kindle’n, og det er gøy å bla igjennom etterpå. 🙂 Det har blitt endel lagring av sitater og utdrag nå når jeg leser Hitchhikers Guide to the Galaxy… 😛

   • 17 Christine januar 15, 2011, kl. 15:41

    Haha, det kan jeg se for meg! Når stopper man å plukke ut morsomme Adams-sitater liksom? Man kan jo fylle hele lesebrettet med hans tørrvittige humor 😉

   • 18 Julie januar 15, 2011, kl. 15:45

    I går kveld tok jeg meg selv i å markere to sider. Da tenkte jeg at jeg måtte begrense meg… 😛 Det er høy kvalitet jevnt over, men det er jo enkelte ting som skiller seg ut. Jeg synes den funksjonen der den sier ifra om sitater/utdrag som er populære blant alle som leser boka er morsom. Det er interessant å se hva folk flest plukker ut som verdt å spare på.

 8. 19 Christine januar 15, 2011, kl. 15:48

  Ja, særlig når man leser bøker som ‘alle’ har lest, da er det jo gjerne mye som er markert av mange. Det er alltid spennende å se hva andre har tatt med seg videre! Ser for meg at denne ‘My clippings’ delen lett blir litt uoversiktlig etterhvert. Hadde vært fint med en måte å kategorisere clippigns etter bok i egne underseksjoner. Du har ikke sett noe til det som jeg har oversett?

  • 20 Julie januar 15, 2011, kl. 15:52

   Nei, jeg har desverre ikke oppdaget noe der, gitt. Du har nok rett i at det blir uoversiktlig etterhvert som utdragene hoper seg opp. Men det er mulig dette er en funksjon som jeg har gått glipp av? Noen andre her som vet noe om dette, kanskje?

 9. 21 Sigmund Haugestaul november 23, 2012, kl. 20:30

  Mye interesant lesing her. Jeg har mistet brukermanualen til mitt brett, er det noen som kan si om det ligger på nettet en plass ?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 284,686 hits

Instagram

Currently reading: A House at the Bottom of a Lake, by Josh Malerman. 
#books #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #bookporn #joshmalerman #coffee #kaffe #cappuccino #coffeeporn #ahouseatthebottomofalake #currentlyreading I still have not seen Fantastic Beasts and Where to Find Them (I know 😵), but I will soon!

#fantasticbeasts #newtscamander #fabeldyr #jkrowling #book #bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur bookporn #literature #tea #te #teaporn @shanedawson is one of those people that manages to make me laugh on a crappy day. His gallows humour and self-depreciation appeals to me. 😋😅 I've laughed until I've cried at some of his content. In a good way.

#books #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #bookworm #leseglede #bokorm #bookstagram #bookish #instabook #bookcoverlove #coverlove #shanedawson #itgetsworse Ugh. Spiders. 😐

#bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #thehatching #ezekielboone #horror #spiders #edderkopp I tend to gravitate towards Asian literature by default, and recently picked up this anthology of "visions of the future from China". #InvisiblePlanets is edited and translated by #KenLiu. 
#books #bøker #book #bok #litteratur #literature #bookporn #bookworm #leseglede #bokorm #lesehest #lesetips #nrklesetips #bookstagram #bookish #instabook #anthology #sciencefiction #scifi #china #coffee #kaffe #noveller #kina #novellesamling We Found a Hat by Jon Klassen is the last book in the hat trilogy. It's a stylistically simple series for children, and where in the previous two books a bear and a fish have to deal with hat-problems, this time two turtles find one. They decide to put it back where they found it, because there's just one hat, and two turtles. But one of the turtles can't quite stop thinking about the hat... Where the previous two sports some dark humour, this one is surprisingly sweet. I like the simple and clean art work - this one is just as enjoyable as the previous books! 🙂

Den er nylig utgitt på norsk, og jeg har fått mitt eksemplar av forlaget.

#leseeksemplar #bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #bookworm #leseglede #jonklassen #hattrilogy #mangschou #wefoundahat #vifantenhatt New book! Obviously had to get Neil Gaiman's new book, #NorseMythology as soon as possible. 🤓

#book #bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #bookworm #leseglede #bokorm #neilgaiman #myth #newbook #bookhaul Two new books, both by Yuri Herrera: Signs Preceding the End of the World, and The Transmigration of Bodies. Love the covers!

#book #bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #yuriherrera #fiction #skjønnlitteratur #lisadillman #mexico #coverlove #bookhaul #newbook #bookcoverlove In celebration of the new Sherlock season fiiiiiiinally being released a few days ago, here is a picture of one of my most beautifully bound books. It is part of the Barnes & Noble Collectible Editions series. Bit too big and heavy to comfortably carry around with you, unfortunately.

#books #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #bookporn #sherlock #sherlockholmes #barnesandnoble #collectible #arthurconandoyle #sherlocked Aaaand here is the result of this year's NaNoWriMo. I finally printed it a few days ago, but I've yet to actually read through it. Primarily because I remember all the little issues with the plot. There's no time to fix stuff like that as the madness is happening...
I've sort of promised my #writingbuddy @kavehrashidi, who wrote his own novel at the same time, that he gets to read it. So I figured I'd do something about some of the issues... It's just such an effort. 😅
But yeah, it's quite the achievement to manage to put together something that resembles a novel in one month! 🎉🎖 #NaNoWriMo #novel #roman #book #bøker #books #bok #scifi #sciencefiction #tea #te #papers #words #ord #writing #editing #redigering #bookstagram #bookish #instabook #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 77 andre følgere

Bloggurat

%d bloggers like this: