Julespørsmål!

Nå har jeg stjålet noen spørsmål fra Migrating Coconuts, som igjen fant dem hos Bokdama.

1. Hvilken bok ønsker du deg til jul?
Som jeg svarer hver gang jeg får dette spørsmålet: Ønskelista mi lever i beste velgående året rundt, og inneholder ofte 60-70 bøker om gangen. Det er ikke akkurat sånn at jeg ikke har nok lesestoff allerede (her er en oversikt over bøkene jeg har stående). Men jeg oppdager jo nye, spennende bøker så godt som hver dag. Jeg kunne tenke meg noen flere bakebøker. Også ønsker jeg meg bøker som kan lære meg å strikke mer enn firkanter og skjerf. Nostalgisk ordbok av Schjerven, PostSecret-bøkene, og Sci-fi-klassikere. Og sist men ikke minst så ønsker jeg meg pensumbøkene jeg trenger neste semester. Det var lurt. Når jeg trenger helt nye pensumbøker er det vanskelig å få råd til alt før lånet kommer inn i januar, og da er det allerede for sent å lese for å være tidlig ute, for da er vi allerede i gang…

2. Hvis du fikk gi en bok til en hvilken som helst kjent person, hvem ville du ha valgt og hvilken bok ville du ha gitt? Skriv gjerne hvorfor.
Den der var vanskelig. Jeg vet hvilken kjendis jeg ville ha gitt ei bok, men ikke hvilken bok jeg ville ha gitt. Marilyn Monroe/Norma Jeane skulle ha fått ei bok av meg. Men jeg vet ikke helt hvilken bok det skulle ha vært. Kanskje alle de bøkene om henne som er skrevet av folk som kun vil tjene penger på henne. Konspirasjonsteorier og skandaler og alt det der. Hun hadde sikkert ristet oppgitt på hodet av de fleste av dem. Ellers så hadde jeg vel gitt bort en av favorittbøkene mine til henne. Bare fordi jeg synes at flere burde lese dem. Kanskje Coelhos Veronika Decides to Die hadde vært noe for henne.

3. Nevn en bok som du har planer om å gi bort som julegave.
Kjæresten min får tre bøker (og diverse andre ting) i år. The Last Wish og Blood of Elves av Andrzej Sapkowski er begge basert på RPGen The Witcher, som han spiller flittig. Han ytret selv ønske om disse to bøkene. Den tredje er Element Encyclopedia of Secret Societies, siden han er svak for sånne ting. Så får vi håpe at han holder seg unna bloggen min før jul, men jeg tar sjansen siden han ikke snakker norsk.

4. Har du en spesiell juletradisjon som du følger opp hvert år?
Nei, ikke egentlig. Jeg er ikke noe julemenneske. Jeg gleder meg alltid mest til å kunne pakke inn ting, og finner glede i å kjøpe fint julepapir og gjøre pakkene ekstra fine. 😛 Nå venter jeg bare på å kunne kjøpe den siste gaven som flere av oss går sammen om, og den blir gøy å pakke inn! 😀 Jeg tror muligens jeg finner like mye glede i å pakke inn ting som andre finner i å pakke opp ting.

I eksamensstress er det ingenting som er så beroligende som å pakke inn gaver. Ikke bare har jeg pakket inn de jeg har kjøpt, men jeg pakket inn en masse gaver for kjæresten min og moren hans også. Og ja. Det er en kanintøffel du ser i bakgrunnen der, den snek seg med i bildet.

5. Hvilken julemat har du alltid på bordet ditt til jul?
Da jeg var yngre var det vel stort sett ribbe og julepølser som var greia. Og surkål. Mmm. Men så for endel år siden bestemte jeg meg for å bli pescetarianer, og da forsvant den tradisjonelle julematen for meg. Nå har jeg ikke kommet inn i noen spesiell vane. For det første varierer det med hvor jeg feirer jul. I fjor var jeg i Kent i England, året før var jeg her i Norge, og før der igjen var jeg i Fife i Skottland. Nå skal jeg være i Norge, og jeg og kjæresten er invitert på middag til min mor. Så jeg har altså ingen spesielle krav til julemiddagen, i teorien gjør en frossen-pizza susen for meg (igjen knyttet til det faktum at jeg ikke er noe julemenneske – og ja. jeg har spist frossen-pizza på julaften før).

6. Hva ønsker du deg til jul i tillegg til boken/bøkene over?
Kindle! Smykker, kalender til å henge på veggen, samt en rekke filmer og tv-serier: Mest gamle filmer fra 40- og 50-tallet. Siste sesong av Doctor Who, sesong 2 av Life after People, alle sesongene av IT-crowd.

Reklamer

4 Responses to “Julespørsmål!”


 1. 1 labben desember 9, 2010, kl. 12:12

  Jeg har også spist frossen-pizza på julaften, men med kollerabistappe som tilbehør… i grunnen var det vel pizzaen som var tilbehøret, for jeg har kun ett krav til mat på julaften og det er stappen!

  Jeg håper du får Kindle, det er virkelig en genial dings =)

  Jeg hadde planer om å kjøpe det til mamma og samboeren hennes, men fikk beskjed om at det ville komme til Norge i midten av januar. Så den kommer ikke til å ligge under treet i år. Jeg lurer på om jeg skal kjøpe likevel, og gi de et bilde av den på julaften, men har ikke bestemt meg enda. Har få ideer ellers hehe…

  Er pingvinparade forresten det det høres ut som? I så tilfelle er jeg veldig misunnelig, det må ha vært utrolig skjønt. Du må lese Death and the Penguin på ett eller annet tidspunkt. Uansett om du liker boken eller ikke, kan du ikke unngå å like pingvinen som bor med hovedpersonen. Den er deprimert stakkars, men veldig gøy for oss som leser =)

  Jeg har fått streng beskjed om ikke å ønske meg bøker til jul. Mamma nekter å kjøpe bøker til meg (men jeg fikk jo fem bøker av henne til bursdagen), og samboeren min blir like oppgitt hver gang jeg kjøper nye bøker (han er ikke like glad i alle de fire store, fulle bokhyllene våre som jeg er), så det blir nok ingen bøker fra han heller. Resten av familien pleier ikke å kjøpe bøker til meg. Jeg tror det er overraskende mange «bokelskere» som sliter med at ingen vil kjøpe bøker til dem, selv om de står på toppen av alle ønskelister!

  • 2 Julie desember 9, 2010, kl. 13:19

   Jeg tror kanskje kjæresten min allerede har tatt det hintet, for han har snakket om at det er en gave som kommer til å være litt for sent (og jeg har fått med meg forsinkelsene i Kindle-leveringen). Og jeg har strengt tatt mast i flere måneder, så det er mye mulig det har sunket inn selv om han er mann. (Høhø) 🙂

   Penguin Parade er akkurat det det høres ut som. De slipper pingvinene «løs», også vandrer de en runde rundt. Du ser bilder om du googler. Den norske garden sin maskot er jo også der. Sir Nils Olav. Google han også 😀 Jeg bet meg merke i den boka da du skrev om den, den er på ønskelista mi et sted! 😀

   Jeg synes det er rart jeg, at folk ikke vil kjøpe bøker. 😛 «Jammen det er jo så kjedelig», sier de til meg. «Nei, det er det vel ikke!» sier jeg tilbake. Det er jo det fineste jeg vet. 😛

 2. 3 labben desember 9, 2010, kl. 23:57

  Penguin parade bildene var geniale – det er umulig å ikke bli glad av å se så tøffe bilder. Pingviner er kjempeskjønne! Men jeg syns litt synd i dem, spesielt de som måtte gå på asfalt (for ikke å snakke om de som ble kledd i nissedrakt, jeg håper ikke det var virkelige pingviner).

  • 4 Julie desember 10, 2010, kl. 11:20

   Ja, det er problemet når de er i fangenskap. De er underholdning. Men de så uansett ut som at de hadde det bra der generelt, så jeg håper de gir riktig inntrykk. Det var mye verre med isbjørnen, synes jeg. Den så direkte deprimert ut… Det samme gjelder en av apene, da fikk jeg også litt vondt i hjertet. Men utover det så det greit ut. Edinburgh Zoo er den eneste dyrehagen jeg har vært i i voksen alder (og jeg kan ikke huske de jeg har vært i da jeg var liten), så jeg kan ikke skryte på meg å ha noe å sammenligne med. Men jevnt over virket uansett dyrene som om de hadde det bra!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 342 786 hits

Instagram

Saga in her usual spot. Have a nice weekend, everyone! #books #bøker #bok #shelf #shelfie #bookshelf #bookshelfie #literature #litteratur #instabook #bookstagram #bookish #lesehest #bokorm #bookworm #staffordshirebullterrier #staffie #englishstaffordshire #sagathemutt #huskystaffy #huskystaffymix #mutt #pet #dogsofinstagram #dogsofinsta
Nå leser jeg den nye boka til Else Kåss Furuseth, Else går til psykolog. Liker den godt så langt! Den er morsom og sår på samme tid, anbefales! #elsegårtilpsykolog #elsekåssfuruseth #bok #book #sakprosa #nonfiction #bokelsker #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bøker #boktips #lesetips #nrklesetips #cappelendamm #bokorm #lesehest #leseglede #selvmord #terapi #psykolog #currentlyreading #lesernå
I recently turned 30 (yay!), and got a very cool present from @kavehrashidi and @ainahaugr. They went to the coolest bookstore in Oslo (@tronsmobok of course) and picked up Sakiko Nomura: Ango, which is signed by the way. They also gave me a cutting from one of their plants, which I will try not to kill. The best way to explain this book is to just copy what the publisher says: A collaboration between graphic designer Satoshi Machiguchi and Japanese photographer Sakiko Nomura. “Sakiko Nomura: Ango” is part of a literary project by publisher and graphic designer Satoshi Machiguchi. In the space of a book, photographs by contemporary Japanese artists meet with works of Japanese literature to form a new kind of expression. After collaborating with Daido Moriyama for the first three entries in the series, Machiguchi decided to work with Sakiko Nomura for this fourth and latest issue. Sakiko Nomura’s stunning, sensual photographs interact with the 1946 short-story “The War and a Woman” by Ango Sakaguchi. Sakaguchi’s powerful story, heavily censored by the American authorities at the time of its release, describes a brutal and remorseless image of the crushing force that is war. Nomura’s images and Sakaguchi’s words interact to draw out new nuances in each other. Thank you! ❤ #bok #bøker #litteratur #literature #lesehest #bokorm #bookworm #sakikonomura #ango #angosakaguchi #art #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram #instabook #art #kunst #tronsmo #stikling #japan #bookcoverlove #coverlove
There is this bookshelf at work, where several of us leave and pick up books. And pretty much everyone has been raving about the Icelandic author Yrsa Sigurđardóttir. So I brought one of her books home over the holidays, English title: The Undesired. Original title Kuldi. I was not blown away by it. But I liked it enough to give another one of her books a try, so I'm currently listening to the audio version of Dragsug (original title: Sogiđ), English title The Reckoning. Have you read any of her books? #books #bøker #bok #book #litteratur #literature #crime #krim #nordicnoir #yrsasigurdardottir #yrsasigurðardóttir #kuldi #deuønskede #theundesired #sogiđ #thereckoning #dragsug #kagge #bookstagram #instabook #bookish #coffee #bookporn #coffeeporn #read #reader
I recently picked up a beautiful book on wildflowers found in Norway. 🍃🌼🌸🌺🌷🌿 #villeblomsterinorge #litteratur #literature #book #newbook #bøker #bookhaul #flora #flowers #blomster #planter #greenthumb #grønnefingre #wildflower #villblomst #jonfeilberg #jensovergaardchristensen #aschehoug #bookish #instabook #bookstagram #nonfiction #lesetips #boktips
I bought a new book. 🙃 Norma by Sofi Oksanen. About: When Anita Naakka jumps in front of an oncoming train, her daughter, Norma, is left alone with the secret they have spent their lives hiding: Norma has supernatural hair, sensitive to the slightest changes in her mood–and the moods of those around her–moving of its own accord, corkscrewing when danger is near. And so it is her hair that alerts her, while she talks with a strange man at her mother’s funeral, that her mother may not have taken her own life. Setting out to reconstruct Anita’s final months–sifting through puzzling cell phone records, bank statements, video files–Norma begins to realize that her mother knew more about her hair’s powers than she let on: a sinister truth beyond Norma’s imagining. As Sofi Oksanen leads us ever more deeply into Norma’s world, weaving together past and present, she gives us a dark family drama that is a searing portrait of both the exploitation of women’s bodies and the extremes to which people will go for the sake of beauty. #norma #sofioksanen #books #book #bøker #litteratur #literature #lesehest #bokorm #bookworm #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram #newbook #bookhaul
New book! Binti by Nnedi Okorafor. Looking forward to reading this one. About the book: Her name is Binti, and she is the first of the Himba people ever to be offered a place at Oomza University, the finest institution of higher learning in the galaxy. But to accept the offer will mean giving up her place in her family to travel between the stars among strangers who do not share her ways or respect her customs. Knowledge comes at a cost, one that Binti is willing to pay, but her journey will not be easy. The world she seeks to enter has long warred with the Meduse, an alien race that has become the stuff of nightmares. Oomza University has wronged the Meduse, and Binti's stellar travel will bring her within their deadly reach. If Binti hopes to survive the legacy of a war not of her making, she will need both the gifts of her people and the wisdom enshrined within the University, itself - but first she has to make it there, alive. #newbook #bookhaul #binti #nnediokorafor #sciencefiction #scifi #litteratur #literature #bokorm #bookworm #lesehest #lesetips #nrklesetips #bookstagram #instabook #bookish #bookcoverlove #coverlove #book #bok #bøker #books
New book! Ser frem til å lese Nordlys: reisen til Jotundalen av Malin Falch. #newbook #bookhaul #book #bøker #tegneserie #nordlys #malinfalch #comicbook #grafiskroman #graphicnovel #litteratur #literature #bokorm #bookworm #lesehest #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram
I recently read Eleanor Oliphant is Completely Fine, and I'll happily recommend it to you. I'd say I liked the beginning better than the end, but overall a good read! #eleanoroliphantiscompletelyfine #eleanoroliphant #gailhoneyman #newbook #currentlyreading #bookhaul #books #book #bøker #litteratur #literature #lesehest #bokorm #bookworm #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram
I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work! #coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 75 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: