10 mål for 2011

Stines Notater var først ute med å få sine mål ned på «papiret». Deretter fulgte damene bak Migrating Coconuts og Bokorm – og flere skal det nok bli. Jeg har sittet noen dager og lurt på hva slags mål jeg skal sette for meg selv. Flere bloggere opererer med stadige prosjekter, men så langt har jeg ikke klart å finne ut hva jeg vil gjøre. For et par dager siden satt jeg dog og leste til eksamen (les: satt jeg dog og stirret apatisk på verdenskartet jeg har hengende på veggen), og da innså jeg at jeg ikke er spesielt flink til å lese ikke-vestlige forfattere. Videre tenkte jeg at det kunne være et prosjekt. Men så begynte jeg å lete litt rundt på nettet etter forfattere fra små og fjerne land – og det var jammen ikke mange alternativer som har blitt oversatt til engelsk eller norsk. Men jeg lar allikevel dette påvirke målene mine!

1. Lese minst 8 ikke-vestlige bøker av forfattere fra minst 6 forskjellige land. Her tar jeg gladelig i mot forslag! Spesielt om du har noen fra Afrika (eller Sør-Amerika… Eller Asia…)

2. Lese minst 6 bøker av norske forfattere. ‘Hæ?’, tenker kanskje du. Men det er sant. Jeg leser faktisk skammelig få forfattere fra min egen nasjon med mindre det er i forbindelse med bokbloggturneer eller lignende.

3. Lese alle verkene jeg har på litteraturpensum – helst i tide til hver forelesning (det er faktisk nesten helt umulig når man skal balansere det med to andre fag også).

4. Prøve å fokusere på de ca 100 bøkene jeg allerede har stående ulest. Dette krasjer selvsagt med noen av de andre målene mine, men jeg skal forsøke å bremse ned litt på anskaffelsen av nye bøker samtidig som jeg prøver å lese mer av de bøkene jeg allerede har kjøpt. Jeg har jo kjøpt dem fordi jeg vil lese dem!

5. Lese minst 1 bok av Jane Austen. Igjen, kanskje et magert mål for noen, men jeg har hatt fire Austen-bøker stående i bokhylla i, tja, fem år? Uten å ha rørt dem. Nå er det kanskje på tide.

6. Kjøpe en bokhylle til. Ikke le, dere som kjenner meg personlig og hører meg mase om dette et par ganger i uka – uten å gjøre noe med det. Men jeg bor altså på 17 kvm, og hyllene mine er stappfulle. Jeg må ty til kreative metoder for å få skvist inn en hylle til – men jeg tror de overbelastede andre hyllene mine setter pris på det.

7. Lese de to første bøkene i Discworld-serien til Terry Pratchett. De har jeg nemlig liggende, og de er det liksom meningen at jeg skal lese da. En av yndlingsseriene til kjæresten min.

8. Lese Hitchhikers Guide to the Galaxy av Douglas Adams. Det er jammen på tide…

9. Lese minst 1 bok om Marilyn Monroe. Jeg koser meg med filmene hennes og lar meg inspirere av stilen hennes – men bakgrunnen hennes vet jeg lite om. Det gjelder bare å finne en god bok i alt mylderet. Det er mange tvilsomme sjeler som prøver å tjene penger på ikonet, og utrolig mange av (de mest populære) bøkene anses for å være lite troverdige. Så jeg skal prøve å holde meg til en bok som er skrevet av noen som faktisk kjente dama.

10. Lese ferdig – eller i det minste begynne på minst en stor fantasy-serie. Da jeg leste Harry Potter og Ringenes Herre for første gang relativt tett samlet som yngre, var jeg rimelig klar på at fantasy, det er godsjangeren, det. Men etter den gang har jeg vært dårlig på å la meg rive med av serier. Det er ikke det at jeg ikke har lyst, men jeg har bare ikke funnet en som passer for meg (dvs, jeg har ikke prøvd så altfor hardt. Noen bøker er avskrekkende tykke for en med mye på pensum). Men nå vil jeg prøve. Jeg ble for eksempel nysgjerrig etter at Christine skrev om den første boka i serien A Song of Ice and Fire av George R.R. Martin, så jeg ser ikke bort i fra at jeg skal prøve meg på den…

Som dere ser er jeg altså forsiktig med å sette for mange bøker på hvert mål. Dette har i stor grad mye å gjøre med målet om å fokusere på bøkene jeg har stående. Og jeg utelukker jo ikke at jeg leser mer fra hvert mål, da.😉 Listen er dessuten åpen for endringer. Mulig jeg vrir og vender litt på målene frem til nyttår – men det som står 1. januar 2011, det gjelder.

Fortell gjerne om dine mål – mens jeg motvillig tusler tilbake til ferdigstillingen av mappeinnleveringen i litteraturfaget mitt…

30 Responses to “10 mål for 2011”


 1. 1 ellikken desember 3, 2010, kl. 12:36

  Skriver litt på samme liste i dag😉

 2. 3 Bokelskerinnen desember 3, 2010, kl. 13:05

  Her var det mange spennende mål🙂 Jeg liker det første målet ditt, om å lese flere bøker av ikke – vestlige forfattere. Har du lest noe av Garbiel Garcia Marquez? Ellers kan jeg som sagt anbefale Det Usynlige Fjellet ac Carolina Robertis. Hun bor riktignok i USA nå, så jeg vet ikke om det teller, men hun har andre aner.

  Jeg har også som mål å lese flest mulig av bøkene jeg har stående i hyllen, i tillegg til at jeg skal lese mer Stephen King, mer klassikere og flere debutanter. Jeg har en egen leseutfordring i 2011 som heter Les En Debutant 2011.

  Jeg elsker lister og synes det er gøy å organisere lesingen min etter slike.

  • 4 labben desember 3, 2010, kl. 13:10

   Bokelskerinnen: Jeg skal anmelde Det Usynlige Fjellet for Schibsted, den kom i posten forrige uke. Gleder meg til å begynne på den. Jeg syns forresten at den bør telle som litteratur fra Sør-Amerika, for boken handler vel ikke om livet i USA? =)

  • 6 Julie desember 3, 2010, kl. 13:50

   Jeg synes det høres ut som Carolina de Robertis teller. Målet mitt handler egentlig mye om å lese bøker som har et helt ikke-vestlig utgangspunkt. Det vil si at jeg ser etter forfattere som kan gi meg innsyn i en tradisjon ulik den jeg er vant til, og da er det en fordel at forfatteren ikke har fått så alt for mange vestlige impulser. Altså, dette er jo et litt flytende krav, jeg synes jo for eksempel at Murakami teller – og han sier jo selv at han er veldig inspirert av vesten (Har dog øynene på et par andre japanske forfattere denne gangen). Så jeg skal se an litt hva slags forfattere det blir til at jeg ender opp med – og jeg noterer gladelig alle tips jeg får. Takk takk!🙂

 3. 7 labben desember 3, 2010, kl. 13:07

  Mål nummer 1 og 4 tror jeg nok blir en del av mine mål også (jeg oppdager stadig nye mål jeg kunne tenke meg å nå selv etter hvert som jeg leser nye lister).

  Jeg har såvidt begynt å utforske litteratur fra Sør-Amerika, og kan anbefale Gabriel Garcia Marquez. Videre skal jeg prøve meg på Isabel Allende, Robert Bolano og Mario Vargas Llosa. Fra Afrika og Asia har jeg få bøker, men Herr Han av Hwang Sok-Yong står på leselisten (fra Korea). Den har for øvrig Rose-Marie anmeldt på bloggen sin.

  Jeg deler ditt mål nr. 10, og har allerede begynt såvidt på dette målet. Jeg leser A Game of Thrones, men har så langt kun lest ett kapittel.

 4. 9 StineMa desember 3, 2010, kl. 13:19

  Inspirerende liste! Jeg har også lyst til å lese flere ikke-vestlige forfattere, så jeg skal definitivt følge med på dine anmeldelser🙂 Har forøvrig en slags inspirasjonsliste her: http://stinema.blogspot.com/2009/03/10-bker-jeg-vil-lese-ikke-europeiske.html

  Og Marilyn Monroe kunne jeg også tenke meg å lese mer om.

 5. 11 Lena desember 3, 2010, kl. 17:24

  Disse leseutfordringene viser at flere av bloggerne har ulike mål. Morsomt! Jeg leser omtrent bare norske forfattere og debutanter, og skal prøve meg på mer krim (selv om jeg, etter å ha lest ferdig Parfymen, holdt på å få hetta ved synet av en fremmed sokk bak sofaen på hotellrommet forrige uke), engelsk litteratur, amerikanske klassikere og novellesamlinger. Fantasy er jeg i grunnen ikke så begeistret for (unntatt Harry Potter).

  Må jammen lage en liste jeg også..;)

  • 12 Julie desember 3, 2010, kl. 17:54

   Blir fint å se lista di!

   Jeg er fryktelig dårlig til å lese krim. Det er ikke fordi jeg er lettskremt (kjæresten min er feigere enn meg på akkurat det området) – men det er fordi det ikke fenger meg særlig mye. Det er et eller annet ved hele greia. Jeg har dessuten en lei tendens til å se rett igjennom historien ganske tidlig, og da blir det mest slitsomt å fullføre.😛 Men jeg har endel krimbøker stående, så de blir muligens lest som et resultat av mål nummer 4.🙂

 6. 13 Elida desember 3, 2010, kl. 19:28

  Eg anbefale J.M. Coetzees biografiske bøker Barndom, Ungdom og Sommer, han er frå Sør-Afrika.

  Usikker om du nemnte Kina, men les Xue Xinrans bøker:)

  Vurderer å mekke min egen liste i løpet av helga!:)

 7. 15 mostraum desember 3, 2010, kl. 19:54

  Flotte mål du har:

  Frå Afrika kan eg iallfall anbefale nokre gode bøker som eg har lest i løpet av siste året:

  K. Sello Duiker – «Jeg har sett mørkets indre» Svart sørafrikanar.
  Tsitsi Dangarembga – Nervous conditions (Zimbabwe)

 8. 17 stine strandenes desember 4, 2010, kl. 09:47

  Flotte mål Julie!🙂 Jeg også er intr i tips om forfattere fra afrika og asia. Ha en fin helg🙂

 9. 19 Stine desember 4, 2010, kl. 12:58

  Kanskje jeg bør sette meg noen sånn mål også, bokmessig, altså. Men jeg tror antallet mitt vil se noe mindre ut🙂 Du får si ifra om du finner en bra bok om Ms. Monroe. Jeg driver å leser Cesar Millan – How to be a pack leader.. Heheh

 10. 21 Stine desember 4, 2010, kl. 20:28

  Cesar Millan sier jo at uten kvinnene ville det blitt totalt kaos i verden. Fordi enten om vi kvinner er klar over det, eller ikke er vi the natural pack leader. Så jeg skal nok klare å temme Kjetil. Men han trenger det egentlig ikke. Så, ja, det er nok en hund.🙂

  • 22 Julie desember 5, 2010, kl. 10:42

   Spennende! Jeg ønsker meg hund selv. Er jo ikke lov her jeg bor nå (det hadde ikke vært plass heller), men jeg stikker hjem en tur til Frøya og Fillip en gang i blant. Den dagen jeg kan ha hund, har jeg lyst på en grand danois. Eller i allefall en stor hund. Må finne en hvis lynne og aktivitetsnivå passer meg.🙂 David har lyst på en mellomstor, superaktiv hund han kan jogge med, jeg ønsker meg en stor og rolig hund jeg kan kose med (og gå med da, selvfølgelig).😛 Mulig vi må ha to. Høhø.

 11. 25 Kathleen desember 6, 2010, kl. 20:30

  Jeg har lest alle bøkene til Jane Austen omtrent, og jeg forstår det ikke, for jeg synes ikke det er noe spesielt tiltalende eller interessant. Rart.

  • 26 Julie desember 6, 2010, kl. 22:05

   Jeg tror kanskje jeg heller litt i samme retning. Jeg har ikke følte meg videre fristet til å lese dem til nå, men jeg tenkte jeg skulle prøve før jeg avskriver dem.😉 Kanskje jeg liker dem!

 12. 27 Kristiane desember 8, 2010, kl. 18:19

  Gled deg til Jane Austen! Har du lest noe av Jostein Gaarder? Han er absolutt en av mine favoritt forfattere.

  • 28 Julie desember 8, 2010, kl. 19:10

   Jeg mener jeg begynte på Sofies Verden en gang, men jeg kom meg aldri igjennom. Men jeg tror ikke det var fordi jeg ikke likte den. Det bare kokte litt bort akkurat da. Jeg må vel prøve meg på noen av bøkene hans igjen en eller annen gang.

   Når det gjelder Jane Austen er jeg litt usikker på hva jeg kommer til å synes. Jeg leser veldig lite kjærlighetsromaner, men dette er strengt tatt Jane Austen. Hun er ikke på litteraturpensum på universiteter rundt omkring for ingenting.😛 Så jeg skal prøve!🙂

 13. 29 Madelén desember 14, 2010, kl. 22:55

  Mange morsomme mål her! Det med flere bokhyller var vel det som traff meg best siden det er et problem vi bokglade kan kjenne oss igjen i.. nemlig for liten plass.
  *Haikerens guide til galaksen er virkelig en av mine favoritter. Tørr britisk humor og sci-fi.. kan det bli bedre?
  *Og når det gjelder lange fantasy serier så synes jeg det er mange gode der ute. Har selv kost meg med «the sword of truth»-serien og Tidshjulet-serien siden jeg 15. Og så må jeg jo ikke glemme å nevne Stephen King serien «the dark tower» (BEST!). Meg og kjæresten har også planer å lese alle bøkene til Gerorge R.R.
  Martin, men vi krangler om hvilken innbinding vi skal ha (tåplig… jeg vet).
  *Terry Pratchett er favoritten til min kjære.. han har ALLE bøkene, men jeg har enda ikke lest en eneste. Fysj da.
  *Og norske forfattere er jo flinke. Jeg har selvfølgelig en forskjærlighet for fantasy og all ikke-realistisk litteratur. Derfor vil jeg nevne Hans Fredrik Follestad sin trilogi som heter «de fire og han som gjør galt verre». Utrolig morsom serie!

  Her ble det mye fra meg.. jaja..😛 Klem Madelén

  • 30 Julie desember 15, 2010, kl. 00:44

   Haha, jeg skulle ønske jeg og kjæresten kunne krangle om sånne bokrelaterte ting også. Han bare sier «ja» og «ha» til meg og lar meg styre alt sammen. Er kanskje bra at jeg har frie tøyler…😛

   Takk for gode tips, de noteres!🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 273,136 hits

Instagram

In celebration of being completely done with this year's Christmas shopping: here is an unrelated shelfie. I'm not actually giving away any books this year. I know. It's sad. 
#books #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #shelfie #bookshelf #bokhylle #bookshelfporn #bookshelfie #personallibrary #privatelibrary New book! I've seen this book around for a while, and finally decided to pick it up - even though it seems to be slightly outside what I usually read. The Wrath & The Dawn by Renée Ahdieh. Have you read it? What did you think?

#newbook #thewrathandthedawn #reneeahdieh #books #bok #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #bookporn New book! Every Anxious Wave by Mo Daviau. It's being described as "High fidelity with time travel". I was intrigued.

Here's the publisher's description: Good guy Karl Bender is a thirty-something bar owner whose life lacks love and meaning. When he stumbles upon a time-travelling worm hole in his closet, Karl and his best friend Wayne develop a side business selling access to people who want to travel back in time to listen to their favorite bands. It's a pretty ingenious plan, until Karl, intending to send Wayne to 1980, transports him back to 980 instead. Though Wayne sends texts extolling the quality of life in tenth century "Mannahatta," Karl is distraught that he can't bring his friend back.

Enter brilliant, prickly, overweight astrophysicist, Lena Geduldig. Karl and Lena's connection is immediate. While they work on getting Wayne back, Karl and Lena fall in love -- with time travel, and each other. Unable to resist meddling with the past, Karl and Lena bounce around time. When Lena ultimately prevents her own long-ago rape, she alters the course of her life and threatens her future with Karl.

#books #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #sciencefiction #modaviau #everyanxiouswave #bookstagram #bookish #instabook #bookporn #coffeeporn #coffee #bookcoverlove #coverlove #bookhaul #newbook New children's book!

Rallskanken er den nye barneboka til Aleksander L. Nordaas, med nydelige illustrasjoner av Sandra Steffensen. Den følger samme struktur som Nordaas' forrige barnebok, Mister Mjukis, med rim og store illustrasjoner. Fin og stemningsfull!

#leseeksemplar #bok #book #bøker #books #litteratur #literature #bookporn #bookworm #leseglede #bokorm #bookstagram #bookish #instabook #lesehest #lesetips #nrklesetips #aleksanderlnordaas #sandrasteffensen #illustrasjoner Have you read The Universe Versus Alex Woods, by Gavin Extence? Here's what I wrote on goodreads after having listened to the audio version: "Wow. I laughed. I cried. I laughed while I cried. What a quirky, beautiful, funny, heartbreaking and overall incredibly touching book." #books #bok #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #theuniverseversusalexwoods #gavinextence #fiction #skjønnlitteratur #youngadult #bookcoverlove #coverlove Hi guys. I've not posted for a couple of weeks, and the main reason for that is that I'm doing #NaNoWriMo this year. If you don't know what that is: November is the month when thousands of people set out to write a novel (each...). 50000 words in 30 days. 1667 words a day.

I have hit the halfway mark (25000 words) a couple of days early, and have only failed to hit the daily minimum once. I'm vaguely optimistic that I might in fact get through this madness. 👍I can assure you that I have made a few of the mistakes listed in the book in the picture though!

#books #bok #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #nonfiction #sakprosa #writing #skrive #write I found this paperback from 1952 at a local flea market, and I bought it because of the adorable cover... Tarjei Vesaas is of course also one of Norway's greatest authors, probably the most famous for his novel Is-slottet (The Ice Palace). The Black Horses, as seen in the photo, was first published in 1928.

#bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #tarjeivesaas #deisvartehestane #theblackhorses #vintage #bokmarked #fleamarket #loppemarked #loppis My friend @kavehrashidi went to Paris and brought back this signed book from Shakespeare and Co for me. Thank you!

It's a somewhat weird novella about a guy talking about a particular author and the books she has written. I'm not entirely sure what to say about it. Certainly a strange read... #bythesameauthor #jackrobinson #shakespeareandco #book #bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #signedbook #novella #shortstory #novelle New book! The Queue by Vladimir Sorokin.

#book #bøker #books #bok #reading #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #litteratur #literature #bookporn #te #tea #teaporn #vladimirsorokin #køen #thequeue New book! 
Jeg liker Linnéa Myhre, og måtte naturligvis kjøpe den nyeste boka hennes: Hver gang du forlater meg.

#books #bøker #book #literature #litteratur #lesehest #bokorm #bookworm #leseglede #lesetips #nrklesetips #boktips #bookish #instabook #bookstagram #hvergangduforlatermeg #linnéamyhre #linneamyhre #tiden #nybok #newbook #bookporn
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 76 andre følgere

Bloggurat

%d bloggers like this: