Julies julegavetips

Det har seg sånn at jula nå nærmer seg med stormskritt. For mange er jula ensbetydende med stress og fortvilelse når det kommer til å finne ut hva man skal gi folk. Selv om jeg selv ikke er spesielt begeistret for jula i seg selv, elsker jeg å kjøpe (og pakke inn) gaver til folk. Ja, i allefall frem til jeg ser hvordan det står til på kontoen, da. Og da synes jeg det er på sin plass at jeg kommer med mine bokgave-tips! Det er selvsagt en fordel om vedkommende er interessert i bøker, og bare så dette er helt klinkende klart: litteratur er en ytterst individuell opplevelse, og bare fordi jeg snakker varmt om boka her, betyr ikke at den som får den føler akkurat det samme. Men om ikke annet kan det kanskje være en pekepinn? Guiden er kanskje uansett mer aktuell for folk med litt mindre erfaring i bokverden enn det bokbloggerne har, men det kan jo hende at dere også får noe ut av den!

TIL ROMANTIKEREN:
Hva med One Day/En Dag av David Nicholls? Denne snakket jeg forholdsvis varmt om tidligere i år, og står for det jeg sa fortsatt. Jeg leser så godt som aldri bøker fra den vage sjangeren «kvinnelitteratur» eller «chick-lit», men akkurat One Day falt i smak, gitt. Etter at jeg var ferdig med den, gav jeg den videre til «svigermor», som måtte innrømme at hun ikke kunne unngå å ta til tårer under en viss sekvens. Bokbloggerne har stort sett gitt positive kommentarer til denne boka, så vidt jeg har fått med meg, der tilbakemeldingene har variert fra «Den er ganske fin. Og litt kjedelig» hos Knirk til mer begeistring hos Karin, som fortalte at hun fortsatt tenkte på Emma og Dexter tre uker etter at boka var slukt.

Er vedkommende litt mer interessert i litt mørkere romantikk, kan kanskje bøkene om Sookie Stackhouse være et alternativ. Dette er altså bøkene bak tv-serien True Blood. Jeg har ikke sett en eneste episode i serien, men har lest de to første bøkene. Selv om jeg aldri ble helt godvenn med new age-vampyrene som glitrer i sola og blir forelsket, lot jeg meg underholde greit. Den første boka heter Dead Until Dark på engelsk og Dødsjakt i Louisiana på norsk. Vær oppmerksom på at denne serien kanskje ikke egner seg kjempegodt til unge, da serien er relativt saftig hva sex og vold gjelder. Kikk gjerne på Ingalills vurdering av de seks første, de neste tre og den tiende.

TIL BARNET:

Jeg har ikke barn selv, passer aldri barn, jobber ikke med barn. Men da jeg leste Maneten Medusa av Margrethe Geelmuyden lot jeg meg nok begeistre som et barn… Teksten er både morsom og lærerik, og illustrasjonene av Lars Hegdal står fin-fint til historien. Om ikke dette var nok følger det altså med en CD med sanger komponert spesielt for karakterene i historien om Medusa. Jada, jeg gikk og sang Kram kram kram, jeg heter Isenkram en god stund etter jeg var ferdig med boka. Og nå fikk jeg den på hjernen igjen.

Om du føler at det er på tide å lære barnet litt om moral og filosofiske tilnærmelser til rett og galt, kan du kanskje vurdere Birte Svatuns Rett eller Galt. Du trodde kanskje du visste forskjell, du, på rett og galt. Men hvorfor kan ikke ungen lyve når du forteller søsteren din at den grusomme nye kjolen hun selv har sydd er fantastisk? Er det greit å stjele et eple fra en rik persons hage for å redde vennen din som holder på å sulte ihjel? En fiffig liten bok som nok kan stimulere til mange spennende samtaler med små og litt større barn. Jammen tror jeg ikke at den kommer til å få deg til å sitte å tenke litt også…

TIL HUMORISTEN:
Her er det selvsagt et helt spekter av forskjellig type humor å bevege seg rundt i. Da hjelper det om du har gjort litt research på forhånd. Liker vedkommende absurd humor? Tegneserier? Vitsebøker? Stand-up? Romantiske komedier? Ble du litt motløs nå? Jeg vil først og fremst trekke frem Erlend Loe. For ikke så alt for lenge siden leste jeg Stille dager i Mixing Part, og den falt godt i smak. Men her er det dog lett å trå feil. Erlend Loe er en sånn type forfatter som enten får deg til å gapskratte, eller til å gjespe og ikke fatte og begripe hva som er så himla morsomt. Har du sett en av Loes bøker i vedkommendes bokhylle er det som oftest bare å kjøre på.

Ellers gav jeg kjæresten min Awkward Situations for Men av Danny Wallace i bursdagsgave. Det ble til at han leste hele boka for meg, fordi jeg bare måtte høre det kapitlet der også. Han lo, jeg lo, vi lo. Her er det mest sannsynlig en hel haug av situasjoner menn kjenner seg igjen i. Og ja, det er fra forfatteren av boka Yes Man, som ble langt mer kjent da filmen med samme navn ble sluppet. Danny Wallace er litt pinlig, litt sosialt utilpass, og veldig morsom.

Selv om bøker av standup-komikere kanskje ikke er SÅ vanlig her i Norge, er det relativt stort i Storbritannia har jeg funnet ut. Har vedkommende en favoritt-komiker av britene? Hva med å kjøpe en biografi og en DVD/bluray med en av showene hans/hennes? Jeg nevner navn i fleng: Michael McIntyre, Frankie Boyle, Lee Mack, Russel Brand, James May, Jo Brand. Noe for enhver smak – men det er kjekt om du vet sånn ca hvilke smak gavemottageren har.

TIL KONSPIRASJONSTEORETIKEREN:
Jeg tuslet rundt på Outland i Oslo og kom over den perfekte gave til kjæresten min, som er interessert i konspirasjonsteorier og slike ting (Nå får vi bare håpe at han ikke gidder å «lese», dvs se på, denne posten før jul. Jammen bra han er skotsk og ikke særlig god i norsk). Nå har det seg sånn at bøker om hemmelige foreninger, håndtrykk, symboler og koder ofte må tas med en klype salt. Jeg sier ikke at det ikke finnes ting i verden som jeg ikke vet om (det ville jo ha vært latterlig arrogant), men konspirasjonsteorier er umåtelig populært, og da er det lett for tvilsomme forfattere å tjene en haug med penger. Men The Element Encyclopedia of Secret Societies så allikevel ut til å gi en grei oversikt over fenomenet. Jeg bet meg dog merke i at forfatteren selv er medlem i et eller annet, så et objektivt syn er det nok ikke å hente i akkurat denne boka.

Om han eller hun du skal kjøpe gave til er fan av filmene om Jason Bourne, kan du kanskje kjøpe bøkene bak filmene, av Robert Ludlum. Jeg kan ikke gå god for noen av bøkene hans selv da jeg ikke har lest dem, men om det er noen trøst vet jeg for eksempel at kjæresten til en venninne er begeistret for dem. Boka The Road to Gandolfo fant jeg i et sett på åtte bøker i en samleboks under tittelen «Codes and Conspiracies» da jeg var på flyplassen i Edinburgh sist (og som jeg ikke klarer å finne på nettet nå i ettertid), så den kan kanskje være et alternativ også.

En forfatter litt nærmere hjemme, er Tom Egeland. Også her må jeg krype til korset å innrømme at jeg ikke har lest den, men her har jeg i allefall en annen bokblogger som har gjort jobben for meg. Beate, som også likte da Vinci-koden, har skrevet en post om Sirkelens Ende vs da Vinci-koden. Løp og les. Dan Brown er jo en av de mest kjente forfatterne innenfor denne fiksjonssjangeren i dag. Til tross for at han blir slaktet av kritikere (og endel bokbloggere), selger bøkene hans som varmt hvetebrød, og han får stadig nye fans. Du kan jo alltids prøve deg på en Brown-bok, men om mottageren din er ihuga fan av denne sjangeren er det stor risiko for at han eller hun allerede har bøkene hans stående. Andre bøker i samme sjanger finner du en oversikt over her.

Dersom vedkommende er spesielt interessert i en spesifikk konspirasjonsteori, som for eksempel rundt Marilyn Monroes død, Lady Dianas død, 9/11, Illuminati osv, finnes det utrolig mange forskjellig mer eller mindre tvilsomme faktabøker. Disse bøkene er som oftest i stor grad veldig subjektive, og det er vanskelig å kunne stole på alt som blir sagt. Men om man klarer å holde seg kildekritisk, kan det godt være at det kan være underholdende allikevel. Snok rundt og finn ut hva som fenger den du skal gi gaven til.

TIL INFORMASJONSSAMLEREN:
Altså, når det gjelder fakta- og fagbøker er det ikke bare-bare å plukke ut en bok som passer for alle. Her må du vite hva slags fakta vedkommende er interessert i, ellers er du like langt. Men hva med å kline til og kjøpe leksikon? Dyrt, ja, men så flotte bøker! Om du kanskje ikke helt hadde tenkt til å bruke et firesifret beløp på et stort boksett, finnes det så klart alternativer… Her blir jeg nødt til å trekke fra egne interesser, og de kan være helt motsatt fra mottakerens. Jeg kjøpte tidligere i år boka Fuglenes Magi av Pål Hermansen. Denne er kjempeideell om vedkommende er interessert i enten fugler, myter eller fotografi. Den er helt perfekt om vedkommende er interessert i alt sammen. Vakker bok! Nå ble jeg inspirert til å plukke den ned fra hylla og bla i den igjen…

For et par år siden fikk jeg boka Astronomisk Atlas av Mark Garlick fra lillebroren min til jul, etter noen reale hint i riktig retning. Dette var før jeg begynte å blogge, så jeg har ikke skrevet noen omtale om den, men oppmerksomme lesere vet at den ligger som en av favorittbøkene mine. Og hvorfor er den der? Dette er en stor, flott bok som ikke går over hodet på oss amatørastronomer. Det finnes ufattelig mange bøker om verdensrommet, og jeg vet ikke om dette er den beste det er å få tak i, men den er den beste jeg noen gang har lest i, i allefall.

Til slutt kan jeg trekke frem en av vegetarkokebøkene mine. Her kan det lønne seg å sjekke om vedkommende liker å lage mat, og om han eller hun er en av de menneskene som blir vill i blikket av sinne bare noen nevner vegetarmat. Noen ganger, når jeg kommer til skade for å nevne at jeg ikke spiser kjøtt, blir kjøtteterne veldig defensive. Pass på at mottakeren ikke er en av dem. Eller vent, kanskje det er akkurat de som burde få en vegetarkokebok slik at de forstår en gang for alle at vegetarmat er mer enn kaninmat? Uansett hva du velger å gjøre, så trekker jeg frem Den Store Vegetarkokeboken fra Spektrum forlag. Flotte, fristende bilder og greit beskrevet oppskrifter.

TIL TENÅRINGEN OG UNGE VOKSNE:
Her er det et hav av bøker jeg kunne ha nevnt. Særlig nå over de siste ti årene har young-adult-sjangeren eksplodert i alle retninger, på godt og vondt. Dette er ikke den sjangeren jeg leser mest bøker fra, men her er flere andre bokblogger en fantastisk god kilde til sjangeren. Bokelskerinnen har en kjempegod oversikt over sjangeren, helst med fokus på paranormal romance og dark fantasy, så her kan jeg ikke annet enn å sende deg raskt videre til har lest-lista hennes for å se om noe passer. En annen blogger som er verdt å dra frem er Cathrine. På bloggen hennes også vil du finne en rekke bøker som nok vil treffe målgruppa di midt i blinken. Men jeg skal komme med noen egne tips også (og jeg tar utgangspunkt i at hele verden har lest Harry Potter. Om dette ikke er tilfelle, er dette det ultimate tipset fra meg). Jasper Jones av australske Craig Silvey florerte på bokbloggene for en tid tilbake, under Cappelen Damms bokbloggturné. Den fikk en masse gode kritikker, og jeg var helt enig. Jeg vil spesielt trekke frem Ellikkens anmeldelse av boka. En flott bok på drøye 400 sider med mye dybde.

Hunger Games-trilogien – Dødslekene på norsk – av Suzanne Collins ble med Mockingjay – Fugl Føniks på norsk – fullført tidligere i høst. Dette er dystopisk fantasy/science fiction for unge, og det er en viss risiko for at den faller i smak. Selv om den siste boka spesielt høstet blandet kritikk fra oss bloggere (jeg likte den mindre enn jeg hadde håpet, mens Christine på Christine Leser synes den stod til forventningene), er serien i sin helhet meget god. Noen av dere har kanskje lest Battle Royale, eller sett filmen med samme navn? Det er litt sånn, men mildere og for et yngre publikum.

TIL PESSIMISTEN:
Fra Hunger Games-trilogien beveger jeg meg dypere inn i den dystopiske litteraturen. Her kan jeg ikke unngå å dra frem George Orwell med 1984 og Animal Farm – Kamerat Napoleon på norsk. Her er det en stor risiko for at vedkommende allerede har lest disse klassikerne, men om de ikke har det synes jeg at det er på tide. Dette er mørk, politisk satire på sitt beste. Jeg har dog kommet over Animal Farm på lister over gode barnebøker, og det får meg til å rynke på nesa. For høyere makters skyld, ikke les denne som en barnebok. Les den som det den er – en voksenbok stappfull av politiske kommentarer.

Jeg er selv ganske pessimistisk av meg, og det er ikke uten grunn at dette er en av favorittsjangrene mine. Jeg kjører på med en annen klassiker som nok mange har lest. Lord of the Flies – Fluenes Herre på norsk – av William Golding leste jeg ferdig for første gang i forrige uke, og ble lettere lamslått av hvor mye som er skvist inn i de få sidene. Her bugner det av doble meninger, av symboler, av filosofi og av metaforer. Skremmende bok, som ikke uten grunn kan smykke seg med Nobelprisen i litteratur.

José Saramago døde desverre tidligere i år, og har etterlatt seg en hel haug av gode bøker. Jeg har kun hatt gleden av å lese en av de, og akkurat den skal jeg anbefale på det varmeste til lesere med interesse for dystopisk litteratur. En beretning om blindhet er historien om en melkehvit blindhet som sprer seg raskt fra menneske til menneske. Noen har kanskje sett filmen Blindness. Den er basert på denne boka. Spennende innblikk i hvordan en slik situasjon kanskje hadde blitt håndtert, og hvordan ting hadde gått til helvete. En av Saramagos særtrekk er skrivestilen hans. Den tar det muligens noen sider før man blir vant til. Men vakkert, er det!

TIL TEGNESERIE-ENTUSIASTEN:
Det har seg nå engang sånn at tegneserier er mer enn Donald Duck. Det er det faktisk ikke alle som er klar over. Dette må vi gjøre noe med. Den første og mest åpenbare tegneserien jeg vil dra frem, er Neil Gaimans Sandman. Denne har jeg ikke omtalt på bloggen, men Volume 1 står og ser flott ut i bokhylla mi. Neil Gaiman må vel kunne sies å være en pioner innen denne sjangeren, og jeg anbefaler alle og enhver til å lese i allefall noe i serien om Sandman.

Det er dog ikke alle som er klar over Neil Gaimans sidekick: Dave McKean. Det er McKean som lagde forsidene til Sandman, og han har også en helt fantastisk flott bok på samvittigheten. Den heter Cages og har blitt et aldri så lite kult-fenomen i tegneserieroman-miljøet (for jeg går ut ifra at det kan kalles et miljø?). Jeg oppdaget boka for 7-8 år siden (dvs i første halvdel av tenårene) på det lokale biblioteket, ble lamslått av hvor vakker den var, og har siden lett etter boka for å eie en egen kopi. Det er ikke før i år at boken har kommet i trykk igjen. Så den ønsker jeg meg. Hører dere det? Dere veit hvem dere er! 😛

Til slutt skal jeg trekke frem en norsk tegneserieroman, som jeg leste nå nylig. Den heter Med egne øyne og er skrevet av Arne Svingen og illustrert av Christoffer Grav. Den har en yngre målgruppe enn både Gaiman og McKean nok tar sikte på, så om du vil introdusere tenåringen din for noe mer enn Donald Duck, er den boka definitivt rette veien å gå. Jeg skrev i omtalen at streken til Grav minner om streken i Sandman-serien, så den vil nok antageligvis også falle i smak hos de som allerede er et stykke inne i tegneserieroman-verden.

 

Om du hadde tenkt til å ta på deg spanderbuksene og slå skikkelig på stortromma i år, blir det stadig mer aktuelt med lesebrett. Den mest kjente er kanskje for øyeblikket Amazons Kindle, men det finnes mange alternativer. Elin på Av en annen verden har testet flere lesebrett. Oda skrev om sin nye yndlingsdings, og Lesekaninen skrev om opplevelsene hun hadde fra å ta den ut av boksen til bruk. Lena på Les Mye lot seg begeistre av at han tok hintet. Ziarah hadde desverre litt negative opplevelser med sin nye Kindle. Uansett er dette en dings som har kommet for å bli. Også i Norge begynner ballen for alvor å rulle, digitalbok.no ble lansert for ikke så altfor lenge siden.

Nå tror jeg faktisk at jeg har skrevet nok tips, denne posten har blitt usaklig lang. Jeg kunne snakket om fantasy-sjangeren, men den føler jeg har blitt sånn passe representert under flere forskjellige kategorier allerede. Jeg hadde uansett kommet til å trekke frem Lord of the Rings – Ringenes Herre – av J.R.R Tolkien, Harry Potter-serien (igjen) av J.K. Rowling, og rett og slett gnudd på de store som alle vet om. Videre er det antageligvis mange, mange flere bøker jeg kunne snakket om, og der håper jeg at dere lesere trår til. Få høre deres bokgave-tips i kommentarfeltet, eller som en egen post på din egen blogg om du vil. Hva er deres høydepunkter – hvilke bøker synes dere at alle må få sjansen til å lese?

Reklamer

2 Responses to “Julies julegavetips”


  1. 1 Lena november 28, 2010, kl. 09:02

    Her var det mange god tips! Dessverre har jeg få som leser i min gavekrets, og må nok ty til andre gaver i år – men jeg har litt lyst å gi den nyeste av Petter Schjerven til mannen min. Han liker sånt, men trenger andre ting mer akkurat nå. Får se hva det blir til. Barna mine kan jeg alltids kjøpe bøker til, men det har jeg gjort til de grader i år og må nok roe ned litt på den fronten;)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

  • 321,131 hits

Instagram

I bought a new book. 🙃 Norma by Sofi Oksanen. About: When Anita Naakka jumps in front of an oncoming train, her daughter, Norma, is left alone with the secret they have spent their lives hiding: Norma has supernatural hair, sensitive to the slightest changes in her mood–and the moods of those around her–moving of its own accord, corkscrewing when danger is near. And so it is her hair that alerts her, while she talks with a strange man at her mother’s funeral, that her mother may not have taken her own life. Setting out to reconstruct Anita’s final months–sifting through puzzling cell phone records, bank statements, video files–Norma begins to realize that her mother knew more about her hair’s powers than she let on: a sinister truth beyond Norma’s imagining. As Sofi Oksanen leads us ever more deeply into Norma’s world, weaving together past and present, she gives us a dark family drama that is a searing portrait of both the exploitation of women’s bodies and the extremes to which people will go for the sake of beauty. #norma #sofioksanen #books #book #bøker #litteratur #literature #lesehest #bokorm #bookworm #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram #newbook #bookhaul
New book! Binti by Nnedi Okorafor. Looking forward to reading this one. About the book: Her name is Binti, and she is the first of the Himba people ever to be offered a place at Oomza University, the finest institution of higher learning in the galaxy. But to accept the offer will mean giving up her place in her family to travel between the stars among strangers who do not share her ways or respect her customs. Knowledge comes at a cost, one that Binti is willing to pay, but her journey will not be easy. The world she seeks to enter has long warred with the Meduse, an alien race that has become the stuff of nightmares. Oomza University has wronged the Meduse, and Binti's stellar travel will bring her within their deadly reach. If Binti hopes to survive the legacy of a war not of her making, she will need both the gifts of her people and the wisdom enshrined within the University, itself - but first she has to make it there, alive. #newbook #bookhaul #binti #nnediokorafor #sciencefiction #scifi #litteratur #literature #bokorm #bookworm #lesehest #lesetips #nrklesetips #bookstagram #instabook #bookish #bookcoverlove #coverlove #book #bok #bøker #books
New book! Ser frem til å lese Nordlys: reisen til Jotundalen av Malin Falch. #newbook #bookhaul #book #bøker #tegneserie #nordlys #malinfalch #comicbook #grafiskroman #graphicnovel #litteratur #literature #bokorm #bookworm #lesehest #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram
I recently read Eleanor Oliphant is Completely Fine, and I'll happily recommend it to you. I'd say I liked the beginning better than the end, but overall a good read! #eleanoroliphantiscompletelyfine #eleanoroliphant #gailhoneyman #newbook #currentlyreading #bookhaul #books #book #bøker #litteratur #literature #lesehest #bokorm #bookworm #lesetips #nrklesetips #bookish #instabook #bookstagram
I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work! #coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine
My friend wrote a book. About the anus, no less. I fjor fleipet jeg og @kavehrashidi om trenden med rimetitler på popvitenskapelige medisinske bøker. Jeg foreslo at han burde skrive Manus om anus. Han fikk med seg @dr.bergland på laget, og her er resultatet. 🙃😅 #manusomanus #kavehrashidi #jonaskingebergland #bøker #books #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #bookhaul #sakprosa #humor #popvitenskap #gyldendal
Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉 #bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee
Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo #sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature
I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓 I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊 #bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky
Hi guys! I’ve been quiet for a while, partially because I'm doing #NaNoWriMo again this year. Apparently didn't learn my lesson last year! 😂 If you don't know what that is, long story short: you write a 50000 word novel in a month, which means on average 1667 words every day. Sometimes when I tell people this, they frown and wonder what the point of that is. There’s no way you can write anything ready to send off to a publisher in a month. And yes, I agree. But that's not the point. For me, it's an excersise in not nitpicking and criticising everything I write. Simply because I don't have time. And it feels pretty good to just let my creativity loose like that! Don't get me wrong though. It's difficult. But I'm on schedule and hope to make it to the finish line in time. The book in the picture is by the founder of Nanowrimo, #chrisbaty. #noplotnoproblem #books #bøker #coffee #kaffe #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bookworm #bokorm #sakprosa #nonfiction #bookporn #coffeeporn #writing #skriving
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 76 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: