Akkurat nå


Jeg har ikke akkurat vært verdensmester i å oppdatere bloggen med noe interessant i det siste. Det går smått med den skjønnlitterære lesingen, noe dere som fulger med på «Leser nå»-delen til venstre her vil ha fått med dere. Jeg er et stykke inn i Murakamis Kafka på Stranden, og et stykke inn i Atwoods The Year of the Flood. I tillegg leser jeg Craig Silveys Jasper Jones i forbindelse med Cappelen Damms bokbloggturné som kommer mot slutten av september.

Men det som preger lesingen min akkurat nå, er uten tvil pensum. Bildet ovenfor er fra boka Å Lese Drama av Frode Helland og Lisbeth Pettersen Wærp. Den skulle jeg egentlig ha lest ferdig nå, men slik har det altså ikke blitt. Alle foreleserne og seminarlederne mine har like ville krav til meg dette semesteret, og hadde det vært opp til dem, hadde jeg lest noe sånt som 100 sider om dagen, inkludert i helga. Når jeg leser skjønnlitterære tekster, er 100 sider barnemat. Når det er snakk om faglitterært stoff, tar det mildt sagt lengre tid.

Jeg er allikevel ved godt mot, til tross for at jeg skal analysere et dikt jeg ikke kan skryte på meg at jeg i det hele tatt skjønner hva er om. Jeg liker nemlig pensum. Det er interessant (selv om noe er mer spennende enn det andre…), og spesielt i litteratur-faget føles det egentlig ikke som at jeg leser tungt fagstoff.

Det som kanskje hjelper mest på humøret, er årstiden vi snegler oss inn i akkurat nå. Jeg elsker høsten. Det er årets høydepunkt for min del. Mellom en sommer som alltid er litt for varm, og en vinter som alltid er litt for kald, befinner høsten seg. Nå kan jeg begynne å ta frem tykke strømpebukser og skjørt, fine kåper og skjerf. Jeg kan sitte inne med en kopp grønn te og et eller annet mindre sunt, og se ut av vinduet på striregnet mens jeg hører på denne spillelista. Eller jeg kan sitte på en benk under et stadig mer oransje tre i den klare luften høsten gjerne har å by på. Da er livet fint, da, til tross for et lass med skolebøker jeg føler jeg aldri kommer til å komme gjennom. Jeg har til og med kjøpt roser i dag.


Hvordan er det med dere andre studenter om dagen? Er dere ved godt mot, eller er pensum-lasset litt for stort?

Reklamer

7 Responses to “Akkurat nå”


 1. 1 Heidi september 15, 2010, kl. 18:25

  Jeg har ikke fått lest noen ting denne uken (så langt), fordi jeg har hatt andre ting å ordne med, så jeg ligger litt etter, men ellers går det ganske bra. Jeg har bare to emner med ca 2500 sider med pensumlitteratur til sammen, og det er overkommelig. Det høres ut som du har fryktelig mye mer å lese enn jeg.

  Jeg liker også høsten godt.

  • 2 Julie september 15, 2010, kl. 18:35

   Njaaa, jeg har ikke så mye å lese som det kanskje høres ut som akkurat nå, men jeg har masse å lese akkurat nå i begynnelsen, så ebber det ut etterhvert som eksamner nærmer seg. For eksempel er det fryktelig mye analyse og teori innenfor litteratur nå i begynnelsen, som vi skal bruke praktisk ved analyser, så det må jo leses før vi begynner med oppgavene. Så det blir deilig når det roer seg litt. 🙂

 2. 3 labben september 15, 2010, kl. 18:32

  Jeg drukner i pensum.. og det verste er at det ikke er spesielt interessant heller. Jeg leser bøker med titler som: «Designing social inquiry», «Aligning ontology and methodology in comparative politics», «Å forklare sosiale fenomener: en regresjonsbasert tilnærming» og «kvantitativ analyse med SPSS», for å nevne noen. Det meste er tørt og kjedelig, og vi må lese 300-400 sider hver uke, i tillegg til å jobbe med masse oppgaver (pluss jobb og konferansearrangering). Det blir mye. Når det ene faget heter «multivariat dataanalyse» sier det seg selv at det er vanskelig i tillegg. Kan ikke bare lese noe og så prøve å huske det, men heller jobbe aktivt med det for å kunne forstå det.

  Men for å ikke høres for negativ ut så er fagene egentlig ganske spennende når vi får relatert pensum til oppgavene vi skriver, for de handler i bunn og grunn om masteroppgaven og det vi vil skrive om. Så det er jo gøy, men å bare lese pensum om metode blir litt tørt i lengden. Derfor koser jeg meg litt ekstra med oppgavene vi skriver, til tross for at de tar masse tid og gjør meg enda mer stresset i forhold til å skulle komme seg gjennom alt. Takk og pris for at vi ikke har skoleeksamen.

  Skjønnlitteraturmessig går det dermed litt tregt med meg også. Holder på med Parfymen nå, men har ikke komt så langt. Tenkte også å begynne på The Hunchback of Notre-Dame, som er med i utfordringen min. Var på bokmøte i går og fikk en del gratis bøker også, så det er masse på vent nå. Men dette er det tyngste semesteret jeg noen gang kommer til å ha på UiB, så når det er over skal det bli mer tid til det meste =)

  Hva syns du om Murakami så langt? Jeg leste en novellesamling og var ikke så voldsomt imponert, men jeg tror jeg prøver meg på en roman også før jeg eventuelt konkluderer med at han ikke er noe for meg. Jeg har på følelsen at jeg kan like ham.. kanskje..

 3. 4 labben september 15, 2010, kl. 18:34

  Får jeg pris for lengste kommentar? 😉

  • 5 Julie september 15, 2010, kl. 18:41

   Ja, dette var en lang og fin kommentar! 😀

   Det høres ganske tørt ut, det har du jo rett i, da. Selv har jeg litt tørt pensum i nyere norsk historie. Jeg interesserer meg jo mest for eldre historie da, og hvis jeg må drive med moderne historie er det helst verdenshistorien generelt da, og ikke norsk. Men men!

   Jeg liker Murakami så langt. Han skriver på en finurlig måte som klarer å pirre nysgjerrigheten min. Men jeg skulle jo gjerne hatt mer tid til å lese han mer sammenhengende, da!

 4. 6 Oda september 22, 2010, kl. 17:19

  Jeg er foreløpig ved godt mot – men det tror jeg er fordi virkeligheten ikke har kicket inn ennå. Holder for tiden på med samfunnsmedisin-kurset, så det er mye statistikk og epidemiologi. (Og jeg har funnet ut at innerst inne er jeg en liten statisikknerd – pensum er litt gøy, foreleseren er pyton…)

  Dessuten prioriterer jeg å lese skjønnlitteratur framfor å ta igjen alt det jeg ikke har lest fra forrige kurs – har en kjempenaiv idé om at jeg kommer til å kunne ta igjen det i juleferien eller noe. Men vet jo med meg selv at det aldri kommer til å skje. Så alt er ved det vante med andre ord.

  Godt å høre at det er sånn for det meste over hele fjøla =)

  • 7 Julie september 22, 2010, kl. 19:16

   Det jeg ikke får tid til å lese fra tidligere kurs blir desverre svært lite prioritert hos meg. Det er liksom alltid noe annet som skal leses. Men, så langt har det gått bra. 😛


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 316,922 hits

Instagram

I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work!

#coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine My friend wrote a book. About the anus, no less.

I fjor fleipet jeg og @kavehrashidi om trenden med rimetitler på popvitenskapelige medisinske bøker. Jeg foreslo at han burde skrive Manus om anus. Han fikk med seg @dr.bergland på laget, og her er resultatet. 🙃😅 #manusomanus #kavehrashidi #jonaskingebergland #bøker #books #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #bookhaul #sakprosa #humor #popvitenskap #gyldendal Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉

#bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo 
#sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓

I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊

#bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky Hi guys! I’ve been quiet for a while, partially because I'm doing #NaNoWriMo again this year. Apparently didn't learn my lesson last year! 😂

If you don't know what that is, long story short: you write a 50000 word novel in a month, which means on average 1667 words every day. Sometimes when I tell people this, they frown and wonder what the point of that is. There’s no way you can write anything ready to send off to a publisher in a month. And yes, I agree. But that's not the point. For me, it's an excersise in not nitpicking and criticising everything I write. Simply because I don't have time. And it feels pretty good to just let my creativity loose like that!

Don't get me wrong though. It's difficult. But I'm on schedule and hope to make it to the finish line in time.

The book in the picture is by the founder of Nanowrimo, #chrisbaty. 
#noplotnoproblem #books #bøker #coffee #kaffe #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bookworm #bokorm #sakprosa #nonfiction #bookporn #coffeeporn #writing #skriving When I'm in a bit of a reading slump, I find it helps to read YA, a type of literature I otherwise don’t read that much anymore. Currently reading The Sun Is Also a Star by Nicola Yoon.

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #thesunisalsoastar #nicolayoon I’ve never actually read The Catcher in the Rye by J.D. Salinger. Now is a good a time as any. From what I understand, people either love or hate the protagonist. Have you read it? What do you think?

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #nrklesetips #boktips #thecatcherintherye #bookhaul #redderenirugen #jdsalinger #klassiker #classic #lesehest #bokorm #bookworm #bookporn I’ve never been a huge fan of Stephen King, but I’ve ended up reading quite a few of his books... At the moment I'm slowly working my way through the massive brick that is "It". #book #books #bøker #litteratur #literature #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #stephenking #it #pennywise #horror #skrekk The Bell Jar by Sylvia Plath is one of my favourite novels, and it was about time I got my hands on a collection of her poetry.

#bøker #book #books #litteratur #literature #poetry #poem #sylviaplath #dikt #everymanslibrary #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #newbook
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 77 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: