Give-away: Vinn bøker og flotte bokmerker!

Jeg har lenge sett etter en unnskyldning til å ha en konkurranse her på bloggen min. Nå har jeg bestemt meg for at jeg ikke trenger noen unnskyldning – bortsett fra at jeg vil gi noe tilbake til alle leserne mine. Dermed tenkte jeg å gi dere muligheten til å vinne bøker og bokmerker:

PARFYMEN av PATRICK SÜSKIND

Jean-Baptiste Grenouille blir født en het og stinkende julidag i 1738 i Paris og vokser opp under harde kår. Tidlig skiller han seg ut og vekker mistro: Han har ingen lukt! Til gjengjeld har han en luktesans så velutviklet at han kan finsortere selv de flyktigste dufter. Han blir – selvfølgelig – verdens mest geniale parfymemaker. Hva han ellers blir? Et uhyre! En gud?
Med denne frodige og fargerike debutromanen vakte Patrick Süskind internasjonal sensasjon. «Parfymen» kan oppleves på mange plan: som en gruoppvekkende kriminalhistorie, en lattervekkende satire, en kulturhistorisk fortelling og en personskildring om en kunstnerisk besettelse.


KOLLEKTIVT SELVMORD av ARTO PAASILINNA

Denne elleville historien begynner en midtsommeraften da den mildt sagt deprimerte direktør Rellonen etter en ytterligere konkurs (den fjerde) er på vei inn i en låve for å skyte seg. I låven støter han på offiseren Kemppainen, som allerede er i ferd med å feste repet sitt til en bjelke. De bestemmer seg for å utsette handlingen, og etter en lang nattlig diskusjon, med sprit og badstu, finner de en god løsning. De vil samle andre selvmordskandidater rundt om i landet til et stort seminar.
Etter et særdeles vellykket seminar bestemmer en gruppe aktivister seg for å begå kollektivt selvmord, og dermed starter en vanvittig reise i luksusbuss mot «dødsriket».


ILLUSJONENES BOK av PAUL AUSTER

Paul Austers nye roman er en fortelling om sorg og tap. Professor David Zimmer har mistet sin kone og sine to sønner i en flyulykke. Med ett er hele hans livsgrunnlag borte. Han tilbringer dagene i selskap med TV og whiskyflasker, på randen av å gå i oppløsning i total desperasjon. En kveld kommer han over en film av stumfilmskaperen Hector Mann, som forsvant sporløst en gang i slutten av tjueårene. Alle regner med at han er død og at det ikke finnes flere filmer etter ham. Hector Manns filmer redder Zimmer. Han går i gang med å skrive en bok om Mann. Den blir et foreløpig botemiddel for det uopprettelige tapet av familien. Men er Mann egentlig død?


Bokmerkene er laget av min kjære mor, som er å finne på den flotte bloggen Papirdama, og er altså unike:


Var det en eller flere av boktitlene som fristet? Er det kanskje på tide å bytte ut post-it-lappen med et skikkelig bokmerke? Hiv deg på denne konkurransen, da vel! Jeg trekker ut tre vinnere som hver får en bok og et bokmerke. Du må gjøre følgende for å delta:

1. Spre ordet om konkurransen gjennom bloggen din. Jeg godtar både blogginnlegg og link i sidemenyen. Dersom du ikke har blogg, kan du spre ordet via facebook eller twitter og sende meg et screenshot av det på julie988(AT)online(DOT)no.

2. Legg igjen link til posten/bloggen din i kommentarfeltet under. Legg også igjen ord om hvilken av de tre titlene du ønsker deg. Bokmerkene blir tilfeldig valgt for enkelhets skyld.

3. Kryss fingrene!

Både nye og gamle lesere er velkomne til å delta. Vinnerne trekkes utpå kvelden den 12. september. Lykke til, folkens. 🙂

Reklamer

14 Responses to “Give-away: Vinn bøker og flotte bokmerker!”


 1. 1 Elida august 22, 2010, kl. 16:06

  Link til bloggposten: http://serieavhengig.blogspot.com/2010/08/julie-har-giveaway.html

  Eg har delte erfaringer med Arto Paasilinna, har ikkje høyrt om Parfymen, så eg ønske meg Paul Austers bok! Flotte bokmerker så det spele liten rolle hvilket som kanskje kommer min vei.

 2. 2 Berit august 22, 2010, kl. 18:22

  Jepp! Da ble det link(- som virker!) fra bloggen min og hit! Slutter i jobben og blir «dagdriver» på heltid fra månedsskiftet, så det hadde passet ypperlig med en ekstra bok! Hvis jeg blir av de heldige, ønsker jeg meg boka «Parfymen» som jeg har hørt om med jevne mellomrom siden jeg gikk på videregående, men som jeg enda ikke har lest… Krysser fingre og ønsker lykke til med Give-away´en!

 3. 3 monica k august 23, 2010, kl. 10:45

  jeg har lest parfymen 2 ganger men kun ved å leie den på biblioteket.
  har ikke mange bøker for jeg syns det er tungt å drasse på når man flytter, har til og med gidd vekk bøker til biblioteket fordi jeg ikke har gidda beholdt de men parfymen hadde jeg ikke gidd vekk. beholder de jeg syns er verdt å beholde.
  og de bokmerkene der var jo bare nydelige.
  hvis jeg vinner vil jeg gjerne ha parfymen 😀

  har lagt ut konken på bloggen min
  http://douzomizu.blogspot.com/2010/08/vinn-bker-og-bokmerker-hos-bloggen.html

  • 4 Julie august 25, 2010, kl. 22:39

   Whoops, beklager at denne kommentaren ikke ble lagt ut før nå, den endte i spamfilteret mitt av en eller annen merkelig grunn! Men deltakelsen din er notert nå. 🙂

 4. 5 Lena august 24, 2010, kl. 10:07

  Jeg har veldig lyst på parfymen eller den av Paul Auster fordi jeg har hørt gode ting om begge. Skal legge ut blogginnlegg straks:)

 5. 6 labben august 24, 2010, kl. 16:22

  Jeg skal også få lagt ut et blogginnlegg om konkurransen, det kommer senest i morgen ettermiddag =)

  Moren din er utrolig flink til å lage bokmerker. Jeg falt pladask for det med fuglen på, men hadde blitt godt fornøyd med de to andre også. Veldig fine premier du har. Jeg ønsker meg Paul Austers bok hvis jeg vinner. De to andre eier jeg fra før, og etter å ha lest New York Trilogien ble jeg en stor Auster fan.

 6. 8 labben august 26, 2010, kl. 12:09

  Det ble en link i sidemenyen. Semesteret har også startet opp igjen for min del, og det er hardkjør fra dag en. Men gøy er det også =) Sliter med å hente meg inn igjen med bokanmeldelser, har ligget ca tre anmedelser bak siden jeg var på ferie, og gjør det fremdeles.

  Nå som du studerer litteratur, får vi anmeldelser av bøker du har på pensum? Kunne vært interessant =)

  • 9 Julie august 26, 2010, kl. 15:16

   Jeg kommer nok til å anmelde det skjønnlitterære ja. Noe av det i allefall, det er ikke alle verkene vi leser alt av (det er det visst ikke tid til!). Gleder meg til å ta fatt på de gamle greske og romerske eposene, selv om de nok er relativt krevende alle sammen.

 7. 10 Oda august 29, 2010, kl. 21:28

  Her er en link til mitt konkurranse-bidrag: http://sommerfuglerogforbrytelser.blogspot.com/2010/08/samler-du-ogsa-pa-flotte-bokmerker.html

  Dersom jeg blir trukket ut vil jeg helst ha Kollektivt selvmord – for det er den eneste jeg ikke har selv. Eller forresten – Parfymen er vel egentlig mamma sin – så hadde ikke gjort noe å få den heller =) jaja – det jeg falt for var uansett bokmerkene – ble helt inspirert til å lage noen selv jeg – tror jeg skal prøve på det når jeg får litt tid =)

 8. 12 Askeladden august 31, 2010, kl. 11:38

  For en herlig give away!!. Link til mitt blogginnlegg om din give away er

  http://askeladden-askeladden.blogspot.com/2010/08/give-away-hos-julie.html

  Jeg ønsker meg Parfymen hvis jeg er en av de heldige som vinner. Sånn ellers vil jeg si du har en fin bokblogg som jeg ofte titter innom selv om jeg nesten aldri kommenterer.

 9. 13 Jannicke september 1, 2010, kl. 11:14

  http://jannickeleser.blogspot.com/2010/09/giveaway-hos-julies-bokbabbel.html

  Jeg ønsker meg Kollektivt selvmord, for de to andre har jeg allerede lest! Og siden jeg ikke likte den første jeg leste av Paasilinna, så er dette kanskje det jeg trenger for å plukke opp en annen bok av ham… 🙂

 10. 14 Camilla september 8, 2010, kl. 21:47

  Jeg er med 🙂 her er linken min: http://frkhaga.blogg.no/1283975138_bokbabbel_holder_give.html

  Ønsker meg boken Parfymen 🙂 Hadde vært en perfekt gave til min mor som har bursdag snart 🙂 Fin blogg du har 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 316,922 hits

Instagram

I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work!

#coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine My friend wrote a book. About the anus, no less.

I fjor fleipet jeg og @kavehrashidi om trenden med rimetitler på popvitenskapelige medisinske bøker. Jeg foreslo at han burde skrive Manus om anus. Han fikk med seg @dr.bergland på laget, og her er resultatet. 🙃😅 #manusomanus #kavehrashidi #jonaskingebergland #bøker #books #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #bookhaul #sakprosa #humor #popvitenskap #gyldendal Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉

#bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo 
#sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓

I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊

#bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky Hi guys! I’ve been quiet for a while, partially because I'm doing #NaNoWriMo again this year. Apparently didn't learn my lesson last year! 😂

If you don't know what that is, long story short: you write a 50000 word novel in a month, which means on average 1667 words every day. Sometimes when I tell people this, they frown and wonder what the point of that is. There’s no way you can write anything ready to send off to a publisher in a month. And yes, I agree. But that's not the point. For me, it's an excersise in not nitpicking and criticising everything I write. Simply because I don't have time. And it feels pretty good to just let my creativity loose like that!

Don't get me wrong though. It's difficult. But I'm on schedule and hope to make it to the finish line in time.

The book in the picture is by the founder of Nanowrimo, #chrisbaty. 
#noplotnoproblem #books #bøker #coffee #kaffe #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bookworm #bokorm #sakprosa #nonfiction #bookporn #coffeeporn #writing #skriving When I'm in a bit of a reading slump, I find it helps to read YA, a type of literature I otherwise don’t read that much anymore. Currently reading The Sun Is Also a Star by Nicola Yoon.

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #thesunisalsoastar #nicolayoon I’ve never actually read The Catcher in the Rye by J.D. Salinger. Now is a good a time as any. From what I understand, people either love or hate the protagonist. Have you read it? What do you think?

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #nrklesetips #boktips #thecatcherintherye #bookhaul #redderenirugen #jdsalinger #klassiker #classic #lesehest #bokorm #bookworm #bookporn I’ve never been a huge fan of Stephen King, but I’ve ended up reading quite a few of his books... At the moment I'm slowly working my way through the massive brick that is "It". #book #books #bøker #litteratur #literature #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #stephenking #it #pennywise #horror #skrekk The Bell Jar by Sylvia Plath is one of my favourite novels, and it was about time I got my hands on a collection of her poetry.

#bøker #book #books #litteratur #literature #poetry #poem #sylviaplath #dikt #everymanslibrary #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #newbook
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 77 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: