Exphil og jeg.

Denne posten blir kanskje litt på sidelinjen, men det får gå. I disse dager tusler nemlig mange studenter rundt med klump i magen og nedbitte negler: Eksamensresultater blir kunngjort. Dette semesteret hadde jeg HIS1300 Nyere Verdenshistorie og Examen Philosophicum. Som nevnt i tidligere poster hadde jeg dårlig følelse på begge to, men jeg kom meg fint igjennom. Jeg fikk en B på Ex.phil, og jeg hadde selvstudiumsvarianten. For de som er ukjent med oppbyggingen av faget, så har det seg slik at ved begynnelsen av semesteret velger du om du vil ta selvstudiumsvarianten, eller om du vil følge seminarundervisningen. Følger du seminarene har du «klasseromsundervisning» to obligatoriske timer i uka – med mulighet for bittelitt fravær (husker ikke hvor mye?). I løpet av seminarene legges det krav til aktiv deltakelse via presentasjoner og diskusjoner. I tillegg er det vanlig å delta på forelesninger, som også er åpne for de på selvstudiumsvarianten. Eksamen for seminarvarianten er i form av en godkjent semesteroppgave og flervalgsprøve, samt godkjent obligatorisk aktivitet. I selvstudiumsvarianten vurderes studenten utifra en 4 timers skriftlig eksamen ved slutten av semesteret.

Her hadde jeg altså valget mellom å binde meg til en haug av obligatoriske greier, eller å pugge to pensumbøker, gå på de forelesningene jeg ville, og avslutte det hele med en skriftlig eksamen. Valget ble dermed lett for meg, jeg valgte selvstudium. Men det er nok også her problemene starter for mange studenter. Når det ikke finnes noen form for tvang er det lett å nedprioritere et fag, det må jeg ærlig innrømme. Det blir mer fokus på det obligatoriske, uansett hvordan man vrir og vender på det. Det hele endte altså med at jeg ikke gadd å gå på en eneste forelesning (VELDIG ulikt meg!), ikke minst fordi jeg hadde valget mellom å gå tidlig morgen eller sen kveld. Jeg begynte å lese pensum for fullt cirka tre uker før eksamen.

Du kan si jeg følte at jeg hadde vært litt dum og lettsindig etterhvert som eksamen nærmet seg… 😛 Noen dager før eksamen ble jeg jaget ut av leiligheten min fordi de drev og testet brannanlegget (fryktelig dumt at de på død og liv skal la brannalarmen ule i flere timer midt i eksamenssesongen, men men), og jeg oppdaget denne skatten på Akadamika Blindern:

Den anbefaler jeg varmt til alle studenter som tar exphil, enten du velger selvstudium eller seminar, her forklares hovedpunktene enkelt og greit. Jeg dukket uansett opp på eksamen med en følelse av at dette enten kom til å gå bra eller rett vest. Gikk som jeg nevnte ganske bra. Men det jeg egentlig hadde tenkt til å vise frem med denne posten var statistikken rundt selvstudiumsvarianten. Det gikk nemlig ikke bra for alle…


813 registrerte kandidater, og bare 241 bestod eksamen. Det er jo et relativt stort hopp. Bevis på at selvdisiplin er viktig. Det manglet jeg mye av dette semesteret, jeg var heldig med spørsmålene. Men jeg vet med meg selv at hvis jeg skulle velge mellom seminar og selvstudium igjen, hadde jeg fortsatt valgt selvstudium… Hva valgte du/skal du velge? Jeg er nysgjerrig på om noen føler at all den obligatoriske aktiviteten ved seminargruppene er verdt det? Den har i allefall lavere strykprosent!

Oppdatering: Etter mange spørsmål har jeg funnet frem ISBN til heftet jeg nevner over: 9788293041009. Det er ikke lenger i salg, fordi disse heftene oppdateres jevnlig til å passe pensum. De har sannsynligvis en egen hylle på din lokale studentbokhandel med hjelpemidler til exphil. På Blindern stod denne hylla i kjelleren, mellom kassa og utgangen mot Georg Sverdrups hus. Der står den ikke nødvendigvis lenger – men jeg er rimelig sikker på at de fortsatt har flere forskjellige type hefter.

23 Responses to “Exphil og jeg.”


 1. 1 bokelskerinnen juni 24, 2010, kl. 16:53

  Er det selvstudium kun på ex-phil eller på andre forelesninger også? Jeg har søkt allmenn litteraturvitenskap til høsten, men vet ikke om jeg kommer inn enda. Fjorårets poengsnitt var ganske høyt.

  • 2 Julie juni 24, 2010, kl. 17:04

   Exphil er det eneste faget jeg har vært borti som er 100% selvstudium. Men de fleste fag på 1000-nivå (dvs, det nivået en helst bør starte på) stiller relativt lave krav til obligatorisk aktivitet, det vil si å dukke opp på minst 3 av 5 dobbelttimer av seminarene i løpet av hele semesteret. Kommer også an på om det er et 10- eller 20-poengs fag. 🙂 Noen fag stiller krav om obligatorisk kvalifiseringsoppgave (for eksempel exfac), og dette blir vel også vanligere fra 2000-nivå og oppover.

   Lykke til med å komme inn! Jeg stod mellom historie og litteratur da jeg søkte. Bestemte meg til slutt for historie, men skal ta litteratur som støttegruppe fra høsten av. 🙂

 2. 4 Lena juni 24, 2010, kl. 17:02

  Jeg har selv tatt nordisk via selvstudium, og det funket fint! Men for de som ikke har selvdisiplin, vil jeg ikke anbefale dette. Må innrømme det ble en del skippertak på meg, men jeg kom meg igjennom – og det viktigste: Jeg lærte også:)

  • 5 Julie juni 24, 2010, kl. 17:08

   Det er aldri så ille at det ikke er godt for noe. 😉 Jeg trodde jeg hadde mer selvdisiplin enn det viste seg at jeg hadde før jeg innså at eksamen var farlig nær uten at jeg hadde åpnet bøkene. 😛

 3. 6 Heidi juni 24, 2010, kl. 19:14

  Jeg velger alltid selvstudiumsvarianter der det er mulig – jeg orker bare ikke seminarundervisning! – og det fungerer stort sett ganske greit for meg.

  Strykprosenten på statistikken der var forresten grulig høy. Jeg tok et emne i år som endte med en strykprosent på 24 %, og jeg synes dét var høyt!

  • 7 Julie juni 24, 2010, kl. 19:29

   Sånn er jeg også. Jeg er mest glad i forelesninger. Seminarundervisning føles som om jeg er tilbake i klasserommet på videregående igjen, og jeg savner ikke akkurat det. 😛 Det ender stort sett med at jeg kun deltar på den obligatoriske aktiviteten (pluss forelesninger så klart), med mindre det skjer noe utrolig spennende en frivillig dag…

   Når det gjelder strykprosenten, så ja. Den er skummelt høy. Jeg hørte rykter om at endel på seminarvarianten strøk også… Men betydelig mindre enn i selvstudiumsvarianten, så klart…

 4. 8 labben juni 24, 2010, kl. 19:55

  Jeg er helt motsatt, kan ikke fordra forelesninger, men elsker seminarer. Jeg liker å lese pensum selv, og så diskutere det med medstudenter. Ex. phil var så kjedelig, syns jeg, at jeg aldri hadde fått B hvis jeg ikke hadde tatt seminarmodellen. Jeg leste ikke en tredjedel av pensum i det faget en gang..

  På mitt studium har noen fag kun forelesninger og skoleeksamen, mens andre har seminarer i tillegg. På historie i Bergen (som jeg har tatt i et år nå), er det skoleeksamen på oversiktsfagene, og seminarer og oppgaver på de fleste av fordypningsfagene. Jeg hadde selv to skoleeksamener i år, den ene gikk veldig bra og den andre gikk rett vest.. Blir en konting til høsten, kan bli spennende å se hvordan det går, med masterfag i tillegg.

  • 9 Julie juni 24, 2010, kl. 21:20

   Det klarer du sikkert fint. 🙂

   Jeg synes det er interessant å diskutere, men jeg liker det dårlig når det blir for regissert av spesielle seminarledere. I det ene faget mitt hadde jeg en seminarleder som plukket navn fra deltakerlista istedenfor å plukke de som hadde noe å si. Det vil si at hun ignorerte de som rakte opp hånda/prøvde å ta ordet, til fordel for de som ikke hadde noe nyttig å legge til. Jeg synes ikke det oppfordrer til en god diskusjon – det blir heller pinlig for de som ikke har noe å tilføye.

 5. 10 Oda juni 24, 2010, kl. 20:24

  Jeg valgte også selvstudiumsvarianten på ex.phil. Var med på seminargrupper de første ukene, og så at det ikke var noe for meg. Syntes ikke at jeg fikk særlig mye ut av det. Merkelige seminarledere, og mye tullete diskusjoner som endte i ingenting, ellers kjedelig tavleundervisning.

  Jeg skulle gjerne ha hatt mer diskusjon rundt stoffet i ex.phil – synes egentlig temaene er ganske interessante, men da må man diskutere med folk som også synes det er interessant, og som ikke bare er der for å få en ståkarakter i faget. Så da ble det til at jeg leste på egenhånd i stedet.

  • 11 Julie juni 24, 2010, kl. 21:22

   Helt enig i at for at diskusjonen skal bli interessant, må de som diskuterer være interessert i det. Ellers blir det litt for dumt.

 6. 12 Mamma'n juni 25, 2010, kl. 10:38

  Så bra det gikk fint:) Du var nok ikke helt sikker på resultatet, men jeg regnet med at dette kom du til å greie bra. Klem

  • 13 Julie juni 25, 2010, kl. 11:44

   Exphil var den av de to jeg var minst bekymret for etter at jeg så oppgaven. Det var verre med nyere verdenshistorie, der var jeg relativt klar for å måtte ta om igjen. Men det gikk greit der også, endte på en C…

 7. 14 Madalina Stoica desember 1, 2010, kl. 02:13

  Hvilke tema fikk du til ex.phil eksamen?! 🙂

  • 15 Julie desember 1, 2010, kl. 11:00

   Hei hei! Limer inn oppgaveteksten.

   Del I: Filosofi- og vitenskapshistorie

   Enten:

   Kvinnesyn
   Drøft likheter og forskjeller mellom Platons syn på likestilling mellom menn og kvinner i Staten og Simone de Beauvoirs syn på kvinnens frigjøring i Det annet kjønn. Få frem argumentene de legger til grunn.

   Eller:

   Sjelslære og etikk
   Redegjør for Aristoteles’ syn på sjelen, og spesielt menneskesjelen. Forklar deretter hvilken betydning hans syn på menneskesjelen har for hans etikk.

   Del II: Etikk

   Enten:

   Rett og galt
   I begynnelsen av teksten «Rett og galt» sier Fried:
   Hva er grunnlaget for å godta uavhengige moralske kategorier som konkurrerer med kategorien om det gode? spør konsekvensialistene. Det er tilstander i verden, innbefattet sinnstilstander, som vi er opptatt av, velger, og derved verdsetter. Derfor må tilstander i verden fullstendig fastsette moralens innhold.
   Redegjør for Frieds kritikk av den konsekvensialistiske måten å bestemme det riktige (det rette) på, og få frem hans eget grunnlag for å godta en kategori om det riktige (rette) som er uavhengig av det gode.

   Eller:

   Abort
   Drøft Singers og Hursthouses standpunkter i abortdebatten. Få frem argumentene de legger til grunn.

   (Jeg skrev om kvinnesyn i del en og abort i del to.)

   Om du vil se flere eksempler på eksamensoppgaver, er det en oversikt på UiO sine sider her: http://www.uio.no/studier/emner/hf/ifikk/EXPHIL03/tidligere-eksamensoppgaver/

 8. 16 Eshal november 11, 2011, kl. 23:04

  Hei!

  Nå er det en stund siden du postet dette, men fant det tilfeldig på google. Gratulerer med en super karakter på eksamen 🙂
  Nå skal jeg ha Exphil, selvstudiumseksamen den 6. desember. Jeg er ikke no fan av denne varianten, men siden seminarvarianten var fulltegnet måtte jeg velge dette. Som jusstudent er det et haug av pensumbøker som må leses gjennom, og da har jeg selvsagt klart å nedprioritere exphil veldig. Har ikke kommet no lengre enn til det andre kapittelet i den første boka og tiden renner ut fra meg. Etter å ha sett all den strykprosenten merker jeg at jeg er så utrolig nervøs! Er ikke no spesiell puggemenneske heller =/ Har du noen gode tips til meg? Om hvordan jeg kan bestå eksamen nå som jeg ikke har så lang tid til den?

  • 17 Julie november 12, 2011, kl. 00:45

   Hei du! 🙂

   Takk for det. Jeg ser du er i samme situasjon som jeg var, med andre ord. 😛 Som du vil ha fått med deg allerede, er det to deler på eksamen, altså ei bok til hver del. Først og fremst bør du lese begge bøkene en gang, dessverre… Men det som gjorde hele forskjellen for meg var det heftet jeg kjøpte på Akademika. Om du ikke har skaffet deg det enda, så kan jeg ikke få anbefalt det nok! Den tar for seg hovedpoengene i hver tekst, så om du ikke husker alt etter å ha skumlest gjennom bøkene (eller ikke skjønte helt hva den handlet om), finner du det igjen i heftet. Det finnes forøvrig flere forskjellige varianter av slike hefter, men jeg kan bare gå god for det jeg brukte.

   Ellers synes jeg det er nyttig å se på de tidligere gitte oppgavene, slik at jeg vet sånn ca hva slags type oppgaver jeg kan vente meg. Lykke til! 🙂

 9. 18 J.m. november 15, 2012, kl. 11:39

  Hei, nå er jeg litt sen, men har du eankoden på den boka du nevner? Den kommer ikke opp i nettsystemet til Akademika. 🙂

  • 19 Julie november 15, 2012, kl. 12:16

   Hei!
   Jeg har dessverre ikke denne boka i hende akkurat nå, nærmer oss 3 år siden jeg hadde bruk for den, så jeg har lagt den et eller annet lurt sted i en eller annen eske. Men det er ikke nødvendigvis overraskende at akkurat denne ikke er tilgjengelig, da de gjerne oppdateres ganske ofte. Den kan dermed både se ut og hete noe helt annet. Jeg fant den ikke på nettet den gangen, men fysisk i hylla til Akademika, så om du har mulighet, foreslår jeg at du går dit og ser. 🙂 Om ikke det er mulig, ser jeg at de har diverse andre exphil hefter i nettbutikken til Akademika, så du kan prøve en av dem isteden. 🙂

   Skal se om jeg har tid til å lete litt etter heftet senere!

 10. 20 Kristin Henriksen april 28, 2014, kl. 20:28

  To år senere håper jeg fortsatt det er noe aktivitet her inne!
  Først: Hei!
  Jeg skal ta selvstudiums eksamen om bare en uke og er veldig nyskjerrig på
  1. skal man velge en oppgave fra hver del, en fra Etikk og en fra Filosofi og vitenskapshistorie?
  2. Hvor mye bør man skrive på hver, er det noe minimum og maks antall ord/sider?

  Kristin 🙂

  • 21 Julie april 28, 2014, kl. 20:56

   Hehe – denne posten er alltid populær rundt eksamenstider. 🙂

   Jeg må ta utgangspunkt i hvordan det var da jeg tok den, det er mulig det har skjedd endringer siden da, men:

   1) Ja, du får to alternativer i hver del, men skal bare svare på en i hver del. Dette står uansett tydelig i oppgaveteksten, så sjekk dette når du får den utlevert.

   2) Jeg husker ikke helt 100% sikkert, men jeg tror ikke det er noe uttalt krav om lengde. Dersom det finnes et slikt krav, oppgis det i oppgaveteksten. Se gjerne eksempler på tidligere oppgavetekster ved UiO her: http://www.uio.no/studier/emner/hf/ifikk/EXPHIL03/tidligere-eksamensoppgaver/

   Jeg vet ikke om du har erfaring med andre emner på dette nivået, men det generelle tipset er vel å holde deg til poenget, men skrive til du er ferdig. Mantraet er å lese oppgaveteksten nøye, og svare på den. En kort og poengtert besvarelse som svarer konkret på akkurat det oppgaven er på jakt etter, er bedre enn en lang besvarelse med mange avsporinger, men som ikke er et spesielt godt svar på det oppgaven ber om.

   Ansvarlig underviser vil mest sannsynlig stikke innom i løpet av eksamnen for å sjekke om det er noen spørsmål (som går på det tekniske ved oppgaven; forståelse av hva det er du skal gjøre osv). Så hvis du er litt lost i begynnelsen er det stor sjanse for at det går fint allikevel!

   Lykke til! 🙂

 11. 22 Dragen mai 21, 2014, kl. 23:59

  Hei, lurte på hvor lang tid det tok for deg å få resultatene?
  Er ikke sensurfristen på 3 uker? Ser ut som det tok 1 måned++.

  • 23 Julie mai 22, 2014, kl. 09:16

   Det husker jeg dessverre ikke. Begynner å bli en stund siden nå, med mange andre sensurfrister i mellom. 🙂 Men det kan godt være at sensur blir forsinket litt, av forskjellige grunner, så det ville ikke overraske meg voldsomt om det var tilfellet. Det får man vel vanligvis beskjed om isåfall.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 370 234 hits

Instagram

I recently gave away about 200 books, but you can't really tell from looking at these shelves... 🤷‍♀️ #bookshelf #shelves #bokhylle #bookshelfie #shelfie #books #bøker #bookporn #shelfporn #bookshelfporn #instabook #bookstagram #booksofinstagram #bookworm #booknerd #ilovebooks #literature #litteratur #bookish
I don't usually re-read books, even the ones I liked a lot. But there is one exception, and that is the Harry Potter series. Whether I read my increasingly worn copies, or listen to the wonderfully narrated audiobooks (or a combination of both), it just takes me right home. Reading Harry Potter feels like meeting my old friends again, in our old spot. No other books have ever given me that same feeling, at least not to that extent. And I know exactly when the heartbreak is coming, and I cry every time anyways. Also, welcome to the jungle. This table used to be empty. Now it's just overrun by nature. Among the plants visible in this picture, you can see a Monstera Variegata cutting, Calathea Lancifolia, Alocasia Cucullata and Monstera Adansonii. #harrypotter #harrypotterandthedeathlyhallows #jkrowling #book #books #literature #litteratur #bokorm #bookworm #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #currentlyreading #bookporn #plantporn #monsteravariegata #monsteraadansonii #calathealancifolia #alocasiacucullata
October is obviously a great month for spooky reads. Who doesn't like cuddling up in a blanket with a cuppa and a good book while it rains outside?! All in all, I haven't actually read that many horror stories (don't know why), but I decided to give The Haunting of Ashburn House by Darcy Coates a go. And I liked it well enough, quite an easy read! I like haunted house stories, and discovered that Coates has written quite a lot of them. I liked the atmosphere in this one the most, especially in the beginning. Thought the ending was a bit cheesy, but not enough to stop me from buying a few more Coates books. #thehauntingofashburnhouse #darcycoates #horror #spooktober #haunting #ghoststory #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #lesetips #bokorm #bookworm #ebok #ebook #ereader #book #bøker #kindle #halloween
All Systems Red by Martha Wells is the first book about Murderbot, which immediately became one of my new favourite characters! ❤ Murderbot is a security robot that is supposed to do what the company says. "Problem" is that it hacked itself and is no longer under their control. And it could have committed spectacular mass murder. Except it didn't. It downloaded thousands of hours of soap operas instead, and all it really want is to be left alone so it can watch that. Loved this read, will continue on the series! #allsystemsred #murderbot #themurderbotdiaries #marthawells #spaceoperaseptember2019 #sciencefiction #scifi #ebook #bookstagram #instabook #bookish #booksofinstagram #bookworm #bookporn #bokorm #lesehest #lesetips #bookstagrammers #ereader #kindle #ebok
During #spaceoperaseptember2019 one of the challenges was to read a book published before I was born. So I picked this one, The Ship Who Sang by Anne McCaffrey, first published in the 60s. And while I didn't get overly immersed in the actual storylines, I've found myself thinking about the core ideas she starts out with a lot. Basically parents of children with disabilities get a choice: you either euthanise the child (!), or you hand them over to the state so that they can turn your child into a shell person, that is, to install their brain in a ship (!). Provided they are smart enough. And when the child has grown up, they have to keep working for the state until the cost of training has been paid off (!). To me, that seems like an idea worth going into and exploring, there's so much potential when writing a society like that. But the author mostly just... doesn't. And that was disappointing. Barely remember the story, definitely remember the core premise presented in the beginning. #theshipwhosang #annemccaffrey #ebook #ereader #kindle #book #books #literature #litteratur #bokorm #bookworm #lesehest #bookstagram #bookish #instabook #ilovebooks #spaceopera #scifi #sciencefiction #bookstagrammers #bookporn
This is another book I read for #spaceoperaseptember2019: 'The Long Way to a Small, Angry Planet' by Becky Chambers. I tried starting several other books as we were getting closer to the end, but none of them stuck. So I went with this one, I just knew I could trust Becky Chambers after having read 'To Be Taught, if Fortunate' earlier. And this book did not disappoint, I love Chambers' universe. The characters. The atmosphere. Everything. 🥰 I ordered the next two books in the Wayfarer series before I had even finished this one. Highly recommended! #thelongwaytoasmallangryplanet #beckychambers #wayfarerseries #wayfarer #ssf180 #spaceopera #scifi #sciencefiction #bookstagrammers #bookporn #teaporn #book #books #literature #litteratur #bokorm #bookish #instabook #bookstagram #booknerd #bookcoverlove #coverlove #bookworm #boktips #lesetips
I read 'Do You Dream of Terra-Two?' by Temi Oh last month, for #spaceoperaseptember2019. Unfortunately not quite my cup of tea, I struggled to get immersed because I didn't believe the way the space program was run at all. However, this is certainly a book I've wanted to read, because I discovered that I had bought both the paperback and the hardcover edition without noticing... this is why you check your collection on goodreads before you buy new books, people... 🤔 #doyoudreamofterratwo #temioh #books #bøker #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #sciencefiction #scifi #newbook #ssf180 #bookporn #coffeeporn #bookworm #lesehest #spaceopera #bookstagrammers
I am participating in SFF180's Space Opera September, and I chose Becky Chambers' To Be Taught if Fortunate as my first book. The quest I am on is to read at least 4 books. The challenges are: 1: read a space opera novella (which is what I'm reading now) 2A: read two space operas by women 2B: read a space opera by a diverse author and/or with a diverse main character 3: read a space opera from before you were born 4: read a space opera with 500 pages or more. There are unlocks for each challenge, and the path you follow is decided by whether you pick 2A or 2B. Look up SFF180's YouTube channel for more information, and search for "SSF180 presenters Space Opera September 2019" on goodreads to find the group. Among other things, you will find a huge list of women and non-binary space opera authors there. #spaceoperaseptember2019 #sff180 #readathon #readingchallenge #soseptember2019 #sos2019 #tobetaughtiffortunate #beckychambers #scifi #sciencefiction #spaceopera #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #currentlyreading
(I'll do this one in Norwegian). Leste nylig Linnéa Myhres nyeste bok, Meg meg meg. Likte den! Synes @linniiie får til den skildringen av... Hva skal jeg si... unnvikende retningsløshet og angst veldig bra. Protagonisten er med den eldre kjæresten sin til LA mens han jobber, uten å egentlig ha noe spesielt å ta seg til. Så hun klamrer seg fast til det samme ankeret hun klamret seg fast i da hun var yngre, nemlig Britney Spears. Anbefales videre! #megmegmeg #linnéamyhre #linneamyhre #book #bøker #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #ebok #ebook #bookporn #bookshelf #kindle #ereader #bookstagrammers #reading #bookreview #britneyspears
The Gift of Fear by Gavin de Becker is one of those books that has kept popping up everywhere for years. Last time that happened was when I watched the movie Unsane. And now I've finally read it (it's been in my library for years). I thought it was quite interesting, there are a lot of harrowing statistics and anecdotes. I'm still not sure if I'm able to separate genuine fear, which according to de Becker is a good thing, from general worry and anxiety, which is not very helpful. But still! I'd recommend this one, as have many, many people before me. #thegiftoffear #gavindebecker #ebook #book #books #classic #nonfiction #sakprosa #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #lesetips #bokorm #bookworm #lesehest #welovebooks
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 75 andre følgere

Bloggurat

%d bloggere like this: