Exphil og jeg.

Denne posten blir kanskje litt på sidelinjen, men det får gå. I disse dager tusler nemlig mange studenter rundt med klump i magen og nedbitte negler: Eksamensresultater blir kunngjort. Dette semesteret hadde jeg HIS1300 Nyere Verdenshistorie og Examen Philosophicum. Som nevnt i tidligere poster hadde jeg dårlig følelse på begge to, men jeg kom meg fint igjennom. Jeg fikk en B på Ex.phil, og jeg hadde selvstudiumsvarianten. For de som er ukjent med oppbyggingen av faget, så har det seg slik at ved begynnelsen av semesteret velger du om du vil ta selvstudiumsvarianten, eller om du vil følge seminarundervisningen. Følger du seminarene har du «klasseromsundervisning» to obligatoriske timer i uka – med mulighet for bittelitt fravær (husker ikke hvor mye?). I løpet av seminarene legges det krav til aktiv deltakelse via presentasjoner og diskusjoner. I tillegg er det vanlig å delta på forelesninger, som også er åpne for de på selvstudiumsvarianten. Eksamen for seminarvarianten er i form av en godkjent semesteroppgave og flervalgsprøve, samt godkjent obligatorisk aktivitet. I selvstudiumsvarianten vurderes studenten utifra en 4 timers skriftlig eksamen ved slutten av semesteret.

Her hadde jeg altså valget mellom å binde meg til en haug av obligatoriske greier, eller å pugge to pensumbøker, gå på de forelesningene jeg ville, og avslutte det hele med en skriftlig eksamen. Valget ble dermed lett for meg, jeg valgte selvstudium. Men det er nok også her problemene starter for mange studenter. Når det ikke finnes noen form for tvang er det lett å nedprioritere et fag, det må jeg ærlig innrømme. Det blir mer fokus på det obligatoriske, uansett hvordan man vrir og vender på det. Det hele endte altså med at jeg ikke gadd å gå på en eneste forelesning (VELDIG ulikt meg!), ikke minst fordi jeg hadde valget mellom å gå tidlig morgen eller sen kveld. Jeg begynte å lese pensum for fullt cirka tre uker før eksamen.

Du kan si jeg følte at jeg hadde vært litt dum og lettsindig etterhvert som eksamen nærmet seg… 😛 Noen dager før eksamen ble jeg jaget ut av leiligheten min fordi de drev og testet brannanlegget (fryktelig dumt at de på død og liv skal la brannalarmen ule i flere timer midt i eksamenssesongen, men men), og jeg oppdaget denne skatten på Akadamika Blindern:

Den anbefaler jeg varmt til alle studenter som tar exphil, enten du velger selvstudium eller seminar, her forklares hovedpunktene enkelt og greit. Jeg dukket uansett opp på eksamen med en følelse av at dette enten kom til å gå bra eller rett vest. Gikk som jeg nevnte ganske bra. Men det jeg egentlig hadde tenkt til å vise frem med denne posten var statistikken rundt selvstudiumsvarianten. Det gikk nemlig ikke bra for alle…


813 registrerte kandidater, og bare 241 bestod eksamen. Det er jo et relativt stort hopp. Bevis på at selvdisiplin er viktig. Det manglet jeg mye av dette semesteret, jeg var heldig med spørsmålene. Men jeg vet med meg selv at hvis jeg skulle velge mellom seminar og selvstudium igjen, hadde jeg fortsatt valgt selvstudium… Hva valgte du/skal du velge? Jeg er nysgjerrig på om noen føler at all den obligatoriske aktiviteten ved seminargruppene er verdt det? Den har i allefall lavere strykprosent!

Oppdatering: Etter mange spørsmål har jeg funnet frem ISBN til heftet jeg nevner over: 9788293041009. Det er ikke lenger i salg, fordi disse heftene oppdateres jevnlig til å passe pensum. De har sannsynligvis en egen hylle på din lokale studentbokhandel med hjelpemidler til exphil. På Blindern stod denne hylla i kjelleren, mellom kassa og utgangen mot Georg Sverdrups hus. Der står den ikke nødvendigvis lenger – men jeg er rimelig sikker på at de fortsatt har flere forskjellige type hefter.

23 Responses to “Exphil og jeg.”


 1. 1 bokelskerinnen juni 24, 2010, kl. 16:53

  Er det selvstudium kun på ex-phil eller på andre forelesninger også? Jeg har søkt allmenn litteraturvitenskap til høsten, men vet ikke om jeg kommer inn enda. Fjorårets poengsnitt var ganske høyt.

  • 2 Julie juni 24, 2010, kl. 17:04

   Exphil er det eneste faget jeg har vært borti som er 100% selvstudium. Men de fleste fag på 1000-nivå (dvs, det nivået en helst bør starte på) stiller relativt lave krav til obligatorisk aktivitet, det vil si å dukke opp på minst 3 av 5 dobbelttimer av seminarene i løpet av hele semesteret. Kommer også an på om det er et 10- eller 20-poengs fag. 🙂 Noen fag stiller krav om obligatorisk kvalifiseringsoppgave (for eksempel exfac), og dette blir vel også vanligere fra 2000-nivå og oppover.

   Lykke til med å komme inn! Jeg stod mellom historie og litteratur da jeg søkte. Bestemte meg til slutt for historie, men skal ta litteratur som støttegruppe fra høsten av. 🙂

 2. 4 Lena juni 24, 2010, kl. 17:02

  Jeg har selv tatt nordisk via selvstudium, og det funket fint! Men for de som ikke har selvdisiplin, vil jeg ikke anbefale dette. Må innrømme det ble en del skippertak på meg, men jeg kom meg igjennom – og det viktigste: Jeg lærte også:)

  • 5 Julie juni 24, 2010, kl. 17:08

   Det er aldri så ille at det ikke er godt for noe. 😉 Jeg trodde jeg hadde mer selvdisiplin enn det viste seg at jeg hadde før jeg innså at eksamen var farlig nær uten at jeg hadde åpnet bøkene. 😛

 3. 6 Heidi juni 24, 2010, kl. 19:14

  Jeg velger alltid selvstudiumsvarianter der det er mulig – jeg orker bare ikke seminarundervisning! – og det fungerer stort sett ganske greit for meg.

  Strykprosenten på statistikken der var forresten grulig høy. Jeg tok et emne i år som endte med en strykprosent på 24 %, og jeg synes dét var høyt!

  • 7 Julie juni 24, 2010, kl. 19:29

   Sånn er jeg også. Jeg er mest glad i forelesninger. Seminarundervisning føles som om jeg er tilbake i klasserommet på videregående igjen, og jeg savner ikke akkurat det. 😛 Det ender stort sett med at jeg kun deltar på den obligatoriske aktiviteten (pluss forelesninger så klart), med mindre det skjer noe utrolig spennende en frivillig dag…

   Når det gjelder strykprosenten, så ja. Den er skummelt høy. Jeg hørte rykter om at endel på seminarvarianten strøk også… Men betydelig mindre enn i selvstudiumsvarianten, så klart…

 4. 8 labben juni 24, 2010, kl. 19:55

  Jeg er helt motsatt, kan ikke fordra forelesninger, men elsker seminarer. Jeg liker å lese pensum selv, og så diskutere det med medstudenter. Ex. phil var så kjedelig, syns jeg, at jeg aldri hadde fått B hvis jeg ikke hadde tatt seminarmodellen. Jeg leste ikke en tredjedel av pensum i det faget en gang..

  På mitt studium har noen fag kun forelesninger og skoleeksamen, mens andre har seminarer i tillegg. På historie i Bergen (som jeg har tatt i et år nå), er det skoleeksamen på oversiktsfagene, og seminarer og oppgaver på de fleste av fordypningsfagene. Jeg hadde selv to skoleeksamener i år, den ene gikk veldig bra og den andre gikk rett vest.. Blir en konting til høsten, kan bli spennende å se hvordan det går, med masterfag i tillegg.

  • 9 Julie juni 24, 2010, kl. 21:20

   Det klarer du sikkert fint. 🙂

   Jeg synes det er interessant å diskutere, men jeg liker det dårlig når det blir for regissert av spesielle seminarledere. I det ene faget mitt hadde jeg en seminarleder som plukket navn fra deltakerlista istedenfor å plukke de som hadde noe å si. Det vil si at hun ignorerte de som rakte opp hånda/prøvde å ta ordet, til fordel for de som ikke hadde noe nyttig å legge til. Jeg synes ikke det oppfordrer til en god diskusjon – det blir heller pinlig for de som ikke har noe å tilføye.

 5. 10 Oda juni 24, 2010, kl. 20:24

  Jeg valgte også selvstudiumsvarianten på ex.phil. Var med på seminargrupper de første ukene, og så at det ikke var noe for meg. Syntes ikke at jeg fikk særlig mye ut av det. Merkelige seminarledere, og mye tullete diskusjoner som endte i ingenting, ellers kjedelig tavleundervisning.

  Jeg skulle gjerne ha hatt mer diskusjon rundt stoffet i ex.phil – synes egentlig temaene er ganske interessante, men da må man diskutere med folk som også synes det er interessant, og som ikke bare er der for å få en ståkarakter i faget. Så da ble det til at jeg leste på egenhånd i stedet.

  • 11 Julie juni 24, 2010, kl. 21:22

   Helt enig i at for at diskusjonen skal bli interessant, må de som diskuterer være interessert i det. Ellers blir det litt for dumt.

 6. 12 Mamma'n juni 25, 2010, kl. 10:38

  Så bra det gikk fint:) Du var nok ikke helt sikker på resultatet, men jeg regnet med at dette kom du til å greie bra. Klem

  • 13 Julie juni 25, 2010, kl. 11:44

   Exphil var den av de to jeg var minst bekymret for etter at jeg så oppgaven. Det var verre med nyere verdenshistorie, der var jeg relativt klar for å måtte ta om igjen. Men det gikk greit der også, endte på en C…

 7. 14 Madalina Stoica desember 1, 2010, kl. 02:13

  Hvilke tema fikk du til ex.phil eksamen?! 🙂

  • 15 Julie desember 1, 2010, kl. 11:00

   Hei hei! Limer inn oppgaveteksten.

   Del I: Filosofi- og vitenskapshistorie

   Enten:

   Kvinnesyn
   Drøft likheter og forskjeller mellom Platons syn på likestilling mellom menn og kvinner i Staten og Simone de Beauvoirs syn på kvinnens frigjøring i Det annet kjønn. Få frem argumentene de legger til grunn.

   Eller:

   Sjelslære og etikk
   Redegjør for Aristoteles’ syn på sjelen, og spesielt menneskesjelen. Forklar deretter hvilken betydning hans syn på menneskesjelen har for hans etikk.

   Del II: Etikk

   Enten:

   Rett og galt
   I begynnelsen av teksten «Rett og galt» sier Fried:
   Hva er grunnlaget for å godta uavhengige moralske kategorier som konkurrerer med kategorien om det gode? spør konsekvensialistene. Det er tilstander i verden, innbefattet sinnstilstander, som vi er opptatt av, velger, og derved verdsetter. Derfor må tilstander i verden fullstendig fastsette moralens innhold.
   Redegjør for Frieds kritikk av den konsekvensialistiske måten å bestemme det riktige (det rette) på, og få frem hans eget grunnlag for å godta en kategori om det riktige (rette) som er uavhengig av det gode.

   Eller:

   Abort
   Drøft Singers og Hursthouses standpunkter i abortdebatten. Få frem argumentene de legger til grunn.

   (Jeg skrev om kvinnesyn i del en og abort i del to.)

   Om du vil se flere eksempler på eksamensoppgaver, er det en oversikt på UiO sine sider her: http://www.uio.no/studier/emner/hf/ifikk/EXPHIL03/tidligere-eksamensoppgaver/

 8. 16 Eshal november 11, 2011, kl. 23:04

  Hei!

  Nå er det en stund siden du postet dette, men fant det tilfeldig på google. Gratulerer med en super karakter på eksamen 🙂
  Nå skal jeg ha Exphil, selvstudiumseksamen den 6. desember. Jeg er ikke no fan av denne varianten, men siden seminarvarianten var fulltegnet måtte jeg velge dette. Som jusstudent er det et haug av pensumbøker som må leses gjennom, og da har jeg selvsagt klart å nedprioritere exphil veldig. Har ikke kommet no lengre enn til det andre kapittelet i den første boka og tiden renner ut fra meg. Etter å ha sett all den strykprosenten merker jeg at jeg er så utrolig nervøs! Er ikke no spesiell puggemenneske heller =/ Har du noen gode tips til meg? Om hvordan jeg kan bestå eksamen nå som jeg ikke har så lang tid til den?

  • 17 Julie november 12, 2011, kl. 00:45

   Hei du! 🙂

   Takk for det. Jeg ser du er i samme situasjon som jeg var, med andre ord. 😛 Som du vil ha fått med deg allerede, er det to deler på eksamen, altså ei bok til hver del. Først og fremst bør du lese begge bøkene en gang, dessverre… Men det som gjorde hele forskjellen for meg var det heftet jeg kjøpte på Akademika. Om du ikke har skaffet deg det enda, så kan jeg ikke få anbefalt det nok! Den tar for seg hovedpoengene i hver tekst, så om du ikke husker alt etter å ha skumlest gjennom bøkene (eller ikke skjønte helt hva den handlet om), finner du det igjen i heftet. Det finnes forøvrig flere forskjellige varianter av slike hefter, men jeg kan bare gå god for det jeg brukte.

   Ellers synes jeg det er nyttig å se på de tidligere gitte oppgavene, slik at jeg vet sånn ca hva slags type oppgaver jeg kan vente meg. Lykke til! 🙂

 9. 18 J.m. november 15, 2012, kl. 11:39

  Hei, nå er jeg litt sen, men har du eankoden på den boka du nevner? Den kommer ikke opp i nettsystemet til Akademika. 🙂

  • 19 Julie november 15, 2012, kl. 12:16

   Hei!
   Jeg har dessverre ikke denne boka i hende akkurat nå, nærmer oss 3 år siden jeg hadde bruk for den, så jeg har lagt den et eller annet lurt sted i en eller annen eske. Men det er ikke nødvendigvis overraskende at akkurat denne ikke er tilgjengelig, da de gjerne oppdateres ganske ofte. Den kan dermed både se ut og hete noe helt annet. Jeg fant den ikke på nettet den gangen, men fysisk i hylla til Akademika, så om du har mulighet, foreslår jeg at du går dit og ser. 🙂 Om ikke det er mulig, ser jeg at de har diverse andre exphil hefter i nettbutikken til Akademika, så du kan prøve en av dem isteden. 🙂

   Skal se om jeg har tid til å lete litt etter heftet senere!

 10. 20 Kristin Henriksen april 28, 2014, kl. 20:28

  To år senere håper jeg fortsatt det er noe aktivitet her inne!
  Først: Hei!
  Jeg skal ta selvstudiums eksamen om bare en uke og er veldig nyskjerrig på
  1. skal man velge en oppgave fra hver del, en fra Etikk og en fra Filosofi og vitenskapshistorie?
  2. Hvor mye bør man skrive på hver, er det noe minimum og maks antall ord/sider?

  Kristin 🙂

  • 21 Julie april 28, 2014, kl. 20:56

   Hehe – denne posten er alltid populær rundt eksamenstider. 🙂

   Jeg må ta utgangspunkt i hvordan det var da jeg tok den, det er mulig det har skjedd endringer siden da, men:

   1) Ja, du får to alternativer i hver del, men skal bare svare på en i hver del. Dette står uansett tydelig i oppgaveteksten, så sjekk dette når du får den utlevert.

   2) Jeg husker ikke helt 100% sikkert, men jeg tror ikke det er noe uttalt krav om lengde. Dersom det finnes et slikt krav, oppgis det i oppgaveteksten. Se gjerne eksempler på tidligere oppgavetekster ved UiO her: http://www.uio.no/studier/emner/hf/ifikk/EXPHIL03/tidligere-eksamensoppgaver/

   Jeg vet ikke om du har erfaring med andre emner på dette nivået, men det generelle tipset er vel å holde deg til poenget, men skrive til du er ferdig. Mantraet er å lese oppgaveteksten nøye, og svare på den. En kort og poengtert besvarelse som svarer konkret på akkurat det oppgaven er på jakt etter, er bedre enn en lang besvarelse med mange avsporinger, men som ikke er et spesielt godt svar på det oppgaven ber om.

   Ansvarlig underviser vil mest sannsynlig stikke innom i løpet av eksamnen for å sjekke om det er noen spørsmål (som går på det tekniske ved oppgaven; forståelse av hva det er du skal gjøre osv). Så hvis du er litt lost i begynnelsen er det stor sjanse for at det går fint allikevel!

   Lykke til! 🙂

 11. 22 Dragen mai 21, 2014, kl. 23:59

  Hei, lurte på hvor lang tid det tok for deg å få resultatene?
  Er ikke sensurfristen på 3 uker? Ser ut som det tok 1 måned++.

  • 23 Julie mai 22, 2014, kl. 09:16

   Det husker jeg dessverre ikke. Begynner å bli en stund siden nå, med mange andre sensurfrister i mellom. 🙂 Men det kan godt være at sensur blir forsinket litt, av forskjellige grunner, så det ville ikke overraske meg voldsomt om det var tilfellet. Det får man vel vanligvis beskjed om isåfall.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 366 384 hits

Instagram

This is another book I read for #spaceoperaseptember2019: 'The Long Way to a Small, Angry Planet' by Becky Chambers. I tried starting several other books as we were getting closer to the end, but none of them stuck. So I went with this one, I just knew I could trust Becky Chambers after having read 'To Be Taught, if Fortunate' earlier. And this book did not disappoint, I love Chambers' universe. The characters. The atmosphere. Everything. 🥰 I ordered the next two books in the Wayfarer series before I had even finished this one. Highly recommended! #thelongwaytoasmallangryplanet #beckychambers #wayfarerseries #wayfarer #ssf180 #spaceopera #scifi #sciencefiction #bookstagrammers #bookporn #teaporn #book #books #literature #litteratur #bokorm #bookish #instabook #bookstagram #booknerd #bookcoverlove #coverlove #bookworm #boktips #lesetips
I read 'Do You Dream of Terra-Two?' by Temi Oh last month, for #spaceoperaseptember2019. Unfortunately not quite my cup of tea, I struggled to get immersed because I didn't believe the way the space program was run at all. However, this is certainly a book I've wanted to read, because I discovered that I had bought both the paperback and the hardcover edition without noticing... this is why you check your collection on goodreads before you buy new books, people... 🤔 #doyoudreamofterratwo #temioh #books #bøker #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #sciencefiction #scifi #newbook #ssf180 #bookporn #coffeeporn #bookworm #lesehest #spaceopera #bookstagrammers
I am participating in SFF180's Space Opera September, and I chose Becky Chambers' To Be Taught if Fortunate as my first book. The quest I am on is to read at least 4 books. The challenges are: 1: read a space opera novella (which is what I'm reading now) 2A: read two space operas by women 2B: read a space opera by a diverse author and/or with a diverse main character 3: read a space opera from before you were born 4: read a space opera with 500 pages or more. There are unlocks for each challenge, and the path you follow is decided by whether you pick 2A or 2B. Look up SFF180's YouTube channel for more information, and search for "SSF180 presenters Space Opera September 2019" on goodreads to find the group. Among other things, you will find a huge list of women and non-binary space opera authors there. #spaceoperaseptember2019 #sff180 #readathon #readingchallenge #soseptember2019 #sos2019 #tobetaughtiffortunate #beckychambers #scifi #sciencefiction #spaceopera #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #currentlyreading
(I'll do this one in Norwegian). Leste nylig Linnéa Myhres nyeste bok, Meg meg meg. Likte den! Synes @linniiie får til den skildringen av... Hva skal jeg si... unnvikende retningsløshet og angst veldig bra. Protagonisten er med den eldre kjæresten sin til LA mens han jobber, uten å egentlig ha noe spesielt å ta seg til. Så hun klamrer seg fast til det samme ankeret hun klamret seg fast i da hun var yngre, nemlig Britney Spears. Anbefales videre! #megmegmeg #linnéamyhre #linneamyhre #book #bøker #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #ebok #ebook #bookporn #bookshelf #kindle #ereader #bookstagrammers #reading #bookreview #britneyspears
The Gift of Fear by Gavin de Becker is one of those books that has kept popping up everywhere for years. Last time that happened was when I watched the movie Unsane. And now I've finally read it (it's been in my library for years). I thought it was quite interesting, there are a lot of harrowing statistics and anecdotes. I'm still not sure if I'm able to separate genuine fear, which according to de Becker is a good thing, from general worry and anxiety, which is not very helpful. But still! I'd recommend this one, as have many, many people before me. #thegiftoffear #gavindebecker #ebook #book #books #classic #nonfiction #sakprosa #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #lesetips #bokorm #bookworm #lesehest #welovebooks
I recently read "Bad Blood" by John Carreyrou. The story of Theranos and Elizabeth Holmes is so weird - and it's shocking that something like this could and did happen. If you're not familiar with this case, I'd recommend the HBO documentary "The inventor", as well as this book. Holmes will be on trial in 2020. #badblood #theranos #elizabethholmes #johncarreyrou #books #bøker #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #ebook #bookporn #bookshelf #newbook #bookhaul #documentsary #nonfiction #sakprosa
Very happy to have gotten my hands on 'Plantelykke' by Anders Røyneberg, aka @arcticgardener. 🌱 It's a beautiful book, full of helpful advice for beginners and experienced plant lovers alike. It was a gift from @kavehrashidi and @ainahaugr, and it's signed (with an awkward inside joke). Thank you! ❤ The plants featured in this picture, not including the ones on the actual cover: Begonia Maculata, Fittonia Verschaffeltii, String of Hearts, String of Pearls, Peperomia Prostrata, Begonia Rex, Alocasia Polly, Kalanchoe Thyrsiflora, Monstera Adansonii #plantelykke #andersrøyneberg #arcticgardener #sakprosa #nonfiction #coffeetable #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #boktips #lesetips #nrklesetips #lesehest #bokorm #bookworm #bookish #bookstagram #bookporn #plantporn
[Leseeksemplar fra forlaget // ARC from the publisher] When I finished reading the first half of of the story about Vei earlier this year, I was sad to discover that the last half wasn't out yet. So imagine my excitement when the publisher sent it to me without me knowing not too long ago. I'm not sure if this story exists in English yet, but it should. Vei by the Swedish authors Sara B. Elfgren and Karl Johnsson consists of 11 chapters split into two books. The story follows the young woman Vei in a world based on norse mythology, where her destiny is not for her to decide. I must say I liked the first half better than the second one, but I happily recommend it! Beautiful artwork, I remember a couple of pages with a lot of red and tangled hair in particular. 🥰 #vei #sarabelfgren #karljohnsson #graphicnovel #comicbook #newbook #bookhaul #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #boktips #lesetips #nrklesetips #lesehest #bokorm #bookworm #teaporn #bookporn #egmont
Emily Eternal by M.G. Wheaton has been showing up in recommendations all over the place recently, and when I found it on the recommended shelf at @outlandkirkegata, I went for it. About the book: Emily is an artificial consciousness, designed in a lab to help humans process trauma, which is particularly helpful when the sun begins to die 5 billion years before scientists agreed it was supposed to. So, her beloved human race is screwed, and so is Emily. That is, until she finds a potential answer buried deep in the human genome. But before her solution can be tested, her lab is brutally attacked, and Emily is forced to go on the run with two human companions - college student Jason and small-town Sheriff, Mayra. As the sun's death draws near, Emily and her friends must race against time to save humanity. But before long it becomes clear that it's not only the species at stake, but also that which makes us most human. #emilyeternal #mgwheaton #book #books #newbook #bookhaul #litteratur #literature #bookish #bookstagram #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #boktips #lesetips #nrklesetips #lesehest #bokorm #bookworm #scifi #sciencefiction #bookstagrammers #bookporn #coffeeporn #plantporn
I first saw Elisabeth (@elbakken) recommend Planetfall by Emma Newman earlier this year, and since then it has been making the rounds on Norwegian bookish social media. Obviously couldn't let that one pass me by, I trust her taste! About Planetfall: Renata Ghali believed in Lee Suh-Mi’s vision of a world far beyond Earth, calling to humanity. A planet promising to reveal the truth about our place in the cosmos, untainted by overpopulation, pollution, and war. Ren believed in that vision enough to give up everything to follow Suh-Mi into the unknown. More than twenty-two years have passed since Ren and the rest of the faithful braved the starry abyss and established a colony at the base of an enigmatic alien structure where Suh-Mi has since resided, alone. All that time, Ren has worked hard as the colony's 3-D printer engineer, creating the tools necessary for human survival in an alien environment, and harboring a devastating secret. Ren continues to perpetuate the lie forming the foundation of the colony for the good of her fellow colonists, despite the personal cost. Then a stranger appears, far too young to have been part of the first planetfall, a man who bears a remarkable resemblance to Suh-Mi. The truth Ren has concealed since planetfall can no longer be hidden. And its revelation might tear the colony apart… #planetfall #emmanewman #sciencefiction #scifi #gollancz #book #books #newbook #bookhaul #litteratur #literature #bookish #bookstagram #bookstagrammers #instabook #booknerd #bookcoverlove #coverlove #boktips #lesetips #plants #bookporn #plantporn #begoniamaculata
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 75 andre følgere

Bloggurat

%d bloggere like this: