En utfordring

Ann Helen på Migrating Coconuts gav meg en ‘award’. Utfordringen innebærer at man skal skrive minst 7 (mer eller mindre) interessante ting om en selv, og deretter sende stafettpinnen videre til nye bloggere. Jeg tar utfordringen.

1. Jeg blir trøtt av kaffe. Yep. Jeg er en av veldig få, kan man si. Kaffe (og koffein forøvrig) har aldri gitt meg det kicket man egentlig skal få. Tvert i mot, jeg blir trøtt. Heller ikke energidrikker har effekt på meg, jeg husker spesielt da jeg var yngre måtte jeg late som at jeg ble like hyper som vennene mine når jeg drakk battery osv. Når man later som lenge nok, blir man forøvrig hyper allikevel. Men det nytter altså ikke for meg å drikke kaffe (eller noe som helst annet) for å holde meg våken når det gjelder.

2. Jeg er vegetarianer. Eller, det vil si at jeg spiser fisk, men ikke kjøtt og fugl. Jeg er også lei av å måtte forsvare dette valget jeg tok da jeg var 16 (?), og jeg er mektig lei av å bli anklaget for å være dum. Dette er nemlig et helt personlig valg jeg har tatt, og jeg prakker så absolutt ikke mine matvaner på andre. Jeg har ikke noe problem med å lage mat med kjøtt/fugl til andre, for eksempel kjæresten min (som elsker kjøtt).

3. Jeg er nerd. Det er sikkert du også. Men jeg er faktisk så nerd at jeg møtte kjæresten min i verdens største online rollespill. Ja, i WoW. Erkesymbolet på nerding. Til mitt forsvar planla jeg ikke å finne kjærligheten i et nettsamfunn preget av svette tenåringsgutter som så godt som aldri har snakket med et hunkjønn før. Det bare skjedde, og etter et års prating kom han til Norge. Nå nærmer vi oss 3 år i avstandsforhold. De rareste ting kan skje! Jeg spiller forøvrig ikke WoW lenger, ei heller andre mmorpg-er. Nå går det mest i offline spill.

4. Jeg har kort lunte. Dette er en av de mindre heldige sannhetene om meg selv. Jeg har desverre kort lunte, og hisser meg opp fortere enn det er nødvendig. Jeg er allikevel på ingen måte typen til å be folk dra til helvete. Når jeg blir sint trekker jeg meg stort sett unna og sitter å banner i et hjørne. Ikke alltid. Noen ganger smeller det, og da går det ut over han eller hun som sa noe feil.

5. Jeg er skeptisk. Til det meste. Jeg var skeptisk til å begynne å gå da jeg var liten, men da jeg først begynte, kunne jeg også løpe. Det oppsummerer meg ganske bra. Jeg tar ytterst sjelden vågale valg, og holder meg til den det trygge. Trygt, men ja. Gjerne ulidelig kjedelig. Min naturlige skepsis gjør det også veldig vanskelig å overtale meg til ting, inkludert innen religion, myter, og politikk. Skal forøvrig ikke utale meg om det er noen sammenheng mellom de tre.

6. Jeg kan ikke fordra høyden min. Det er ikke det at jeg er så SINNSYKT høy med mine 178 cm. Men jeg er høy nok til at det merkes, spesielt når jeg befinner meg i utlandet. Jeg synes det er direkte flaut å måtte hjelpe menn som ikke rekker opp til øverste hylle (ref min tid som ansatt i butikk). Jeg føler at det er flaut for han, og da blir det flaut for meg. Om det faktisk ER flaut for han eller ikke, er en helt annen sak. Jeg er av typen som ikke liker å stikke meg ut, men når jeg er 20 cm høyere enn en av mine beste venner, blir det bare sånn.

7. Jeg elsker å bake, men er ikke så veldig glad i bakverk. Upraktisk, kanskje. Men det er ikke noe som å kna en brøddeig litt skikkelig når man er sinna! David er glutenintolerant, bare for å gjøre bakingen min enda mer meningsløs. Derfor tar jeg stort sett sikte på å forsøke å bake glutenfritt…

Jeg runder av der, jeg er ikke SÅ spennende. Jeg velger å bare sende denne videre til tre stykker, selv om det opprinnelig er seks som skal motta awarden. Jeg synes det var litt mange, og det blir litt vanskelig å holde oversikten over hvem som har fått allerede, og hvem som ikke har det.

Ida på Idapidamor
Nora på Kasiopeiias Bøker
Lena på Les Mye

Det gjenstår å se om de tar utfordringen! 😉

Reklamer

12 Responses to “En utfordring”


 1. 1 Heidi mai 11, 2010, kl. 15:05

  Jeg traff også kjæresten min på nettet, men jeg måtte ikke flytte lenger enn til Molde (så Bergen) for å kunne være sammen med ham.

  • 2 Julie mai 11, 2010, kl. 15:06

   Så hyggelig! Det å møte kjærester på nettet blir stadig mer vanlig nå om dagen. Men jeg merker jo at jeg får litt skjeive blikk når jeg sier jeg møtte han i et spill… :p

   • 3 Heidi mai 11, 2010, kl. 15:10

    He he, ja det er vel kanskje litt uvanlig, men egentlig ikke noe rarere enn par som møtes på laiv eller korøvelser. Det som kanskje er litt rart, er de som fortsetter å leve ut forholdet gjennom spillet – sånne man lager TVNorge-dokumentarer om.

 2. 4 ellikken mai 11, 2010, kl. 15:15

  Ah, du er da ikke høy! Jeg er 177 og er gullende fornøyd med det – Men jammen tok det sin tid før jeg ble komfortabel med å være like høy som de fleste mannfolk.

  • 5 Julie mai 11, 2010, kl. 15:21

   Hihi. Ja, jeg vet at jeg ikke er unormalt høy, men jeg har til gode å bli komfortabel med det allikevel. :p Vi satser på at det skjer en dag. 🙂

 3. 6 Julie mai 11, 2010, kl. 15:20

  Heidi: Ja, jeg har hauger av eksempler på særinger jeg møtte i det spillet. Sånne som stuper inn i spillet og later som om virkeligheten ikke eksisterer. Definitivt en tvilsom bieffekt (som forøvrig gjør seg som et ypperlig argument for det du sier om at underholdning for underholdningens skyld er/kan være skadelig!;) )

 4. 7 Lena mai 11, 2010, kl. 16:48

  Jeg tar den:) Må bare tenke litt først. Ps. Høy eller lav, like fint!

 5. 9 knirk mai 11, 2010, kl. 19:58

  OMG! Du spiller Wow! Jeg og! Heia Nerdefaktoren. Og du traff kjæresten din på Wow! Det er så kult at jeg nesten besvimer. Jeg kjenner et annet par som også datet først som troll og orc. Det er så bra. Skulle gjerne hørt den historien fra deg på ordentlig en gang. Fantastisk!

  • 10 Julie mai 11, 2010, kl. 21:11

   Hehehe, denne kommentaren fikk meg til å smile. 🙂 Ja, jeg spilte WoW «før i tiden.» Det vil si, frem til et eller annet tidspunkt tidlig i fjor som jeg sluttet for tredje, men siste gang. Hadde da spilt omtrent siden utgivelse. Det er helt klart en opplevelse i seg selv å ta del i noe sånt. 😉

   Jeg og David har definitivt en litt uortodoks kjærlighetshistorie 🙂

 6. 11 Elisabeth mai 11, 2010, kl. 20:50

  Hehehe, dette var artig lesning. To av punktene kunne jeg nesten skrevet selv!

  Jeg møtte nemlig også kjæresten min gjennom WoW.
  Han er svensk, jeg norsk men noe virkelig avstandsforhold ble det aldri ut av det, siden han aldri dro hjem igjen etter tredje date. Nå har vi vært sammen i 2,5 år og bodd sammen omtrent like lenge.

  Ukomfortabel med høyden min er jeg nok ikke lenger. Har nå en gang vent meg til å være høyere enn de fleste med mine 184 cm. Men kjæresten er rett under to meter, så nå kan jeg tilogmed gå med høye sko om jeg vil!

  • 12 Julie mai 11, 2010, kl. 21:28

   Neimen, se her ja. Da er det flere av oss. 🙂 Jeg driver midt i en bachelorgrad på skolen, og David har en god og stabil jobb i Skottland, så vi er litt stuck med avstanden. Det blir vel endringer når jeg er ferdig med graden, tenker jeg. 🙂

   Jeg hadde kanskje hatt et bedre forhold til høyden min om David var høyere enn meg. Vi er nemlig akkurat like høye. 😛


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Besøk siden 12. mars '10

 • 316,229 hits

Instagram

I work for a medical journal, and this is the cover of the current issue. And I love it so. One of my all time favourites. 😍 Kudos to the artist, Lauren Davis @lrndvs, you should all go check out her work!

#coverlove #laurendavis #medicaljournal #tidsskriftet #tidsskriftfordennorskelegeforening #legeforeningen #dennorskelegeforening #art #heart #medicine My friend wrote a book. About the anus, no less.

I fjor fleipet jeg og @kavehrashidi om trenden med rimetitler på popvitenskapelige medisinske bøker. Jeg foreslo at han burde skrive Manus om anus. Han fikk med seg @dr.bergland på laget, og her er resultatet. 🙃😅 #manusomanus #kavehrashidi #jonaskingebergland #bøker #books #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #bookhaul #sakprosa #humor #popvitenskap #gyldendal Har endelig fått somlet meg til å kjøpe Kan vi bare late som av @booknerdmille. Gratulerer med utgitt bok - gleder meg til å lese den! 🎉

#bøker #bok #kanvibarelatesom #camillasandmo #litteratur #literature #book #lesetips #nrklesetips #nybok #newbook #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #bokorm #bookworm #lesehest #bookhaul #coffee Saga in her usual spot. I've not had the sofa to myself since I got her in august 2016... More of her here: @saga_in_oslo 
#sagathemutt #englishstaffordshire #staffordshirebullterrier #staffie #staffy #huskystaffy #husky #mix #hund #dog #dogplay #funnydog #weirddog #dogsofinstagram #bookstagram #instabook #bookish #bookshelfie #shelfie #books #litteratur #literature I have clearly neglected this account recently. Sorry! I have no valid excuse. 😓

I am currently teaching myself Dungeons and Dragons! Never played it, but I plan on changing that. 😊

#bøker #books #bok #book #litteratur #literature #fantasy #tabletop #roleplaying #dungeonsanddragons #dnd #d20 #playershandbook #leseglede #lesetips #nrklesetips #nerd #bookstagram #instabook #bookish #bookworm #bokorm #lesehest #spill #games #game #geeky Hi guys! I’ve been quiet for a while, partially because I'm doing #NaNoWriMo again this year. Apparently didn't learn my lesson last year! 😂

If you don't know what that is, long story short: you write a 50000 word novel in a month, which means on average 1667 words every day. Sometimes when I tell people this, they frown and wonder what the point of that is. There’s no way you can write anything ready to send off to a publisher in a month. And yes, I agree. But that's not the point. For me, it's an excersise in not nitpicking and criticising everything I write. Simply because I don't have time. And it feels pretty good to just let my creativity loose like that!

Don't get me wrong though. It's difficult. But I'm on schedule and hope to make it to the finish line in time.

The book in the picture is by the founder of Nanowrimo, #chrisbaty. 
#noplotnoproblem #books #bøker #coffee #kaffe #bookstagram #instabook #bookish #litteratur #literature #bookworm #bokorm #sakprosa #nonfiction #bookporn #coffeeporn #writing #skriving When I'm in a bit of a reading slump, I find it helps to read YA, a type of literature I otherwise don’t read that much anymore. Currently reading The Sun Is Also a Star by Nicola Yoon.

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #thesunisalsoastar #nicolayoon I’ve never actually read The Catcher in the Rye by J.D. Salinger. Now is a good a time as any. From what I understand, people either love or hate the protagonist. Have you read it? What do you think?

#bøker #books #litteratur #literature #ya #youngadult #nrklesetips #boktips #thecatcherintherye #bookhaul #redderenirugen #jdsalinger #klassiker #classic #lesehest #bokorm #bookworm #bookporn I’ve never been a huge fan of Stephen King, but I’ve ended up reading quite a few of his books... At the moment I'm slowly working my way through the massive brick that is "It". #book #books #bøker #litteratur #literature #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #reading #currentlyreading #stephenking #it #pennywise #horror #skrekk The Bell Jar by Sylvia Plath is one of my favourite novels, and it was about time I got my hands on a collection of her poetry.

#bøker #book #books #litteratur #literature #poetry #poem #sylviaplath #dikt #everymanslibrary #bookstagram #instabook #bookish #lesetips #nrklesetips #boktips #summer #bookhaul #newbook
Read the Printed Word!

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Julie has read 64 books toward her goal of 100 books.
hide

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2014!
hide

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 100 books in 2013!
hide

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Julie has completed her goal of reading 110 books in 2012!
hide
Hilda by Duane Bryers

Goodreads

Julies bokbabbel kvitrer

Bokblogger.no

Skriv inn epost-adressen din her for å få beskjed på mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg.

Bli med 77 andre følgere

Bloggurat
Reklamer

%d bloggere like this: